L'Espanyol reacciona amb orgull i accedeix als vuitens de final de la Copa
Copes | 03/01/2023
El conjunt de Diego Martínez ha decantat el partit davant el Celta a la pròrroga (3-1) i guanya confiança per afrontar un 2023 amb il·lusions renovades

120 minuts de caràcter i orgull per aconseguir el passi als vuitens de final de la Copa del Rei. L'Espanyol ha capgirat el gol inicial del Celta per inaugurar l'any a l'RCDE Stadium amb victòria (3-1) i il·lusions renovades. El matx s'ha decidit a la pròrroga amb els gols de Darder i Melamed després de la igualada en els 90 minuts. Els blanc-i-blaus han obert la jornada copera amb un partit que ha aplegat 18.821 espectadors a l'RCDE Stadium.

Els gallecs han entrat millor al partit amb arribades constants de Gabri Veiga i De la Torre, els futbolistes més desequilibrants en els primers minuts de l'enfrontament. Al minut 15, Óscar Rodríguez ha habilitat Paciencia a l'interior de l'àrea i amb la punta de la bota el davanter portuguès n'ha tingut prou per superar Joan Garcia. El conjunt celeste s'ha fet gran amb l'avantatge al marcador i ha pres la possessió a un Espanyol que es trobava incòmode sobre el terreny de joc.

Els minuts del primer temps passaven i el guió del partit era desfavorable per a l'equip de Diego Martínez: el joc perdia brillantor i guanyava duresa amb un munt d'interrupcions. Abans d'enfilar el camí de vestidors, l'Espanyol lligava el Celta a l'àrea amb un seguit de córners, sense punteria.

Diego Martínez demostrava les seves intencions amb una sacsejada al descans per donar entrada a Aleix Vidal, Melamed i Óscar Gil. Per la seva banda, el tècnic visitant, Carlos Carvalhal, feia entrar el termòmetre del seu equip, Fran Beltrán, per l'amonestat Renato Tapia. El canvi de xip perico s'ha materialitzat al minut 52 amb l'empat obra de Puado després de l'assistència, en una jugada de pissarra, de Nico Melamed. Centrada precisa del 21 de l'Espanyol i rematada, tot sol, de Puado per enviar la pilota al fons de la xarxa. Diego Martínez continuava tocant tecles per culminar la remuntada i aconseguir el passi a vuitens. Joselu i Sergi Darder dotaven de qualitat i decisió l'equip català que no en tindria prou per decidir el partit abans dels 90 minuts.

Als 7 minuts del temps extra, conducció des de camp propi de Darder i, després d'una combinació amb Aleix Vidal, el mag d'Artà acompanyava la pilota al fons de la porteria per posar el 2 a 1 al renovat - i espectacular- electrònic de l'RCDE Stadium. A la segona meitat de la pròrroga, el partit es posava molt de cara per als locals amb l'expulsió del porter Marchesin en una acció allunyada de l'àrea. Sense possibiltat de canvis, Hugo Mallo s'ha posat sota pals i ha vist com Melamed el superava per segellar la victòria amb un xut potent al contraatac.

L'Espanyol coneixerà el seu rival dissabte al matí en el sorteig que se celebrarà al saló Luis Aragonés de la Ciudad del Fútbol de Las Rozas.

Dimecres i dijous, la resta dels catalans

Entre demà dimecres i dijous es completarà la jornada de Copa del Rei amb els partits del Gimnàstic de Tarragona i FC Barcelona