L’esport català aposta per la lluita antidopatge
Notícies Generals | 21/10/2016
La Secretaria General de l'Esport referma l'aposta del Govern per l'esport net durant la celebració d'una jornada científica sobre la lluita antidopatge.
L’esport català aposta per la lluita antidopatge
El Dr. Osquel Barroso, de l’Agència Mundial Antidopatge (AMA), ha fet una ponència sobre els reptes presents i de futur. La Secretaria General de l’Esport homenatja el Dr. Jordi Segura, exdirector del Laboratori Antidopatge de Barcelona.

L’Auditori Rafael Nebot, la sala d’actes del Consell Català de l’Esport (CCE), ha acollit avui la “Jornada científica sobre la lluita antidopatge en l’esport d’alt rendiment”, organitzada per la Unitat d’Esport i Salut del CCE i el Laboratori Antidopatge de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona. Diversos experts han exposat als assistents la complexa relació entre la lluita antidopatge i l’esport d’alt rendiment, i han abordat els reptes de futur per continuar lluitant contra aquesta xacra.

El director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, ha inaugurat una jornada que, com ha recalcat, mostra “l’aposta decidida” del Govern contra el dopatge, recollida en la Llei de l’Esport del 1988, i que pretén “conscienciar les persones vinculades a l’alt rendiment dels esforços que cal fer a nivell de formació i informació per mantenir els esportistes lluny de les males arts”. Antoni Reig ha elogiat la tasca “de qualitat” del Laboratori Antidopatge de Barcelona, “capdavanter i una evidència de la inquietud de Catalunya contra el dopatge”.

El Dr. Osquel Barroso, vicedirector de ciències de l’Agència Mundial Antidopatge (AMA), ha impartit la ponència “L’AMA i els laboratoris antidopatge en la lluita contra el dopatge en l’esport: reptes presents i futurs”, en la qual ha explicat l’estructura i el funcionament d’aquest organisme.

Barroso ha avançat que “en tres o cinc anys tindrem casos de dopatge genètic” i ha assegurat que els reptes de futur per combatre aquesta xacra són augmentar el poder investigador de l’AMA i millorar els programes de proves intel·ligents, les que aporten informació extra analítica i que, per exemple, van permetre aclarir el cas de l’ex ciclista Lance Amstrong. Ha tancat la primera part de la jornada la Dra. Rosa Ventura, directora del Laboratori Antidopatge de Barcelona, que ha parlat dels avenços científics recents en el control del dopatge a l’esport.

En la segona part de l’activitat, el Dr. Jordi Segura, exdirector del Laboratori Antidopatge barceloní, ha explicat diverses experiències viscudes en aquest centre abans de la cloenda, a càrrec del cap de la Unitat d’Esport i Salut del Consell Català de l’Esport, Josep Antoni Gutiérrez, que ha abordat la problemàtica de la lluita antidopatge en els programes d’alt rendiment esportiu.

En la part final de la jornada, la Secretaria General de l’Esport ha fet un homenatge al Dr. Jordi Segura, exdirector del Laboratori Antidopatge de l’IMIM. El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, li ha entregat una placa “en reconeixement a la seva tasca envers la millora científica en la lluita antidopatge”. Gerard Figueras ha dit que Segura ha estat “un referent a casa, però, a més, has explicat al món les coses bones que fem aquí”. En la jornada també hi ha assistit Enrique Gómez, director de la Agencia Española de Protección de la Salud en el Deporte (AEPSAD).



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.