L’estratègia, clau en la victòria de la Selecció Catalana sub 17
Seleccions | 10/12/2022
Catalunya supera la Comunitat Valenciana per 0 gols a 4 en el segon i darrer partit de la primera fase del Campionat d’Espanya, disputat a Alcázar de San Juan, Ciudad Real.
COMUNITAT VALENCIANA
0 - 4
Claudia Bermejo, Clara Capdevila, Alma Velasco, Alba Martí, Lucía González, Lucía Romero (Marta Muñoz, 58’), Daniela Hellín (Claudia Rabasco, 81’), Lucía García (Laia Pastor, 81’), Ainhoa Alguacil, Nuria Escoms, María Herráiz.
Rocío Romano, Nerea Carmona, Emma Gálvez, Carla Julià (Aitana Fernández, 75’), Lorena Cubo, Noa Ortega (Martina González, 75’), Cèlia Segura, Raquel Capdevila (Ainoa Gómez, 68’), Natàlia Escot, Laia Abdón (Aisha Gil, 68’), Valentina Fernández (Mònica Fernández, 82’).

Nerea Carmona (0-1, 24’); Lorena Cubo (0-2, 37’); Emma Gálvez (0-3, 62’); Cèlia Segura (0-4, 80’).
Marta Muñoz (74’).

Cèlia Segura (44’).

La sorpresa s’ha apoderat dels primers minuts del segon partit que ha disputat la Selecció Catalana sub 17 femenina, corresponent a la primera fase del Campionat d’Espanya, en veure’s superada per la força amb la qual ha sortit la Comunitat Valenciana. Encara no s’havia disputat un minut que ja han tingut una clara ocasió de gol. Refetes de l’ensurt, a poc a poc, han anat desplegat el seu joc de combinació habitual. Així doncs, al minut 24, Nerea Carmona ha tornat a ser protagonista en obrir de nou el marcador, tal com va fer en el partit d’ahir davant Castella-la Manxa, rematant de cap al segon pal una excel·lent falta executada per Lorena Cubo.

La Comunitat Valenciana ha intentat per activa i per passiva sorprendre a la defensa catalana, però no ho han aconseguit. Les línies, ben tancades, han impedit qualsevol acció amb perill. A més, la velocitat de Natàlia Escot, Noa Ortega i Cèlia Segura ha posat entre les cordes a les rivals. Jugant més estona en camp contrari, Catalunya ha buscant insistentment el segon gol, el qual ha arribat al tram final del primer temps. Lorena Cubo ha xutat una falta lateral al costat de l’àrea i ha delectat els espectadors amb un golàs que ha entrat per l’escaire.

A la segona part, les valencianes han avançat línies i han exercit una forta pressió per impedir les sortides en curt de Catalunya. I ha sorgit efecte, ja que a la sub 17 li ha costat trobar espais per apropar-se a l’àrea rival. Així doncs, les estratègies a pilota aturada han estat clau per endur-se la victòria. En un nou servei de córner, la capitana, Emma Gálvez, ha marcat un gran gol, el tercer, en rematar de cap i enviar la pilota a l’escaire. El treball inesgotable de Catalunya ha donat més fruits a deu minuts per al final. A la frontal de l’àrea, Cèlia Segura ha demostrat la seva qualitat en desfer-se de tres rivals, lluitant la pilota sense defallir i marcant el quart i últim gol català.

La Selecció Catalana sub 17 femenina finalitza la primera fase del Campionat d’Espanya amb dues victòries, vuit gols a favor i dos en contra, i disputarà la Fase Or al mes de febrer. En representació de l’FCF han assistit el vicepresident primer de l’FCF, Jordi Bonet; la directiva Laura Ràfols; i la tresorera, Montse Altimira.