L’estratègia i la superioritat física porten l’Espanyol a la final
Notícies Generals | 04/06/2016
El RCD Espanyol ha guanyat per 2-0 davant el CF Damm en un partit en què les blanc-i-blaves han pres la iniciativa des del primer minut.

RCD ESPANYOL, 2: Ariadna Sáez, Marta Llopis, Carla Martínez, Judit Viñas, Andrea Ferrer, Paula Bohigas, Cristina Chavero, Geraldin Borrero, Aida Illas, Laura Marcet, Irene Iglesias. També han jugat: Miriam Jiménez, Núria Rivas, Patricia Ruano, Sandra Domene, Marta Bosch i Ariadna Sánchez.

CF DAMM, 0: Judit Pérez, Laura Ariza, Candela Arias, Carla Huatay, Blanca Osorio, Cristina Pérez, Andrea López, Nicole Rubio, Marta Luis, Cristina Garriga, Meritxell Rodríguez. També han jugat: Maria González i Paula Gerbolés.

Gols: Laura Marcet (1-0, 24’), Geraldin Borrero (2-0, 74')

Targetes grogues: Paula Gerbolés (79’)

Àrbitres: Víctor Muñoz de la Iglesia, James Buxo Osborne (assistent), Pol Freixanet Fuste (assistent), Alex Salguero Delgado (4t àrbitre).

Públic: unes 200 persones.

El partit que enfrontava el RCD Espanyol i el CF Damm a la segona semifinal del Campionat de Catalunya Femení Juvenil Cadet,  ha començat bastant igualat amb els primers acostaments a porteria per part de l’Espanyol, que no ha pogut superar el mur defensiu de l’equip cerveser. Al minut 12 Cristina Chavero s’ha quedat sola davant la porteria, però la pilota ha acabat en mans de la portera de la Damm, Judit Pérez, i no ha aconseguit encetar el marcador.

El primer gol de l’Espanyol ha nascut a les botes de Laura Marcet fruit  d’una jugada estratègica a la sortida d’un córner. Les blanc-i-blaves han portat la iniciativa des que han marcat i, al minut 33, Aida Illas ha tingut una gran ocasió que ha resolt Judit Pérez amb una molt bona sortida.

La segona part del partit ha començat  amb una Damm una mica més agressiva que al primer temps, però el rendiment físic ha anat baixant poc a poc. Això ho ha aprofitat l’Espanyol, que ha reaccionat de seguida i al minut 49 ha tingut una ocasió clara després d’un error de Judit Pérez que ha provocat que Cristina Chavero es quedés sola davant la porteria, sense poder acabar la jugada en gol. De nou, al 57’, Cristina Chavero ha tingut una molt bona oportunitat de gol com a conseqüència d’una gran passada de Geraldin Borrero, que finalment ha acabat en mans de la portera.

La Damm ha vist com poc a poc s’anaven esgotant les seves possibilitats d’empatar, i més quan al minut 62 Marta Luis no ha pogut culminar una passada d’Andrea López. Geraldin Borrero ha marcat el 2-0 amb un gol des de la frontal de l’àrea i, amb aquest gol, l’Espanyol ha sentenciat el partit.

El resultat final ha estat de 2-0 i, d’aquesta manera, l’Espanyol s’ha classificat per la final que se celebrarà demà dia 5 de juny a les 10.00 hores. Les blanc-i-blaves s’enfrontaran al Barça, l’altre classificat de la primera semifinal.

En aquesta semifinal han estat presents el Secretari General de la FCF, Albert Baza; el vicepresident Joan Josep Isern; el directiu i delegat al Valles Occidental i responsable del futbol femení, Albert Montull; i el directiu i delegat al barcelonès, Francesc Folguera; entre d'altres autoritats federatives.