L’FCF, pionera en el projecte ‘Playmakers’ de la UEFA
Notícies Generals | 28/07/2022
És una de les federacions territorials que iniciarà el proper curs aquesta iniciativa, per promoure a les escoles la pràctica del futbol i futbol sala entre nenes de 5 a 8 anys.
L’FCF, pionera en el projecte ‘Playmakers’ de la UEFA

La Federació Catalana de Futbol, juntament amb altres 12 federacions territorials de l'estat, és pionera en l'arrencada del projectePlaymakers’. Es tracta d’una iniciativa de la UEFADisney, juntament amb la RFEF, amb l’objectiu d'introduir en la pràctica del futbol i futbol sala nenes d'entre 5 i 8 anys d'edat, a través de jocs i explicar històries divertides i motivadores, de forma segura, recorrent a la màgia del planeta Disney.

El punt de partida, en tres escoles catalanes

Tres escoles del territori català seran les primeres en desenvolupar el programari de 'Playmakers'. La iniciativa es desenvoluparà al llarg del curs escolar 2022-2023, a càrrec de dues monitores especialitzades, que s'han format en les sessions teòriques i pràctiques que han tingut lloc a la RFEF, on s'han reunit un total de 27 monitores i 25 nenes d'entre 5 i 8 anys d'arreu de l'estat. Entre els ponents de les jornades, s'hi han trobat el director de l'Escola Catalana d'Entrenadors i subdirector de l'Escola d'Entrenadors de la RFEF, Israel López, i el director del projecte, Joan Cardús.

En aquest programa, dirigit a menors que actualment no juguen a futbol o futbol sala, es traslladen a jocs amb pilota algunes de les tècniques narratives utilitzades en els contes i pel·lícules de Disney. Jugar i tenir el primer contacte amb la pilota per descobrir les seves habilitats i divertir-se, aconseguint la formació de nenes amb vides saludables i que escullin el futbol o futbol sala com a activitat esportiva. La finalitat de la iniciativa és augmentar la participació femenina en el futbol i futbol sala, de la mà d'altres iniciatives que ja es troben implementades i en ple desenvolupament, com ara la campanya #Orgullosa de l'FCF.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.