L’FCF projecta la futura ciutat esportiva
Notícies Generals | 31/03/2023
El president de l’FCF, Joan Soteras, i l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Oriol Bossa, signen un protocol d’intencions per la presentació d’un projecte de construcció de l’equipament al municipi.
L’FCF projecta la futura ciutat esportiva

La Federació Catalana de Futbol comença a treballar en la projecció de la nova casa del futbol català. El president de l’ens federatiu, Joan Soteras, i l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Oriol Bossa, han signat aquest divendres un protocol d’intencions, per la presentació d’un projecte de ciutat esportiva de l’FCF en terrenys del municipi. L’acte, que ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, també ha comptat amb la participació del director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro.

El futur complex esportiu pretén esdevenir la seu de les Seleccions Catalanes, tant masculines com femenines, de les diferents modalitats esportives de l’FCF. Entre d’altres espais, està previst que albergui diversos camps de futbol de gespa natural i artificial, un pavelló de futbol sala i un camp de futbol platja. A la vegada, hi ha la voluntat que les instal·lacions puguin comptar amb un edifici d’oficines, per acollir els serveis centrals de l’FCF i de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, així com una residència per a jugadors i jugadores.

Joan Soteras: “Iniciem el camí cap a la casa del futbol català”

El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, ha destacat que "aquest és l’inici del camí cap a la nova casa del futbol, futbol sala i futbol platja català”, afegint que es tracta d’un “somni que fa temps que perseguim”. “Som la federació territorial més gran i important de l’estat, superant les 190.000 llicències, i crec que aquest és un pas importantíssim i necessari”, ha dit el màxim dirigent de l’ens federatiu, tot detallant que les futures instal·lacions permetran “donar valor i una major qualitat de treball en el dia a dia a totes les Seleccions Catalanes”.

 

A la vegada, Soteras ha volgut agrair a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat “la predisposició amb què ha acollit la proposta de la Federació”, així com també a la Generalitat de Catalunya “l’acompanyament per arribar a fer realitat aquest projecte”.

Al seu torn, l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Oriol Bossa, ha manifestat que es tracta d’un dia “de molta alegria”, amb l’arrencada dels “tràmits i protocols per fer les coses correctament, sense febleses jurídiques per arribar el dia de demà a bon port. Això és ser útils per la ciutat”. El batlle de la capital del Baix Llobregat ha afegit, a més, que “amb aquesta signatura l’esport fa un gran salt endavant" al municipi.

Per la seva banda, el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro, ha indicat que el Govern es posa “a plena disposició de la Federació i l’Ajuntament perquè el projecte pugui convertir-se en una realitat, el més aviat possible”. “Acabem la setmana acompanyant dues institucions que fan una aposta esportiva rellevant, potent i ambiciosa. Des de la Generalitat només podem expressar gratitud perquè vulguin donar aquest pas”, ha subratllat.

Així mateix, també han intervingut durant l’acte la primera tinent d’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz; i el regidor d’esports de la ciutat, Bernat Dausà. Alhora, han estat presents el secretari general de l’FCF, Oriol Camacho; i el cap del departament de presidència de l’FCF, Alberto Prieto, entre d'altres personalitats.

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.