L'Olot s'estrenarà en una final de Copa Catalunya
Notícies Generals | 18/10/2023
Els garrotxins superen el CE Europa per 0 a 2 amb un partit rodó al Nou Sardenya i s'enfrontaran al FC Andorra per aixecar el títol.

EUROPA, C.E.
0 - 2
OLOT, U.E. SAD
Marc Vito, Campeny, Eslava, Aliaga, Michael, Pau López, Castell, Bermu, Borikó, Manel i Sicu. També han jugat Mario Domingo, Alex Pla, Samsó, Adrià Gené, Eric Bezis i Carbonell.
Batalla, Barnils, Juvi, Ayala, Terma, Marc Mas, Urri, Pedro, Forés, Uri González i Bigas. També han jugat Maynau, Ufano, Manzano i Chabboura.

Pedro del Campo (0-1, 43') i Terma (0-2, 48')
Santiago

Pedro Dólera i Ayala
Àrbitre principal: Albert Català Ferran; assistent 1: Arnau Capdevila Espitia; assistent 2: Antonio Ramírez Plaza.

Espectadors: Nou Sardenya, 1.287 persones

La Unió Esportiva Olot disputarà la primera final de la Copa Catalunya Absoluta de la seva història. Els de Pedro Dólera han guanyat el CE Europa (0-2) en un partit molt seriós al Narcís Sala. Pedro del Campo i Terma han donat el bitllet per a la final als garrotxins, que es es trobaran al FC Andorra per aixecar títol. Els tricolors han superat el CE L'Hospitalet (0-1) en la primera semifinal

Es preveia un duel intens i trepidant sobre la gespa del Nou Sardenya entre dos equips que han començat com un tro en les seves respectives lligues: l'Europa, quart a la Segona Federació i l'Olot, segon a la Tercera Federació. I així ha estat a la primera meitat. Ocasions claríssimes a les dues àrees i domini altern al mig del camp. Les primeres aproximacions han estat escapulades. Michael guanyava l'esquena de la defensa de l'Olot però davant del porter definia amb un xut mossegat. Al minut 19, l'Europa s'ha pogut avançar amb una doble acció a l'àrea de Batalla: el porter dels blaugranes tornava a guanyar la partida a Michael i en l'acció posterior, Castell enviava un cacau per sobre el travesser. Els de Pedro Dólera avisaven prop de la mitja hora de joc amb una pilota que picava a la base del pal i Marc Vito l'atrapava sobre la línia de gol. Uns minuts més tard era Urri qui es tornava a trobar amb la fusta. El conjunt local veia com li anul·laven un gol després que Eslava desviés, en posició de fora de joc, una rematada de Michael que acabava al fons de la xarxa. El primer gol psicològic arribaria al 43 gràcies a una centrada llaminera d'Uri González que Pedro del Campo, en segona instància, marcava a plaer per fer el 0 a 1.

A la represa, el segon gol psicològic. Amb només tres minuts jugats, Terma aprofitava un rebot posterior a una xut de X per batre Marc Vito i sentenciar la semifinal. El 0 a 2 ha fet molta pujada per un Europa que buscava el recurs de Michael, qui treia petroli en punta d'atac. Ignasi Senabre tocava tecles des de la banqueta per donar entrada a jugadors de refresc i amb pes a l'equip escapulat, com Alex Pla i Adri Gené. Joc travat i ocasions aïllades que ens conduïen cap al final dels 90 minuts. Premi gran per als garrotxins. L'Olot s'enfrontarà al FC Andorra en la final del mes de març, amb data i seu per definir.

L'assistència federativa al partit ha estat encapçalada pel president de l'FCF, Joan Soteras, amb el delegat de l'FCF al Barcelonès, Alberto Prieto, qui han acompanyat al president local, Hèctor Ibar, i el president de la UE Olot, Joan Agustí, al costat de les seves respectives Juntes Directives.