L’ONG Diapo i el CF Font del Capellans se sumen a Tots Som Un Batec
Notícies Generals | 17/11/2021
Ambdós clubs de Manresa s’adhereixen a la campanya i ja son clubs cardioprotegits. El president de l’FCF, Joan Soteras, els hi ha fet entrega del desfibril·lador d’aquesta iniciativa.
L’ONG Diapo i el CF Font del Capellans se sumen a Tots Som Un Batec

Gràcies a TOTS SOM UN BATEC, els clubs manresans ONG Diapo i CF Font dels Capellans ja han rebut el desfibril·lador de la campanya, convertint les seves instal·lacions esportives en espais cardioprotegits. El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, acompanyat del directiu i delegat de l’FCF al Bages-Berguedà-Cerdanya, Esteve Olivella; i del director de l’LCFS i director general de l’FCF, José Miguel Calle; han entregat els DEA corresponents. També han estat presents la presidenta de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, Marina Hosta; i el president del Barri Fint dels Capellans, Said Ghoula.

El president de l’ONG Diapo, Thera Moctar, s’ha mostrat molt content de rebre el DEA perquè “tenim els Cadets, un Juvenil, un primer equip i els veterans, que estan més exposats a tenir algun incident, i a nosaltres, la campanya TOTS SOM UN BATEC ens ha beneficiat molt”.

Per la seva part, el president del CF Font dels Capellans, Salvador Olmedo, ha reconegut que “és increïble la tasca que es fa perquè nosaltres portem poc temps i des de l’FCF ens han ajudat moltíssim. Com que som nous, com a club, el delegat de la zona, l’Esteve Olivella, ens ha ensenyat i ajudat molt, no se li ha de demanar res perquè sempre ens està recolzant. Tant de bo els Ajuntaments tinguessin gent com ell”.

El màxim mandatari de l’FCF, Joan Soteras, ha dit que està “content d’estar a Manresa perquè estem amb dos clubs que, a part de fer futbol, fan una important obra social i estan treballant molt bé la seva base. Son gent seriosa”. Soteras ha fet una crida a la resta de clubs de Catalunya que encara no estan cardioprotegits per a que “s’animin a fer la petició, ja que el que nosaltres realment volem és que es cardioprotegeixi tot el futbol i futbol sala català”.

El directiu i delegat de l’FCF a la zona, Esteve Olivella, ha felicitat als presidents de les dues entitats perquè “son clubs modestos que treballen molt bé la base i els factors socials, amb persones implicades que tenen valors i que fan família. Per això, estic content de poder formar part d’aquesta família, perquè això demostra que son clubs vius i importants a la ciutat de Manresa. Amb els valors que transmeten, en un futur, donaran molt a parlar. Amb mi sempre tindran a algú on recolzar-se, donant-los resposta al que necessitin. Haver vingut als seus clubs per posar un desfibril·lador, que pot salvar vides, és el més important d’aquesta visita”.

Els partners de TOTS SOM UN BATEC

TOTS SOM UN BATEC és la nova campanya que impulsa des d’aquesta temporada la Federació Catalana de Futbol, juntament amb la Fundació de l’FCF, la Fundació “la Caixa” CaixaBank, la Fundació Leo Messi i CardioSOS, amb l’objectiu de cardioprotegir tots els camps de futbol, els pavellons i pistes de futbol sala de Catalunya. La campanya té una inversió de 200.000 euros per tal de cardioprotegir un total de 180 instal·lacions esportives.

Per aquest motiu, els clubs afiliats a l’FCF que encara no disposin d’un DEA a les seves instal·lacions els poden sol·licitar al web totssomunbatec.cat. En aquest apartat web es poden visualitzar els vídeos de la campanya, amb la participació del futbolista Leo Messi com a protagonista, i els passos a seguir per realitzar la sol·licitud del desfibril·lador.

Els objectius de la campanya

Amb TOTS SOM UN BATEC es pretén:

  • Promoure l’ús i la provisió d’equips de cardioprotecció a les instal·lacions on es practiqui el futbol i futbol sala i que encara no disposin de desfibril·ladors externs automàtics (DEA).
  • Facilitar una intervenció immediata en casos de defalliment provocat per aturada cardíaca.
  • Brindar un servei de cardioprotecció a tot l’entorn esportiu, tant a esportistes com a públic en general.

Recordem que el programa de cardioprotecció s’emmarca dins del marc general TOTS SOM UN EQUIP, de promoció i impuls del futbol i futbol sala amateur català. La campanya incideix, entre d’altres eixos, en el foment de la pràctica esportiva segura i saludable, tenint en compte que la salut dels federats i federades és una qüestió prioritària per l’FCF.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.