La campanya Tots Som un Batec arriba al futbol sala català
Notícies Generals | 16/11/2021
El Club Manresa FS és el primer club de futbol sala que rep el desfibril·lador d’aquesta campanya per tal de cardioprotegir les seves instal·lacions esportives.
La campanya Tots Som un Batec arriba al futbol sala català

El president de l’FCF, Joan Soteras, acompanyat del directiu i delegat de l’FCF al Bages-Berguedà-Cerdanya, Esteve Olivella; i del director general de l’FCF i director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle, han entregat el desfibril·lador de la campanya TOTS SOM UN BATEC al president del Club Manresa FS, Pere Joan Pusó. A l’acte també ha estat present el regidor d’esports de Manresa, Toni Massegú.

Es tracta de la primera entrega d’un DEA a un club de futbol sala català. Per aquest motiu, el president de l’entitat, Pere Joan Pusó, ha remarcat que tenir un desfibril·lador “és importantíssim, no només per als pavellons esportius i camps de futbol, sinó per allà on hi hagi activitat d’un cert risc. És un bon servei. I quan va sortir aquesta iniciativa de l’FCF vam considerar que havíem de tenir un DEA”.

Per la seva part, el president de l’FCF, Joan Soteras, ha reconegut estar content  d’estar a Manresa “i en aquest moment encara més, perquè el motiu de la visita és que estem en el primer club de futbol sala, en el primer pavelló, que cardioprotegim. El futbol sala també és un esport que està dins la Federació i, per tant, també hem d’estar al seu costat”.

El director de l’LCFS de l’FCF, José Miguel Calle, ha explicat que “es tracta de ser positius i treballar en totes les línies per a entregar aquests desfibril·ladors. La idea és que totes les instal·lacions de futbol sala estiguin cardioprotegides, pensant sempre en la salut”.

El regidor d’esports de l’Ajuntament de Manresa, Toni Massegú, ha agraït poder “fer aquesta feina i que l’FCF hagi lliurat els desfibril·ladors. Son molt importants per la ciutat. Si només serveix per salvar una vida ja haurà valgut la pena fer aquesta inversió”.

Els partners de TOTS SOM UN BATEC

TOTS SOM UN BATEC és la nova campanya que impulsa des d’aquesta temporada la Federació Catalana de Futbol, juntament amb la Fundació de l’FCF, la Fundació “la Caixa” CaixaBank, la Fundació Leo Messi i CardioSOS, amb l’objectiu de cardioprotegir tots els camps de futbol, els pavellons i pistes de futbol sala de Catalunya. La campanya té una inversió de 200.000 euros per tal de cardioprotegir un total de 180 instal·lacions esportives.

Per aquest motiu, els clubs afiliats a l’FCF que encara no disposin d’un DEA a les seves instal·lacions els poden sol·licitar al web totssomunbatec.cat. En aquest apartat web es poden visualitzar els vídeos de la campanya, amb la participació del futbolista Leo Messi com a protagonista, i els passos a seguir per realitzar la sol·licitud del desfibril·lador.

Els objectius de la campanya

Amb TOTS SOM UN BATEC es pretén:

  • Promoure l’ús i la provisió d’equips de cardioprotecció a les instal·lacions on es practiqui el futbol i futbol sala i que encara no disposin de desfibril·ladors externs automàtics (DEA).
  • Facilitar una intervenció immediata en casos de defalliment provocat per aturada cardíaca.
  • Brindar un servei de cardioprotecció a tot l’entorn esportiu, tant a esportistes com a públic en general.

Recordem que el programa de cardioprotecció s’emmarca dins del marc general TOTS SOM UN EQUIP, de promoció i impuls del futbol i futbol sala amateur català. La campanya incideix, entre d’altres eixos, en el foment de la pràctica esportiva segura i saludable, tenint en compte que la salut dels federats i federades és una qüestió prioritària per l’FCF.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.