La campanya ‘Tots Som un Batec’ s’implanta al Berguedà
Notícies Generals | 07/11/2022
La UE Avià i el CF Sant Salvador de Cercs reben dos nous desfibril·ladors de la campanya de l’FCF, per part del vicepresident primer, Jordi Bonet, i dels directius Pep Graus i Víctor Güell.
La campanya ‘Tots Som un Batec’ s’implanta al Berguedà

La comarca del Berguedà ha rebut aquest cap de setmana l’entrega de dos nous desfibril·ladors de la campanya ‘Tots Som Un Batec’. La UE Avià i el CF Sant Salvador de Cercs passen a ser clubs cardioprotegits, després dels lliuraments dels DEA de la campanya de la Federació Catalana de Futbol per part del vicepresident primer, Jordi Bonet, i els directius Pep Graus i Víctor Güell.

 

El Municipal Alfons Gonfaus, d’Avià, compta des d’ara amb un DEA per actuar en casos d’emergència. La presidenta de la UE Avià, Contxita Serra, i l’alcaldessa del municipi, Patrocini Canal, han estat les encarregades de recollir l’equipament, per un club que compta en l’actualitat amb 13 equips en competició federada, i que té el primer equip al Grup 7 de la Tercera Catalana.

 

Al seu torn, el president del CF Sant Salvador de Cercs, Miquel Artigas, i l’alcalde del poble, Jesús Calderer, han participat en l’acte. El DEA de la campanya ‘Tots som un batec’ estarà a disposició dels 3 equips de l’entitat, que compta amb el seu Amateur al Grup 1 de la Quarta Catalana, així com també dels equips rivals i públic en general que assisteixi al Municipal Nacho del Moral, de Sant Jordi de Cercs.

Els partners de ‘Tots Som Un Batec’

Tots Som Un Batec’ és la nova campanya que impulsa des d’aquesta temporada la Federació Catalana de Futbol, juntament amb la Fundació de l’FCF, la Fundació “la Caixa” CaixaBank, la Fundació Leo Messi i CardioSOS, amb l’objectiu de cardioprotegir tots els camps de futbol, els pavellons i pistes de futbol sala de Catalunya. La campanya té una inversió de 200.000 euros per tal de cardioprotegir un total de 180 instal·lacions esportives.

Com demanar un desfibril·lador

Per aquest motiu, els clubs afiliats a l’FCF que encara no disposin d’un DEA a les seves instal·lacions els poden sol·licitar al web totssomunbatec.cat. En aquest apartat web es poden visualitzar els vídeos de la campanya, amb la participació del futbolista Leo Messi com a protagonista, i els passos a seguir per realitzar la sol·licitud del desfibril·lador.

 

Els objectius de la campanya

Amb ‘Tots Som Un Batec’ es pretén promoure l’ús i la provisió d’equips de cardioprotecció a les instal·lacions on es practiqui el futbol i futbol sala i que encara no disposin de desfibril·ladors externs automàtics (DEA). També facilitar una intervenció immediata en casos de defalliment provocat per aturada cardíaca. Així com brindar un servei de cardioprotecció a tot l’entorn esportiu, tant als esportistes com al públic en general.

Recordem que el programa de cardioprotecció s’emmarca dins del marc general de ‘Tots Som Un Equip’, de promoció i impuls del futbol i futbol sala amateur català. La campanya incideix, entre d’altres eixos, en el foment de la pràctica esportiva segura i saludable, tenint en compte que la salut dels federats i federades és una qüestió prioritària per l’FCF.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.