La CatUEFA suma un punt en l'estrena
Notícies Generals | 09/12/2023
La Selecció Catalana Amateur empata a 0 contra la Comunitat Valenciana en el primer partit de la fase de grups nacional de la Copa Regions UEFA.

COMUNITAT VALENCIANA
4 0 - 0 5
Cristian, Zarzoso, Bonet, Añó, Llorenç, Casti, Gorxa, Castañeda, Rafeta, Martí i Cobo. També han jugat Sanchis, Iván, Hyeonjun, Reyes, Chuso i Bryan.
Verdejo, Pol, Trilla, Ricardo, Escarrabill, Víctor, Walid, Canti, Cesc, Nil i Marc. També han jugat Didac Serra, Ashot, Joaquín Peñalver i Izan.
TARGETES GROGUES
Bonet (30’), Cobo (41’), Anyó (48’), Hyeonjun (91’)

Pol Fernández (18’), Escarrabill (41’), Trilla (77’)
TARGETES VERMELLES
Rafeta (69')

Àbitre principal, José Miguel Carballa; àrbitre assistent 1, Nicolae Serban; àrbitre assistent 2, Alejandro García.

Espectadors: Camp de Futbol Miguel Monleón, 300 persones

La CatUEFA ha tornat a saltar sobre la gespa quatre anys després per començar el camí a la Copa Regions UEFA 2023-2024. Estrena amb empat de Catalunya contra la Comunitat Valenciana per 0 a 0, en el Camp Municipal Miguel Monleón, a Picassent. Els catalans han guanyat la tanda de penals final, que pot ser crucial per a la classificació a la fase intermèdia en cas d'empat a la fase de grups.

La primera aproximació ha estat de la Comunitat Valenciana en una acció a pilota aturada a la frontal de l’àrea que Catalunya ha refusat sense dificultats. Els primers 20 minuts han estat de domini català, amb bones circulacions a la zona ample i una pressió efectiva per recuperar ràpidament la possessió. El vent ha estat protagonista durant el partit, als primers 45 minuts favorable als valencians i a la represa, als catalans. La intensitat i l’ordre de l’amfitriona ha obligat Catalunya a augmentar el ritme i la velocitat de les passades per trobar espais entre les dues línies de quatre plantejades per la selecció taronja. La primera meitat ha acabat sense ocasions i amb les primeres aparicions en velocitat per Walid.

El davanter del CF Badalona ha forçat la targeta groga dels dos centrals i una falta perillosa als primers instants de la segona meitat. Catalunya s’ha fet gran i ha començat a generar perill per les bandes, sobretot mitjançant un Mario Canti elèctric. Passada l’hora de partit, Robert Vila ha donat entrada a Didac Serra i Ashot per donar aire fresc a l’atac català. Catalunya ha jugat amb superioritat numèrica els darrers 20 minuts de partit per l’expulsió de Rafeta. Guillem Trilla ha estat providencial per evitar la diana valencianista sobre la línia de gol en una pilota que havia superat Verdejo. Joaquín Peñalver ha donat profunditat i desequlibri a la banda esquerra catalana i una centrada del jugador del CF Montañesa l’ha rematat Pol Fernández a les mans del porter valencià. Escarrabill ha tingut la més clara del partit amb una rematada al contraatac que s’ha estavellat al pal, a cinc minuts pel final. Ashot també ha tingut el gol a les seves botes en una rematada molt clara que en la trajectòria fins la porteria s’ha estavellat a les cames d’un defensor local. Després del xiulet final amb el 0 a 0 a l’electrònic, Catalunya ha guanyat una tanda de penals que pot ser crucial per un hipotètic desempat final. Ashot, Trilla, Cesc, Didac i Izan han transformat des dels 11 metres, mentre que Verdejo ha aturat dos penals.

Demà, segon partit decisiu contra Navarra

Els catalans s’enfrontaran contra la selección navarresa partir de les 10.00h en el segon i darrer partit de la fase de grups nacional.