L’FCF TV ha parlat amb diferents testimonis d’un cas de mediació esportiva i expliquen la importància de fer servir aquest servei per resoldre conflictes entre clubs i federats.
La Federació Catalana de Futbol, juntament amb l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), han posat a disposició dels clubs i federats un nou servei de mediació gratuït per a facilitar la resolució dels conflictes que es puguin produir al futbol i futbol sala català.
La responsable de l’ADR-ICAB, Sofia Torras, explica que “la mediació és una via de gestió de controvèrsies, en la qual les dues parts són les protagonistes per aconseguir els acords i resoldre les diferències que puguin tenir”. Torras manifesta que “sempre intervé un professional que té una metodologia per facilitar la mediació i, així, poder obtenir una solució pacífica i dialogada. La mediació és diàleg i solució de moltes coses que ens afecten al dia a dia”.
Per la seva part, el secretari general de l’FCF, Oriol Camacho, comenta que “les persones que han participant en procediments de mediació i que han arribat a una solució satisfactòria, que són el 100% dels casos que s’han plantejat, ens expliquen que l’experiència és molt positiva perquè, al final, l’acord sorgeix de les pròpies parts”.
A disposició de federats i clubs
Tant federats com clubs poden recórrer al servei de mediació de l’FCF per resoldre les diferències que tinguin. Així ho narra María Gómez, mare d’un jugador federat: “el meu fill estava content amb els companys, els entrenadors..., però vam començar a detectar una mica de tristesa i malestar. Li preguntàvem, però no ens deia res, fins que un dia va explotar. Ens va dir que quan ell demanava alguna explicació, l’ignoraven. En ser menor d’edat, el club el retenia i, per tant, no podia fer el que ell volia que era jugar i ser feliç en un altre club”.
El president del FC Palau Solità i Plegamans, Francesc García, exposa el seu punt de vista en un cas que van tenir, amb un jugador amb llicència vigent al club. "El jugador va anar a entrenar sense autorització en plena pandèmia amb un altre equip, i passats diversos entrenaments van venir a demanar la baixa". Després d'uns dies, "les dues parts vam acceptar la mediació i ens van ajudar a resoldre el problema", afirma García.
El diputat de la Junta de l’ICAB, Carles Garcia Roqueta, afirma que “sempre que pugui haver controvèrsies en aquest àmbit s’ha de recórrer, com a primera instància, a la mediació. I és que aquestes persones tornaran a coincidir al camp, així que quina millor manera que apostar per la resolució de conflictes dins la mediació”. L’ICAB disposa de gairebé 800 mediadors i mediadores especialitzats en diferents àmbits i de reconegut prestigi en resolució de conflictes.
Per a qualsevol dubte, consulta o informació, es pot contactar amb la Comissió de Mediació a mediacio@fcf.cat.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.