La millor versió de Catalunya tomba Castella i Lleó
FS Notícies | 27/01/2018
La Selecció Catalana sub 21 femenina de futbol sala guanya per 7 a 0 a un rival complicat en una fantàstica segona meitat desplegant un joc efectiu i vistós.

CATALUNYA, 7: Mariona Solà, Sonia Blanco, Paula Jiménez, Roser Maymó, Laura Oliva, Anna Munné, Marta Collado, Èlia Gullí, Iris Amaro, Marta Luján, Marta de los Riscos i Anna Muniesa.

CASTELLA I LLEÓ, 0: Herenia Bermejo, Clara Iglesias, Celia Pascual, Carmen Herrero, Patricia Oliveros, Sandra Ordoñez, Irene García, Claudia Redondo, Alba Soutullo, Carmen Martín i María Rosa Santamaría.

Gols primera part: Laura Oliva (1-0, 3’).

Gols segona part: Carmen Herrero (2-0 p.p., 25’), Sònia Blanco (3-0, 30’), Marta de los Riscos (4-0, 34’), Anna Munné (5-0, 36’), Sònia Blanco (6-0, 38’), Iris Amaro (7-0, 39’).

Targetes grogues: Alba Soutullo (11’), Iris Amaro (33’).

Conjunt arbitral: Adrià Galí Pallejà i Òscar Moreno Teba (àrbitres), i Sònia Aguilar Miranda (àrbitre assistent).

Espectadors: 250 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 21 femenina de futbol sala ha derrotat amb solvència per 7 a 0 a Castella i Lleó en el seu segon duel de la Fase Prèvia del Campionat d’Espanya, que s’està celebrant a Malgrat de Mar i Palafolls. Les de Clàudia Pons han completat un partit molt seriós i han estat superiors al seu rival, sobretot en una segona meitat esplèndida.

Catalunya ha sortit al parquet amb l’objectiu d’avançar-se al més aviat possible en el marcador. D’aquesta manera, quan només s’havien disputat dos minuts, Anna Munné ha estat a punt de marcar la primera diana del duel, però una gran aturada d’Herenia Bermejo ho ha evitat. Un minut més tard, les catalanes han anotat l’1-0 mitjançant un poderós tir de Laura Oliva des de fora de l'àrea en un servei de cantonada. Poc després, Munné, molt activa durant tot l'encontre, ha posat novament a prova els reflexos de la portera rival.

La Selecció s’ha trobat molt còmode en la pista i ha posat en dificultats constantment a Castella i Lleó a través de llargues combinacions, movent la pilota d’un costat a l’altre. En una gran acció col·lectiva, Laura Oliva ha provat sort amb un xut llunyà que no ha trobat porteria per poc. Per la seva part, el combinat de Castella i Lleó pràcticament no s’ha aproximat amb perill als dominis de Mariona Solà durant el primer temps.

El guió del xoc no ha canviat en la segona part. Catalunya ha seguit assetjant sense descans la porteria contrària. Al minut 25, la insistència catalana ha tingut premi. Marta de los Riscos, escorada en la banda esquerra, ha retallat cap a l’interior i ha provat de sorprendre Castella i Lleó amb un xut sec. Una de les defensores visitants, Carmen Herrero, ha enviat la pilota al fons de les xarxes en intentar refusar la pilota. Lluny de relaxar-se, les de Clàudia Pons han seguit buscant més gols. D’aquesta manera, Sònia Blanco ha anotat la tercera diana catalana des del punt de penal.

Quan faltaven set minuts per al final, Marta de los Riscos s’ha sumat a la golejada amb un xut creuat. Tot seguit, Anna Munné ha marcat el cinquè finalitzant al primer toc una gran jugada col·lectiva. A continuació, Sònia Blanco ha perforat de nou les xarxes visitants amb un potent tir que ha entrat per l'escaire esquerre. En una de les últimes accions del matx, Iris Amaro ha marcat el definitiu 7 a 0 amb un sensacional xut des de fora de l’àrea que ha sorprès la portera visitant. Catalunya s’enfrontarà demà, diumenge 28 de gener, a Cantàbria a les 11.00 hores en el tercer i definitiu partit de la Fase Prèvia del Campionat d’Espanya sub 21 femení de futbol sala.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; el director del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala, Marcelino Blázquez; el directiu de l’FCF i l’LCFS Joaquim Sala; i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Miquel Ángel Ruiz.