Catalunya guanya i deixa obertes les seves opcions
F. Platja | 30/07/2015
La selecció catalana absoluta de futbol platja mostra la seva superioritat davant Castella La Manxa i aconsegueix un triomf molt important per la classificació en el segon partit del Campionat Nacional de Seleccions.

18:30 hores. CASTELLA LA MANXA 2 – 9 CATALUNYA (SÈNIOR)

CASTELLA LA MANXA: Miguel Angel Fernández Lorente, Eduardo Martínez Vera, José Garrido Póveda, Jonathan Garceso Grueso, José Luís Fernández Moraga, Daniel Antonio Hernández Baños, Antonio Serrano Bermejo, Daniel Barriguete García, Víctor Manuel Díaz Sánchez i Francisco Gallero Arenas.

CATALUNYA: Manuel Francisco Martínez Ceballos, Eliott Mounoud, Fèlix Casalod Colorado, Alejandro Morillas Gallego, José Antonio Quesada Cañizares, Dani Haro Fernández, Eduard Suárez Molina, Adrian Frutos García, Víctor Morillas Gallego i Daniel Morros Lozano.

GOLS: (1a part) 1 – 0 José Luís Fernández (min. 5), 1 - 1 Víctor Morillas (min.10). (2a part) 1 – 2 Adrian Frutos (min. 1), 1 – 3 Víctor Morillas (min. 3), 1 – 4 Víctor Morillas (min. 10), 1 – 5 Víctor Morillas (min. 11), 2 – 5 Daniel Barriguete (min.11). (3a part) 2 – 6 Adrian Frutos (min. 3), 2 – 7 Alejandro Morillas (min. 6), 2 – 8 Alejandro Morillas (min. 8) i 2 – 9 Dani Haro (min. 9).

La selecció catalana, després de la derrota del primer partit, sabia de la importància de començar a sumar. I el partit no ha començat bé pels catalans quan Castella La Manxa s’ha avançat en el marcador en els primers compassos de joc. Catalunya ha sabut reaccionar i ha aconseguit empatar abans del descans.

El segon temps s’ha iniciat amb un gol de Frutos que ha obert un període molt fructífer pels catalans, amb un inspiradíssim Víctor Morillas que ha marcat tres gols consecutius, el que ha suposat que els catalans marxessin del marcador, donant-los-hi la tranquil·litat necessària que permetia jugar amb més pausa i més ordenats. Un gol dels manxecs ha suposat el 2 a 5 que els col·locava dins del partit.

En el darrer període s’ha certificat la superioritat catalana que en atac s’ha mostrat més segura que en defensa. Fruit de l’envestida atacant, fins en quatre ocasions han pogut perforar la porteria rival i aconseguir la primera victòria que deixa tot obert per jugar-se el pas a semifinals.

La pèrdua de domini comporta la derrota

Malgrat el domini inicial de la selecció catalana absoluta masculina de futbol platja en el primer partit corresponent al Campionat Nacional de Seleccions, la pèrdua del control del joc fa que València remunti un partit que semblava dominat.

12 hores. CATALUNYA 4 - 6 VALÈNCIA (SÈNIOR)

VALÈNCIA: Victor Viala Madueño, David Garcia Blanquez, Ivan Latorre Pitarch,  Jorge Iranzo Murillo, Gabriel Fernández Romero, Enrique Moratal Piza, Salvatore Sanfilippo, Jonathan Fernández Compañ, Miguel Garrido Robles i Alfredo Pareja Juarez.

GOLS: (1a part) 1 – 0 Víctor Morillas (min. 9), 2 – 0 Adrian Frutos (min. 11). (2a part) 2 – 1 Jonathan Fernández (min. 8), 2 – 2 Miguel Garrido (min. 9). (3a part) 2 – 3 Jonathan Fernández (min. 2), 2 – 4 Gabriel Fernández (min. 3), 3 – 4 Eduard Suárez (min. 5), 3 – 5 Miguel Garrido (min. 6), 3 – 6 Jonathan Fernández (min. 10) i  4 – 6 Víctor Morillas (min. 11).

Catalunya ha desplegat un bon joc a la primera part amb el domini del partit disposant de les millors i més clares ocasions de gol ja des dels primers compassos. Abans d’arribar al primer descans, Víctor Morillas i Adrian Frutos han avançat a la selecció catalana en el marcador, deixant constància de la superioritat que es reflectia sobre la sorra.

El segon període s’ha iniciat amb una selecció valenciana que ha donat un pas endavant, entenent que la disposició mostrada en els primers dotze minuts, no li valdria per sumar punts. Amb aquest canvi de mentalitat València volia obrir el seu compte golejador, situació que ha ocorregut a falta de quatre minuts. Finalment, han estat dos gols consecutius els que han pujat al marcador, marxant al descans amb l’empat i amb tot per decidir.

En el darrer període, tant Catalunya com València acusaven el desgast físic dels dos primers quarts i el condicionant de l’alta temperatura. Les dues seleccions buscaven oferir el seu millor joc. Han estat els valencians qui, amb dos gols seguits, ha marxat en el marcador fent inútil l’esforç dels catalans per aconseguir materialitzar les seves ocasions. El jugador internacional, Eduard Suárez, ha aconseguit aprofitar un tir d’Adri Frutos per retallar distàncies i posar més emoció en aquest partit. Quan Catalunya creia en la remuntada, dos gols més dels valencians han tirat per terra aquestes opcions. De res ha servit el darrer gol dels catalans, a falta de vint segons pel partit, que ha deixat el 4 a 6 definitiu en el marcador.