Els coordinadors dels clubs participants en els Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala són peces clau en l'engranatge per tal d'assolir l'objectiu de representar al major nombre de clubs possibles.
La importància que tenen temporada rere temporada els coordinadors dels clubs de futbol sala és majúscula. La seva predisposició per col·laborar als Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala amb l'aportació de jugadors i jugadores és indispensable. Cada any, des de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, es vetlla per donar la màxima representació a tot el ventall d'equips que conformen la gran família del futbol sala a Catalunya, i en aquesta recerca per la pluralitat, els coordinadors són una peça fonamental. A continuació, s'exposen quatre casos i quatre històries diferents per exemplificar la seva rellevància.
Jordi Sánchez, coordinador del CFS Jordi Sánchez, delegació de Barcelona Nord
Un aparador amb un objectiu senzill: gaudir. L’exjugador del Barça, Jordi Sánchez, i actual coordinador del seu propi club, el CFS Jordi Sánchez, no s’ha volgut perdre la vuitena edició dels Campionats Comarcals de Blanes. La raó és clara: “Volia veure en primera persona com els 4 jugadors que representen la meva entitat gaudeixen del que és un cap de setmana únic pel futbol sala català”. Sánchez veu aquest esdeveniment com una jornada especial en què els més joves coneixen nous companys, fan noves relacions mentre gaudeixen del seu esport preferit i, fins i tot, demostren les seves habilitats davant dels seleccionadors catalans.
L'exjugador remarca que les relacions entre els coordinadors i els delegats comarcals és molt bona i molt fructífera: “La comunicació entre nosaltres és primordial, a vegades ens truquen els seleccionadors per demanar consell i nosaltres els orientem sobre quins nens i nenes podrien donar més el perfil”. La cooperació i les ganes de tots els actors implicats per consolidar els Campionats Comarcals són la clau de l’èxit d’un cap de setmana, en què Blanes es converteix en el centre de totes les mirades.
Dani Úbeda, coordinador del CE Futsal Cervelló, delegació del Baix Llobregat
Una essència vital. L’ADN dels Campionats Comarcals ha estat sempre el d’obrir les portes al major nombre de clubs possibles. Pel coordinador del CE Futsal Cervelló, Dani Úbeda, la filosofia del torneig és la que fa que aquest esdeveniment sigui tan especial: “És una jornada fonamental perquè es promou que tots els jugadors que no tenen la possibilitat de jugar amb la Selecció Catalana puguin formar part d’aquests grans Campionats”. Úbeda insisteix: “Si els Comarcals fossin elitistes, els petits clubs no voldrien aportar-hi jugadors i tot plegat es veuria reflectit en la disminució de la motivació”. En aquesta edició, el CE Futsal Cervelló ha aportat 1 jugador i 2 tècnics a la fase definitiva dels Comarcals, un total de 9 jugadors si se sumen totes les interaccions durant els entrenaments previs.
El coordinador cervellonenc considera aquest esdeveniment com una de les cites més importants del calendari, i és per aquest motiu que no ha volgut faltar-hi: “És transcendental venir per tal de poder donar suport als nostres jugadors, tècnics i famílies, volem que vegin que des del club apostem per ells i que estem contents d’aquesta participació que tant s’han guanyat”.
Cristina Iglesias, coordinadora de l’Atlètic Vidreres, delegació de Girona
“Una gran oportunitat”. Cristina Iglesias ha assistit als Campionats Comarcals d’enguany amb un objectiu molt clar: “Acompanyar els nens del club perquè sentin tot el suport possibe en la que és una gran experiència per ells”. Amb 2 jugadors i 2 entrenadors participant a l’edició dels Comarcals d’aquesta temporada -7 jugadors si es compten els entrenaments previs-, la coordinadora de l’Atlètic Vidreres encara aquesta gran festa del futbol sala català com una oportunitat per mostrar suport als seus, a més de copsar l’evolució esportiva de la seva delegació, la gironina.
A més, Iglesias destaca el bon “feedback” que hi ha entre els delegats i els coordinadors. Qualifica com a òptima la col·laboració entre les dues figures, una relació trascendental per trobar els perfils de jugadors i jugadores que més s’adaptin a les característiques dels Campionats Comarcals.
Víctor Lacasta Lamiel, coordinador del Racing Pineda FS, delegació del Maresme
Si per alguna cosa es caracteritzen els Campionats Comarcals de Blanes, és per la seva capacitat de representar a gairebé tot l’espectre de clubs de Catalunya. El cas del Racing Pineda no és una excepció. En Víctor Lacasta, el seu coordinador, ho contrasta amb el seu propi exemple: “Aquest any hem aportat 4 jugadors i 2 seleccionadors als Comarcals, a més, si comptem també els entrenaments, la xifra de jugadors incrementa fins als 9”. Segons Lacasta, aquests Campionats són una experiència que no només enriqueix als jugadors, sinó que també fa créixer els entrenadors i fins i tot les famílies, tres actors que s’uneixen sota un mateix objectiu: la diversió i la il·lusió dels més petits.
El coordinador del Racing Pineda expressa que el tracte entre la seva figura, els seleccionadors i els delegats comarcals és sempre molt fluida i recíproca: “La relació entre tots nosaltres és molt bona, normalment els seleccionadors vénen a veure partits per vislumbrar quins jugadors i jugadores poden ser seleccionables, i en aquesta tria, la figura de la coordinació és molt important perquè pot ajudar a la decisió final gràcies als seus consells”. Aquest any, Lacasta forma part de la Delegació del Barcelonès Sud, però està molt pendent de l’actuació de les seves joves promeses.
Tota la informació relacionada amb la 8a edició dels Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala està disponible a través del banner que hi ha a la portada de Futbol Sala del web federatiu, o bé, fent clic aquí.