La Rioja sap patir per sumar la victòria davant d’una combativa Cantàbria
FS Notícies | 27/01/2018
El combinat de La Rioja supera per 2 a 3 a una voluntariosa Cantàbria que ha lluitat fins al final per intentar capgirar el marcador.

CANTÀBRIA, 2: Andrea Toral, Paula López, Lydia Méndez, Cynthia Lamborena, Carolina Arroyo, Raquel Manterola, María Calvo, Andrea Sierra, Lleir Martínez, Paula Valdivieso, Carmen Noreña i Themis Moreno.

LA RIOJA, 3: Clara Blasco, Joanna González, Jessica Cañas, Gloria Saenz, Lucía Gómez, Nadia Sánchez, Nahia Jaussi, Patricia Blázquez, Ainhoa González, Clara Ezquerro, Laura Marina i Carmen Abad.

Gols primera part: Patricia Blázquez (0-1, 2’), Ainhoa González (0-2, 16’).

Gols segona part: Gloria Saenz (0-3, 28’), Andrea Sierra (1-3, 31’), Themis Moreno (2-3, 35’).

Targetes grogues: Carmen Noreña (6’), Lucía Gómez (22’).

Conjunt arbitral: Iván López Galiano, Bernardo Simón Benet (àrbitres), i Montserrat Llamazares Vázquez (àrbitre assistent).

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

Després de perdre ahir davant Catalunya per 4 a 2, La Rioja ha sumat la seva primera victòria en la Fase Prèvia del Campionat d’Espanya sub 21 femení de futbol sala que s’està disputant a Malgrat de Mar i Palafolls. El conjunt de La Rioja ha tombat Cantàbria per 2 a 3 oferint una gran imatge, aprofitant les seves ocasions en atac i sabent mantenir la calma quan atacava el rival.

El partit ha començat amb un primer avís de La Rioja. Nahia Jaussi ha xutat al travesser quan només s’havien disputat 50 segons. En la següent arribada visitant, Patricia Blázquez ha avançat a les de La Rioja amb un xut creuat des de la banda esquerra. Amb el marcador en contra, Cantàbria ha donat un pas endavant per intentar anivellar el duel com més aviat millor. En aquest sentit, María Calvo ha tingut l’1-1 en les seves botes, però una sensacional aturada amb el peu dret de Clara Blasco ho ha impedit. Poc després, Lleir Martínez ha xutat fora després d’una bona jugada individual d’Andrea Sierra.

El partit s’ha equilibrat amb el transcurs dels minuts. Cantàbria ha pressionat més a munt per dificultar la sortida de la pilota de La Rioja. En un ràpid contraatac, Nahia Jaussi ha pogut ampliar diferències en el marcador. Tanmateix, Andrea Toral, molt segura sota pals, ha rebutjat el seu tir en una intervenció de mèrit. Per la seva part, Cantàbria ha tornat a acaronar l’empat amb un tir llunyà de Paula López que s’ha estavellat en el pal esquerre quan semblava que traspassaria la línia de gol. Quan faltaven quatre minuts per al descans, Ainhoa González ha marcat el 0 a 2 amb un tir sec des de l’interior de l’àrea.

En la segona part, el conjunt càntabre ha posat una marxa més per escurçar diferències i tornar a entrar de pressa en l’encontre. Malgrat això, la defensa de La Rioja i la portera Clara Blasco s’han mostrat inexpugnables i han concedit poques oportunitats de gol. Quan semblava que estava més a prop la primera diana de Cantàbria, ha estat La Rioja qui ha deixat el duel encarrilat amb un gol de Lucía Gómez, que s’ha girat amb habilitat a l’interior de l’àrea i ha batut Andrea Toral amb un tir sec i ajustat a la base del pal dret.

Lluny de rendir-se, el combinat càntabre ha seguit atacant sense descans fins que ha aconseguit perforar les xarxes rivals. Ha estat Andrea Sierra qui ha marcat el primer gol de Cantàbria amb un potent xut, imparable per a Blasco. Quan faltaven cinc minuts per al final, Themis Moreno ha anotat el 2 a 3 que deixava el duel novament obert. En els últims minuts, La Rioja ha sabut controlar els nervis i defensar amb encert per emportar-se una treballada victòria.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; el director del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala, Marcelino Blázquez; i el regidor d’Esports de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Miquel Ángel Ruiz.