La Secretaria General de l'Esport presenta un nou model de Governança de l'Esport Català
Notícies Generals | 30/01/2017
El president de la FCF, Andreu Subies, assisteix a la presentació de la proposta d'un nou model sostenible que prioritzi l'activitat física per a una societat millor.
La Secretaria General de l'Esport presenta un nou model de Governança de l'Esport Català

El Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, ha presentat avui el Nou Model de Governança de l'Esport Català que vol consensuar, amb tots els agents, un pacte que redueixi la despesa sanitària a canvi de salut.

"Sabem que l'esport català ha estat i és avui un model d'èxit forjat gràcies al treball conjunt i continuat de moltes generacions d'esportistes, dirigents, entrenadors i formadors, àrbitres, voluntaris, famílies, patrocinadors i empreses, administracions públiques i institucions privades, clubs i federacions, consells esportius i centres educatius, metges, científics, periodistes i mitjans de comunicació ", ha dit el Secretari General de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, abans d'abordar el gran canvi proposat en la seva conferència sobre la necessitat d'un nou model de governança de l'esport català.

El repte "és construir entre tots una societat més saludable invertint en salut per estalviar en recursos sanitaris, una societat en la qual la pràctica de l'activitat física esdevingui un hàbit diari i per a tota la vida", ha afirmat com a primer objectiu. "L'altre és convertir Catalunya en una potència esportiva encara més capaç d'enfrontar-se i ser competitiva al més alt nivell internacional".

La Consellera de Presidència, Neus Munté, ha presidit aquesta presentació a la Sala d'Actes de l'INEFC de Barcelona, plena de les primeres autoritats i personalitats representatives de tots els àmbits, públics i privats, de l'esport català.

L’equip de Gerard Figueras ha treballat gairebé un any per elaborar un model sostenible al llarg dels propers vint anys. Per això vol "aconseguir un pacte a la catalana que elevi l'activitat física i l'esport al rang de política d'estat i que tingui estructures d'estat", ha dit el Secretari, convençut de la necessitat de realitzar un debat imminent amb tots els agents implicats "fins a aconseguir un Pacte Nacional per a l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya i un nou Projecte de Llei de l'Activitat Física o de l' Esport de Catalunya. Proposem treballar en equip sobre els objectius marcats des d'aquest Govern i concertar amb les administracions, els agents associatius i el sector privat la seva implementació. Convidem al diàleg. El nou model de Governança de l'Esport Català ha de ser un punt de trobada de tots. Volem treballar amb el món local", ha afegit.

També aspira a "una administració més àgil de la que tenim avui, que estableixi uns procediments administratius simplificats i eficients. Una administració obligada a treballar en equip no només amb el sector, sinó començant dins el propi Govern amb tots els departaments implicats com Ensenyament, Salut, Benestar Social i Treball".

En la seva exposició ha destacat el treball de base a realitzar perquè, en pocs anys, set milions i mig de catalans realitzin activitat física des de l'escolaritat fins després de la jubilació. "Les petites revolucions socials com el reciclatge són hàbits adquirits a casa i a l'escola dinamitzats pels més petits de cada casa. En el projecte s'inclou una hora diària d'activitat física en l'etapa escolar obligatòria. Entre molts altres beneficis, sabem que el rendiment intel·lectual millora", ha apuntat Gerard Figueras.

Abans de la conferència, Núria Picas i Isidre Esteve (esportistes), Mònica Bosch (Federació Catalana d'Esports d'Hivern), Dr. Josep A. Gutiérrez (Medicina esportiva) i Josep Lluís Segú (Docent) han comentat diferents aspectes de la realitat i perspectives de l'esport català.

Finalment, la Consellera de Presidència, Neus Munté, ha ofert el compromís del Govern de Catalunya a favor d'aquest nou model per a la gestió de l'esport que aspira, sobre una base de diàleg, a una gran transformació social.

FOTOS: Jordi Estruch



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.