La Selecció Catalana sub 14 prem l'accelerador i guanya l'Aragó (3-0)
El combinat de Rafa Beltrán aconsegueix el sis de sis per accedir a la Fase d’Or

La Selecció Catalana sub 14 ha completat el ple de victòries a la Primera Fase del Campionat d’Espanya que s’ha disputat aquest cap de setmana a la Ciutat Esportiva del Real Valladolid. Els catalans han superat l’Aragó per 3 a 0 i d’aquesta manera aconsegueixen el bitllet per la Fase d’Or com a líders.

Després del triomf en la jornada d’ahir contra Castella i Lleó (2-3) i d’alguns ajustaments tàctics, els futbolistes de Rafa Beltrán han sortit amb valentia per aconseguir l’objectiu. Al minut 16, després d’algunes internades a l’àrea rival, Arnau Luque ha transformat un penal que havia provocat el mateix jugador del RCD Espanyol. El combinat aragonès ensumava l’àrea de Juanca Melgar aprofitant algunes pèrdues al mig del camp de futbolistes catalans. Catalunya carregava el seu joc per les bandes amb Luque i Touray per castigar la defensa de l’Aragó amb jugades desequilibrants. Al límit del descans, Touray ha connectat una centrada lateral a l’interior de l’àrea però el seu xut ha picat a l’esquena d’un defensor rival i ha marxat fregant el pal.

A la segona meitat, el partit quedava massa obert amb una selecció catalana exposada a l’empat i que ha hagut d’esperar fins al tram final per sentenciar el duel La més clara del partit per l’Aragó ha arribat als 10 minuts de la represa amb un servei de cantonada que ha acabat rematant sol al segon pal un jugador visitant després que la pilota quedés morta a l’àrea petita. En aquesta fase de partit, el combinat de José María Espeleta ha apretat de valent amb possessions continuades a camp català. El tècnic Rafa Beltrán ha mogut la banqueta i els canvis han sorgit efecte: més energia i claredat d’idees per fer un canvi de rumb a la dinàmica del partit. El nom propi dels darrers 10 minuts ha estat el de Daba Jawo. Amb cames fresques, el davanter català ha fet un doblet de killer. Primer, rematant una pilota solta a l’interior de l’àrea i cinc minuts després, ha definit a plaer una jugada extraordinària de Touray.

A més de Catalunya, les següents seleccions sub 14 s’han classificat per disputar la Fase d’Or del Campionat d’Espanya: Comunitat Valenciana, Euskadi, Madrid, Múrcia, Cantàbria, Andalusia i Astúries.

Al costat de les Seleccions Catalanes sub 14 i sub 16, aquest dies a Valladolid, hi ha el vicepresident primer de l'FCF, Jordi Bonet, i el directius de l'FCF Jacobo Domènech i Pere Alsina