La selecció catalana sub 16 suma els tres primers punts
Notícies Generals | 27/12/2014
Els catalans s'imposen a la selecció gallega per tres gols a dos i eviten la remuntada en els minuts finals

Alineacions

Catalunya: Adrià Rojas (Adrián López, 27'), Guillem Jaime, Arnau Arruebo, Albert Alavedra, Pol Lozano, Javier E. Delgado (Joel Quero, 62'), Oriol Busquets (Ramon Rodríguez, 66'), Carlos Gilbert (Miguel Martínez, 27'), Jordi Mboula, Daniel Ruiz i Òscar Oliver.

Galícia: Julen Fernández, Mario García, Diego Varela, Daniel Barca (Javier Sanmartín, 46'), Samuel Rodríguez, Adrián Lodeiro (David Bugallo, 76'), Yago Gandoy, Víctor Eimil, Óscar Martínez (Antón Quindimil, 60'), Javier Ben i Iago Parga (Alejandro Boedo, 66').

Gols:  1 – 0 Carlos Gilbert (15'), 2 – 0 Miguel Martínez (46'), 3 – 0 Jordi Mboula (64'), 3 – 1 Javier Sanmartín (75'), 3 – 2 Javier Ben (78')

Targetes grogues:  Oriol Busquets (47')

Conjunt arbitral

Àrbitre: Héctor Robas Bondia

Assistents: Adrià Cortés Aparicio i Salvador Morros Monge

4rt àrbitre: Juan C. Blasco Pastor

Crònica:

El conjunt dirigit per Xavier Ferragut ha superat la selecció gallega per tres gols a dos en un partit dominat fins als minuts finals, en els quals l'equip rival ha intentat la remuntada.

A la primera part, els catalans han estat molt superiors al conjunt gallec, que ha decidit esperar tancat al darrere per contenir l'ofensiva local. Al minut 15, una centrada de Javier Delgado rematada per Carlos Gilbert a la mitja volta, tot caient, ha fet pujar el primer gol al marcador.

El domini del partit ha seguit sent local fins que, al minut 24, una vaselina del gallec Daniel Barca ha sortit fregant el pal. Malhauradament, el porter català, Adrià Rojas, ha picat amb la cara contra el pal de la porteria quan s'ha llençat per tapar el xut, i com a resultat de l'acció, ha hagut de ser substituït i ha rebut quatre punts de sutura. La resta de la primera part ha seguit amb la mateixa dinàmica, amb Catalunya amenaçant la porteria rival.

Al minut 6 de la segona part una gran jugada individual per la banda de Jordi Mboula ha estat finalitzada per Miguel Martínez, que ha rematat des de la frontal de la petita fent pujar el 2 – 0 al marcador. Uns minuts més tard, al 64, Mboula ha fet el tercer rematant una pilota des de dins de l'àrea. El partit, que ja semblava vist per sentència, ha patit un gir inesperat quan els gallecs, en cinc minuts, han fet el 3 – 1 (75') i el 3 – 2 (78'), obra de Javier Sanmartín i de Javier Ben. Durant els darrers 10 minuts, la selecció catalana ha sabut contenir l'embranzida gallega i l'intent de remuntada del rival ha quedat anul·lat.

Així, la sub 16 catalana s'ha emportat els 3 punts en joc del primer partit de la primera fase del Campionat d'Espanya.