La Selecció sub 16 masculina de futbol sala tanca el campionat amb victòria
Notícies Generals | 15/01/2017
Catalunya ha aconseguit una merescuda victòria davant una potent Andalusia, que no ha pogut controlar un partit dominat pels catalans.

ANDALUSIA, 1: Jaime, Lolo, Mariano, Carlos i Nacho. També han jugat: Enrique, Dani, Christian, Dario, Husin, Fran i Juanqui.

CATALUNYA, 2: Alex, Daniel, Alejandro, Abdellah i Xavi. Ángel, Nicolás, Franc, Josep Antoni, Ferran, Francisco i Eric.

Gols primera part: Jaime (1-0, min. 3); Dani (1-1, min. 15); Nico (1-2, min. 19).

Àrbitres: Francisco Martín Cuellar i Diego Corredor Corredor.

Cronometrador: Rafael Bolero Gutiérrez.

Catalunya ha iniciat l’última jornada de la fase prèvia del Campionat d’Espanya sub 16 masculí de futbol sala amb moltes ganes de treure un bon resultat tot i estar eliminada. Per aquest motiu, els jugadors han sortit a donar una bona imatge davant una Andalusia amb moltes opcions de passar a la fase final. Els catalans han dominat clarament imposant una alta intensitat ja des del xiulet inicial amb innumerables ocasions, que s’han tornat a resistir a entrar una altra vegada per culpa dels pals i el porter local. La sub 16 no ha pogut aprofitar les múltiples ocasions i el bon joc que ha realitzat per obrir el marcador.

En la primera aproximació clara dels andalusos, els catalans han comès penal i Jaime ha transformat la pena màxima posant l’1 a 0 al minut 3. Tal com ha succeït en els tres dies de campionat, la Catalana no ha baixat els braços i ha continuat atacant. Andalusia no sabia com aturar les envestides dels catalans i s’han carregat de faltes. Aleshores, al minut 15, Dani ha empatat en transformar una d’aquestes faltes de deu metres. La intensitat ha seguit igual d’alta i, per tal de treure’s la pressió, Andalusia ha col·locat el seu porter a jugar de cinc. Catalunya ha avançat més les línies i fruit d’una forta pressió, Nico ha recuperat una pilota a la frontal de l’àrea i ha marcat l’1-2 a falta d’un minut per arribar al descans.

La segona part s’ha iniciat amb una Andalusia angoixada, ja que sabien que en l’altre partit de la fase de grups, Múrcia feia els deures i aconseguia un ampli avantatge. Per tant, als locals només els hi servia l’empat o la victòria. En aquest segon temps, la dinàmica ha estat molt similar al primer, amb una altíssima possessió de pilota de la Catalana, que ha seguit gaudint de moltes oportunitats. Tanmateix, ni Catalunya ni Andalusia han pogut materialitzar les ocasions que han tingut. Cada vegada que els andalusos volien trenar un atac s’han trobat amb el bon posicionament dels catalans, que s’han mostrat molt intensos tant en defensa com en atac.

Els últims cinc minuts han estat molt disputats en un pavelló totalment bolcat animant als locals, però la bona tasca de tots els jugadors catalans ha permès aconseguir la primera victòria de la fase de grups davant la selecció que havia guanyat els dos partits anteriors. Amb els resultats de tots els enfrontaments disputats, la selecció que s’ha classificat per a la fase final ha estat Múrcia.