La sub 16 es redimeix davant Extremadura
Notícies Generals | 20/02/2016
La Selecció Catalana sub 16 masculina ha golejat Extremadura per 6 gols a 1, amb hat-trick de Sergio Gómez. Els altres golejadors han estat Eric Garcia i Dani Ribelles.

EXTREMADURA, 1: Sergio Fernández, Carlos Daniel Dorado, Juan José Rama, Manuel Obando, César García (Sergio Ballesteros, 64’), Joaquín Sergeant, Fernando Ortiz (Alberto Vadillo, 70’), Iván Fernández, Jose Antonio Almeida (Marcos Martínez, 57’), Javier Parada (Adrián Calvarro, 72’), David Frutos.

CATALUNYA, 6: Juan Vic. Canales, Pere Mogente, Biel Pla, Gerard Brossa (Eric Garcia, 62’), Alejandro Orellana, David Álamo (Ivan Gil, 41’), Abel Ruiz (Dani Ribelles, 62’), Sergio Gómez, Alejandro Sánchez (Arnau Tortosa, 70’), Nicolás Melamed, Guillem Verdaguer.

Gols: Juan José Rama (1-0, 24’); Manuel Obando (1-1, 37’ pp); Sergio Gómez (1-2, 41’); Sergio Gómez (1-3, 64’); Eric Garcia (1-4, 69’); Dani Ribelles (1-5, 78’); Sergio Gómez (1-6, 79’).

Targetes grogues: cap.

Àrbitres: Ignacio Camon Cánovas, Jesús Navarro Chobares (assistent), Ricard Esteve Valenzuela (assistent), Manuel Velizón Carrera (4t àrbitre).

Públic: un centenar de persones.

Catalunya s’ha tret l’espina que tenia clavada després de la dura derrota davant València en el primer partit. Contra Extremadura la sub 16 masculina ha demostrat el seu talent i ha pogut acabar la segona fase del Campionat d’Espanya amb una àmplia golejada. Des dels primers minuts, Catalunya ha tingut el domini absolut del partit, jugant sempre en camp contrari i creant bones jugades de combinació per arribar a l’àrea rival sense gaire dificultat. La falta d’encert i les aturades del porter extremeny han impedit que la sub 16 fos la primera en marcar. Ha estat Extremadura qui ha inaugurat el marcador. En el primer córner que han tingut, Juan José Rama ha rematat de cap la primera pilota que han aconseguit enviar entre els tres pals (1-0).

Catalunya sabia que era molt superior i no s’ha deixat arronsar pel gol. Abel Ruiz ho ha intentat des de tots els angles, i David Álamo també ha tingut una bona ocasió amb una vaselina que ha sortit per sobre del travesser. A tres minuts per arribar a la mitja part, Álamo ha pressionat a la defensa fins que Manuel Obando s’ha marcat en pròpia porta (1-1). Amb l’empat s’ha arribat al descans. El partit no ha tingut res a veure amb el que es va viure davant la selecció valenciana.  Els jugadors han sortit més concentrats i han desplegat les seves qualitats en benefici del grup. El que s’ha trobat a faltar en els primers quaranta minuts han estat més xuts a porta, fet que s’ha corregit a la segona meitat.

Només començar la segona part,  Sergio Gómez ha marcat el primer dels seus tres gols. Ivan Gil ha centrat al segon pal i Gómez no ha trigat en fer pujar l’1-2. El guió del partit ha estat el mateix que en la primera part, amb el domini total de la Selecció Catalana, sense deixar que Extremadura passés de mig camp. En una falta directa ha arribat el segon gol de Sergio Gómez (1-3). I pocs minuts després, Eric Garcia ha marcat l’1 a 4 en una sortida de córner. A les acaballes del partit, Dani Ribelles s’ha sumat a la festa golejadora creuant la pilota al segon pal i marcant el cinquè per Catalunya (1-5). Sergio Gómez no volia marxar sense marcar un hat-trick i l’ha aconseguit a un minut per al final, quan Jandro Orellana li ha fet una passada entre la defensa  (1-6). Amb aquesta victòria la sub 16 masculina ha tancat la seva participació en el Campionat Nacional de Seleccions Autonòmiques Masculines.

El vicepresident de la Federació Catalana de Futbol Josep Llaó ha estat present en ambdós partits de la Selecció Catalana sub 16 masculina.