La sub 16 masculina, eliminada del campionat estatal
Notícies Generals | 19/02/2016
La Selecció Catalana sub 16 masculina ha perdut 2-3 davant València i amb aquest resultat ha quedat fora de la fase final del Campionat d’Espanya.

CATALUNYA, 2: Arnau Tenas, Biel Pla, Eric Garcia, Gerard Brossa, Alejandro Orellana (Nicolás Melamed, 50’), Ivan Gil (Sergio Gómez, 50’), Abel Ruiz, Dani Ribelles (David Álamo, 57’), Arnau Tortosa, Jose Luis Blanco, Guillem Recasens (Guillem Verdaguer, 41’).

VALÈNCIA, 3: Diego Huesca (Gonzalo Alejandro Crettaz, 65’), Francisco Estacio, Gregorio Medina ‘Goyo’, Hugo Guillamon, José Pascual (Javier López, 62’), Carlos Beitia, Christian Albert Simó, Carles Rosell, Sergio Granados (Kangin Lee, 65’), Nabil Touaizi (Ignacio Díaz, 71’).

Gols: Hugo Guillamon (0-1, 12’); Carlos Beitia (0-2, 39’); David Álamo (1-2, 65’); Christian (1-3, 79’); Arnau Tortosa (2-3, 46’).

Targetes grogues: Arnau Tenas (27’), Diego Huesca (36’).

Àrbitres: Oscar Ruiz Garcia, Rafael Carrascosa Navarro (assistent), Juan Antonio Gil Garcia (assistent), Juan Tebar Hernández (4t àrbitre).

Públic: 200 espectadors, aproximadament.

Partit complicat de la selecció Catalana Cadet, on només li valia la victòria per classificar-se per a la fase final. Amb els quatre punts de la primera fase no n’hi havia prou i Catalunya ha sortit a per totes. Tanmateix, s’ha trobat amb una selecció valenciana ben col·locada dins del camp i més intensa. La pèrdua de pilotes al mig del camp ha provocat que a la sub 16 li hagi costat arribar amb perill a l’àrea rival. València no tenia tanta pressa per marcar i això s’ha notat en el moviment de pilota, que ha estat més pausat i amb més transicions.

El primer gol ha arribat ben aviat. Hugo Guillamon ha marcat de cap en la sortida d’un córner (0-1). Catalunya ha seguit intentant crear jugades d’atac i en una contra s’ha produït la jugada que hauria canviat el curs del partit. Al minut 36, el porter valencià ha sortit a tallar el xut de Dani Ribelles, però Diego Huesca l’ha tocat amb la mà fora de l’àrea. L’àrbitre només li ha tret la targeta groga. Tres minuts més tard, Carlos Beitia ha tornat a avançar els valencians marcant un golàs per l’escaire des de la frontal. A la catalana li ha tornat a caure un gerro d’aigua freda.

València ha tingut moltes arribades per les bandes, per on s’han originat la majoria d’ocasions de gol. Ja en la segona part, l’àrbitre, que no ha xiulat moltes faltes clares favorable a la sub 16, ha senyalat penal sobre Christian Simó. Qui l’ha xutat ha estat Nabil Touaizi, però el porter català, Arnau Tenas, ha esbrinat la trajectòria del xut i l’ha aturat. A partir d’aquí, Catalunya s’ho ha cregut i ha començat a pressionar i ha pujat la intensitat del joc. La possessió de la pilota ha estat per la catalana, i al minut 55 Jose Luis Blanco podria haver marcar si el porter rival no hagués tapat bé el primer pal. El mateix Blanco ha estat l’encarregat de fer una bona passada a David Álamo que, tot sol, ha encarat el porter per marcar el 1-2.

Quan semblava que la remuntada era factible, Christian ha ampliat el marcador en una contra del València (1-3). El gol ha arribat en el temps afegit i l’ànim dels jugadors ha quedat tocat. De totes maneres, a pocs segons per al xiulet final, Arnau Tortosa ha fet una incursió dins l’àrea i ha creuat la pilota al segon pal (2-3). Amb aquest resultat, la Selecció Catalana sub 16 ha quedat eliminada del Campionat d’Espanya.