La sub 18 femenina se'n torna a casa
Notícies Generals | 15/06/2012
La Selecció de Catalunya sub 18 femenina no supera les semifinals del Campionat d'Espanya al perdre per 7-2 contra la selecció valenciana.

Alineacions:

València: Andrea Cerdà, Angela Fuster, Ivana Andrés, Maria Miret (Raquel Infante, 82'), Sonia Fraile, Gema Gili, Nerea Pérez, Raquel Pinel (Sandra Fernandez, 87'), Claudia Barea (Nayadet Lopez, 66'), Andrea Cerdà, Alèxia Putellas, Maria Teresa Morte (Nerea Espinosa, 60').

Catalunya: Maria Ripoll, Maria Estella, Maria Ramos, Xènia Royo (Elba Verges, 25'), Carla Gomez, Silvia Masferrer (Sara Navarro, 75'), Carla Puiggrós, Laura Gutierrez (Claudia Montagut, 30'), Alba Pomares, Yaiza Perez (Monica Orteu, 68'), Núria Mendoza.

Gols: 1-0 (Alèxia Putellas, 4'), 2-0 (Alèxia Putellas, 20'), 3-0 (Raquel Pinel, 25'), 4-0 (Raquel Pinel, 43'), 5-0 (Ivana Andrés, 47'), 5-1 (Maria Estella, 48'), 5-2 (Silvia Masferrer, 50'), 6-2 (Alèxia Putellas, 54'), 7-2 (Maria Miret, 80').

Targetes: No hi ha hagut.

Crònica:

Catalunya no ha superat la semifinal del Campionat d’Espanya sub 18 femení davant la selecció valenciana al perdre per 7-2.

El primer gol del partit ha arribat al minut 5 per part de les valencianes i això ja ha desestabilitzat a Catalunya. Tot i així, Catalunya ha creat molt de perill després de l’1-0, amb tres ocasions claríssimes seguides (una d’elles un xut al pal). Catalunya ha demostrat que era un millor equip tant en tècnica com en tàctica, però les valencianes han estat més resolutives i al minut 20 han marcat el 2-0. Cinc minuts més tard ha arribat el tercer gol valencià després d’un córner. Xènia Royo ha hagut d’abandonar el camp per un cop a l’espatlla i ha entrat en el seu lloc Elba Verges. El joc ha continuat, Catalunya ha seguit creant ocasions de perill però València ha pogut marcar el quart abans de la mitja part.

A l’hora del descans el marcador era de 4-0 favorable a les jugadores de València. Només començar el segon temps, la Clàudia ha estat a punt de marcar el primer gol català, però la portera valenciana l’ha pogut aturar. València ha reaccionat i ha marcat el 5-0 després d’un refús de córner. Les noies de Natàlia Arroyo han pressionat i han reaccionat ràpidament, i el primer gol de Catalunya ha arribat al minut 48’ amb un xut de Maria Estella des de fora de l’àrea. El 5-2 ha estat tan sols dos minuts més tard, obra de Sílvia Masferrer. Durant els següents minuts, les jugadores catalanes han obligat a les rivals a tancar-se dins l’àrea i han continuat creant perill. Les ocasions no han faltat, però sí la punteria sota els pals. Els últims dos gols valencians han estat de córner a segona jugada. Sense temps afegit, el partit ha acabat amb un 7-2 al marcador.

Una derrota catalana que elimina a la Selecció del Campionat d’Espanya i que permet a València jugar la final. Però tal i com diu la seleccionadora, Natàlia Arroyo, “València no ha estat millor que nosaltres. Excuses? No. Futbol”.

Al sopar oficial del Campionat, que es va celebrar ahir, per part de la Federació Catalana de Futbol, van ser-hi presents, Jordi Bonet, directiu i delegat a Girona, i Fèlix Gimeno, president del Comitè Técnic d'Entrenadors. Jordi Bonet va fer entrega d'un obsequi a l'Ajuntament de Collado Villalba, seu del Campionat d'Espanya sub 18 femení.