Les accions més solidàries a la 8a edició dels Premis Solidaris
Notícies Generals | 18/02/2025
Un any més els Premis Solidaris guardonen les iniciatives més solidàries del futbol i futbol sala català.
Les accions més solidàries a la 8a edició dels Premis Solidaris

Una gala emotiva i il·lusionant. Un any més la Fundació Catalana de l'FCF celebra els Premis Solidaris del futbol i futbol sala català que posen en valor les iniciatives i accions solidàries de l'any al futbol de casa nostra. L'Antiga Fàbrica Estrella Damm és novament la seu d'uns dels actes més especials de la Federació Catalana de Futbol, una celebració que agermana tot tipus de col·lectius, clubs i iniciatives solidàries que estan al costat dels més vulnerables.

Després de 8 edicions, la Fundació Catalana consolida el fet que a través de l'esport, i sobretot el futbol, s'organitzen un gran nombre d'activitats benèfiques i solidàries en favor els més desfavortis. Els Premis Solidaris són un reconeixement a la tasca social, solidària i voluntària de totes les iniciatives promogudes del futbol i futbol sala català.

La VIII Edició dels Premis Solidaris ha començat amb les paraules del president de la Fundació Catalana de Futbol, Iván Carrillo, que s'ha mostrat orgullós de ser un any més a un dels actes més emotius del futbol català i de donar suport a tots els col·lectius sense etiquetes. "No es mereix que ningú tingui una etiqueta. Si ens preguntem quina capacitat tenen, doncs per exemple la de fer-nos sentir més solidaris i millors persones''. Des de la Fundació Catalana de Futbol es treballa per la solidaritat, la integració, l'empoderament de la dona i la protecció dels qui socialment són més vulnerables. Ivan Carrillo ha tingut paraules pel gran torneig de futbol inclusiu de l'FCF, l'Enfutbola't i que espera que la propera temporada sigui una realitat federada. ''Estem treballant perquè la Fundacio Catalana de Futbol pugui tenir una lliga federada pels jugadors/es amb diversitat funcional''

Els premiats i premiades en categories individuals són els següents:

PREMI 'JUGADOR/A'

PRIMER PREMI: L'adeu forçat al futbol. Mamadou Mouctar Sow (CD Almeda)

Primer partit de la temporada 2024-2025 de la Segona Catalana entre la Unificación Bellvitge i el CD Almeda. Al minut 13 de partit, marca la Unificación Bellvitge i dos minuts més tard, el jugador de l’Almeda, Mamadou Mouctar Sow, que anava a ser substituït perquè no es trobava bé, cau desplomat sobre el terreny de joc perdent la consciència. A partir d’aquell moment tothom es va mobilitzar: fisioterapeutes, jugadors, cos tècnic dels dos equips, etc Providencials van ser els primers auxilis a càrrec dels serveis sanitaris de l’Almeda i després els dels Serveis d'Emergències Mèdiques que van evitar la tragèdia a l’aconseguir reanimar el jugador després de 35 minuts de parada cardiorespiratòria. 

Un cop trasllat a l’Hospital de Bellvitge i després d’un mes i mig ingressat, a Sow li implanten un desfibril·lador intern, ja que té el 90% de possibilitats que li torni a passar. Tot i els esforços dels metges i del mateix Sow, el jugador de 22 anys ha hagut de dir adéu de manera forçada al futbol. L’esport, sense cap dubte, el portarà sempre al cor.

SEGON PREMI: La valentia no té barreres. Noa Nishiyama, del Club Esportiu Terra Negra

TERCER PREMI: L’altra cara de la Dana. Esther Romero, exjugadora de CE Sabadell, CD Sant Gabriel i FC Barcelona, entre d'altres.

PREMI 'CLUB/PERSONAL CLUB'

PRIMER PREMI: La integració social com a oportunitat laboral. 'Bouba' Drammeh i Daniel Pi (Racing Pineda Futbol Sala)

Aquesta candidatura és una menció especial a dos membres del club Racing Pineda de Futbol Sala. Ells són el Aboubakar Drammeh ‘Buba’ i el Daniel Pi, membres de l’staff tècnic del primer equip i del filial del club. Ambdós tenen una discapacitat, però això no els impedeix portar la seva tasca dins el club. Són una part fonamental del dia a dia de l’equip, tant en els entrenaments com en els partits. La seva tasca consisteix en ser responsables del material dels equips, una funció essencial per al bon desenvolupament de les activitats esportives.

El fet que ‘Buba’ i Daniel formin part d’un grup de treball els fa sentir plenament integrats, aportant una gran motivació ja que formen i són part d’un entorn que els tracta de manera igualitària i inclusiva. La seva dedicació, compromís i esforç són un exemple de superació i una mostra del poder de la inclusió real en el món del futbol. 

SEGON PREMI: Un club petit amb un gran cor, al club Unió Esportiva Cardona

TERCER PREMI: Jornada Solidària pels afectats per la Dana, al club CE Sabadell FC

PREMI 'ENTRENADOR/A'

PRIMER PREMI: El Futbol Sala contra l'absentisme escolar. Genaro Llagaria (Bufalà CF)

Genaro Llagaria és entrenador de l’equip de la Tercera Divisió Infantil de Futbol Sala del CF Bufalà. A més d’entrenador, professionalment es dedica a la docència a l’Institut Escola La Mina de Sant Adrià de Besós. És aquí on gràcies a la seva experiència com a mestre i entrenador de futbol sala va iniciar fa 6 anys el projecte de futbol a l’escola que va tenir el seu punt àlgid la passada temporada 2023-2024 quan l’equip es va proclamar Campió de Catalunya en els Jocs Esportius Escolars guanyant a l’Escola Barça.

Més enllà d’aquest triomf i la repercussió mediàtica que va tenir, l’èxit més meritori del projecte és que gràcies al futbol sala s’ha aconseguit que els alumnes vagin a l’escola reduint l’absentisme escolar. Aquí el futbol s’ha convertit en una motivació més per seguir estudiant i un mirall on veure altres oportunitats i altres futurs gràcies a l’educació. Aquest projecte humil està donant els seus fruits a l’escola, perquè qui no va a classe no juga ni participa amb l'equip. A més, la iniciativa també ha sortit fora les aules on s’ha fet una tasca important de conscienciació a les famílies que ara comencen a veure que anar a l’escola no és un sacrifici sinó una oportunitat perquè els seus fills i filles tinguin altres sortides i futurs lluny del que històricament ha estat la vida a La Mina.

SEGON PREMI: L’impulsor del futbol a Zogbodomey (Benín). Henri Agbogladja, entrenador del club Sant Gabriel CD

TERCER PREMI: El futbol que es porta al cor. Luis Alberto Aused, entrenador del club Sarrià de Ter CF

PREMI 'ÀRBITRE/A'

PRIMER PREMI: Una maniobra que val una vida. Àrbitre de la delegació del Penedès-Garraf, Driss Rhimou

Driss Rhimou, àrbitre de la delegació de l’FCF al Penedès-Garraf, va tenir una actuació excepcional el 13 de gener de 2024 en el partit de Quarta Catalana entre el CF Quintinenc i l’FC Puigdàlber. Corria el minut 64 quan un jugador del Quintinenc i el Puigdàlber van xocar amb el cap en una jugada fortuïta. El jugador del Puigdàlber, Soufiane, pateix un mareig i el del Quintinenc, Mohamed Aghzar, perd el coneixement.

En pocs minuts, l’àrbitre detecta que el jugador del Quintinenc ha perdut el coneixement i s’ha empassat la llengua. Això el porta, sense pensar-ho, a practicar-li la maniobra de Guedel. Aquest gest, i sobretot, la rapidesa en l’actuació de Driss Rhimou van fer possible que un cop arribessin els serveis mèdics d’urgència, la reanimació del jugador fos ràpida i efectiva. 

SEGON PREMI: Àrbitres per Àrbitres (Referees for Referees). Biel Cayuelas, Marc Cahelles, Ramon Jove i Pol Francesc Da Silva.

TERCER PREMI: El resultat d’un partit fora del marcador. Anuar Bakkas Bousfia.

Aquests han estat els premis individuals entregats en aquesta VII edició dels Premis Solidaris que ha comptat amb la presència de divereses autoritats i dels premiats. 

GALERIA D'IMATGES 1

GALERIA D'IMATGES 2



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.