L’Espanyol tomba a la Damm en la tanda de penals
Notícies Generals | 02/06/2017
L’equip blanc-i-blau s’enfrontarà diumenge al Barça en la final del Campionat de Catalunya Juvenil Cadet femení després d’eliminar a la Damm des dels onze metres.

RCD ESPANYOL, 1 (4): Judith González, Laura Ariza, Emma Ramírez, Irene Corral, Núria Rivas, Paula Gutiérrez, Lívia Martínez, Aida Esteve, Paula Sánchez, Ariadna Sánchez i Sara Extremera. També han jugat: Aina Pagespetit, Míriam Jiménez, Xènia Pérez, Mariona Segalés, Paula Bohigas, Elena Viñas i Yaiza Navarro.

CF DAMM, 1 (3): Montse Quesada, Carla Huatay, Júlia Manrique, Blanca Osorio, Vanesa Salinas, Nicole Rubio, Paula Gerbolés, Daniela Calm, Naiara Caballero, Maria González i Cristina Garriga. També han jugat: Cora Pérez, Candela Arias, Ariadna Marzo, Marta Lluís, Meritxell Rodríguez, Aina Blanch i Andrea López.

Gols: Cristina Garriga (0-1, 50’), Yaiza Navarro (1-1, 61’).

Targetes: No n’hi ha hagut.

Àrbitres: Devani Cervantes Basachs (àrbitre), Ester Erra Leiva (àrbitre assistent), Carla Borras Polo (àrbitre assistent) i Coral Couso Cuadrado (4t àrbitre).

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

En la segona semifinal del Campionat de Catalunya Juvenil Cadet femení, l’Espanyol ha superat a la Damm en la tanda de penals després d’acabar el temps reglamentari amb empat a 1. En un partit travat i sense un dominador clar, la Damm s’ha avançat en una acció a pilota aturada, però l’Espanyol ha igualat el duel poc després. El guanyador de l’encontre s’ha decidit des de la tanda de penals, on l’Espanyol ha estat més encertat i s’ha endut el duel per 4 a 3.

Els primers compassos del partit han estat marcats per la igualtat entre dos equips que han sortit decidits a per la victòria. L’Espanyol ha arribat amb perill a l’àrea rival gràcies a un joc vertical per les bandes, mentre que la Damm ha aprofitat la seva velocitat per sortir ràpidament al contraatac. Al minut 10, la blanc-i-blava Paula Sánchez ha posat a prova els reflexos de la portera visitant Montse Quesada amb un llançament de falta ras que ha acabat a les seves mans. La Damm ha estirat línies i ha començat a inquietar els dominis de Judith González, tot i que les defensores de l’Espanyol han estat atentes i contundents per desbaratar les seves arribades.

Un desajust defensiu blanc-i-blau ha estat a punt d’aprofitar-lo Ainara Caballero per avançar el seu equip, però no ha aconseguit connectar amb la pilota quan es trobava davant Judith González. A continuació, Paula Gerbolés ha tornat a avisar l’Espanyol amb un potent tir que ha marxat desviat per sobre el travesser. Les dues oportunitats consecutives de la Damm han fet reaccionar el conjunt blanc-i-blau, que ha tingut el primer gol del xoc a les botes de Maria González, però la col·legiada ha invalidat l’acció per fora de joc. A falta de cinc minuts per al descans, Sara Extremera ha disposat d’una clara ocasió de gol, però una defensora visitant ha desviat el seu xut a córner en el darrer moment.

El guió del duel no ha canviat a la segona part. L’equip blanc-i-blau ha gaudit de la possessió de la pilota però li ha costat superar a un rival ben plantat al terreny de joc, solidari en les ajudes i que ha llegit el partit amb encert. Al minut 50, Cristina Garriga ha tret profit de la seva alçada per marcar el 0-1 en una magnífica remada de cap en un servei de falta de lateral. El gol en contra ha esperonat a l’Espanyol. En una incorporació per banda dreta, Laura Ariza ha acaronat l’1-1 amb un xut que ha sortit fregant el segon pal. Tot seguit, Núria Rivas ha fet lluir-se a Montse Quesada, que ha evitat l’empat amb una gran intervenció.

El premi a la insistència blanc-i-blava ha arribat al minut 61, quan Yaiza Navarro, molt murri, ha aprofitat un refús de la portera al travesser per enviar la pilota al fons de la xarxa amb una rematada de cap. Els últims deu minuts de partit s’han caracteritzat per un lleuger domini de l’Espanyol. L’ocasió més clara ha estat un xut de Mariona Segalés que Montse Quesada ha refusat amb els punys. En la tanda de penals, l’Espanyol s’ha emportat la victòria per 4 a 3.

Al partit hi ha assistit el directiu i delegat de l’FCF, Francesc Folguera; els subdelegats de l’FCF al Barcelonès Maria Jesús Mateo i Esteban Bombardo; la seleccionadora catalana absoluta femenina i sub 16 femenina, Natàlia Arroyo; i el president d’honor del CF Damm, Josep Barcons; entre d’altres.