Monòleg de Catalunya sub 17 davant l’Aragó
Futbol Femení | 03/04/2022
La Selecció Catalana sub 17 femenina guanya a l’Aragó per 8 gols a 0 i, a falta de confirmació oficial per part de la RFEF, Catalunya pot passar a la Fase Final com a millor segona classificada.

8 - 0
ARAGÓ
Patricia Pérez, Ariadna Domènech (Laia López, 46’), Noah Bezis, Maria Llorella, Marta Fernández (Daniela Cervantes, 61’), Paula Sánchez, Abril Rodrigo (Rocío Castellano, 61’), Emma Gálvez, Dana Yazbeck, Marta Marruecos (Judit Pujols, 46’), Laia Martret (Magalí Capdevila, 68’).
ARAGÓ
Paula Pérez (Alba Benedicto, 82’), Lorena Lorda, Júlia Corredera, Darian Aibar, Carlota, Acin (Paula Casajus, 68’), Clara Berges (Lucía Mora, 82’), Estefanía Artigas (Lucía Fernández, 58’), Eva Soledad Uche, Leyre Valdivia, Patricia Irisarri, Zaira Reinoso (Nuria Monforte, 58’).
Dana Yazbeck (1-0, 3’; 2-0, 19’; 3-0, 37’); Abril Rodrigo (4-0, 55’); Dana Yazbeck (5-0, 67’); Laia López (6-0, 74’); Magalí Capdevila (7-0, 79’; p. 8-0, 90’).

Espectadors: Unes 200 persones.

Catalunya s’ha tret els complexos de sobre i ha competit amb molta energia i ganes davant l’Aragó en el segon i últim partit del Campionat d’Espanya sub 17 femení que s’ha disputat als camps Ernesto Cotorruelo, a Madrid. La motivació s’ha fet palesa ja en el minut tres, quan Dana Yazbeck ha obert el marcador en recollir un mal refús de la portera al primer pal. I encara no s’havia arribat al minut vint de joc que la mateixa Yazbeck, molt atenta al segon pal, ha rematat una centrada lateral per fer el segon. El hat-trick de la jugadora sub 17 ha arribat poc abans d’enfilar vestidors, marxant en velocitat de la defensa aragonesa i superant amb nota l’un contra u amb la portera rival.

La Selecció Catalana sub 17 ha jugat tota la segona part en camp contrari i ha buscat ampliar l’avantatge en el marcador amb rapidesa. I és que en aquesta fase la diferència de gols amb la resta de seleccions ha estat clau per a classificar-ser per a la Fase Final. Abril Rodrigo ha marcat un golàs per l’escaire en executar una falta lateral. Per la seva part, Dana Yazbeck s’ha quedat amb ganes de més i ha fet un pòquer al minut 67. A més, la davantera de Catalunya ha servit en safata el sisè gol a Laia López, qui només ha hagut d’empènyer la pilota al fons de la xarxa. El setè ha arribat de les botes de Magalí Capdevila en recollir una pilota que ha quedat morta dins l’àrea petita després del xut al pal d’Emma Gálvez. I ja en l’últim minut, Capdevila ha fet el 8-0 des del punt de penal.

Tot i que l’ampli resultat i la diferència de gols amb les seleccions dels altres grups és molt favorable a Catalunya, s’està a l’espera de la confirmació oficial de la RFEF per poder saber si la Selecció Catalana sub 17 femenina passa a la Fase Final com a millor segona classificada.

El partit l’ha presenciat el vicepresident i delegat de l’FCF a Girona, Jordi Bonet; el directiu i delegat de l’FCF al Vallès Occidental-Sabadell, Albert Montull; el directiu i delegat de l’FCF al Vallès Occidental-Terrassa, Jacobo Domènech; i el directiu i delegat de l’FCF a l’Anoia, Francesc Borrega.