Montilivi vibra amb l’exhibició de Catalunya contra Jamaica
Selecció Absoluta | 25/05/2022
El combinat dirigit per Gerard López s’imposa al combinat jamaicà per 6 a 0 en una brillant actuació col·lectiva amb un hat-trick de Gerard Deulofeu i els gols de Marc Bartra, Ferran Jutglà i Javi Puado.

Catalunya
6 - 0
Jamaica
Catalunya
Edgar Badia, Marc Cucurella, Oriol Romeu, Marc Bartra, Riqui Puig, Carles Aleñá, Gerard Deulofeu, Cristian Tello, Álex Moreno, Sergi Gómez i Òscar Mingueza. També han jugat: Dani Cárdenas, Pere Milla, Javi Puado, Brian Oliván, Rubén Alcaraz, Edgar González, Rubén Sánchez, Gerard Gumbau, Álex Collado, Salva Ferrer, Arnau Martínez i Ferran Jutglà.
Jamaica
Dillon Barnes, Jamoi Topey, Ramone Howell, Tarick Ximines, Ajeanie Talbott, Omari Hutchinson, Junior Flemmings, Jordan Cousins, Joel Latibeaudiere, Jonson Clarke-Harris i Ricardo Thomas. També han jugat: Tyreek Magee, Kenroy Campbell, Corey Addai, Nico Brett, Oquassa Chong i Kameron Lacey.
Gerard Deulofeu (1-0, 3’; 2-0, 28’); Marc Bartra (3-0, 35’); Gerard Deulofeu (4-0, 44’); Ferran Jutglà (5-0, 74’); Javi Puado (6-0, 88’).

TARGETES GROGUES
Rubén Alcaraz (53’).

Víctor Garcia Verdura (àrbitre principal); Unai Garcia Urbaneja i Sergi López Freixa (àrbitres assistents), i Gonzalo Romero Freixa (4t àrbitre).

Espectadors: 6.124 persones

Sensacions immillorables de la Selecció. Després de tres anys d’aturada obligada a causa de la pandèmia, Catalunya ha tornat amb més força que mai a Montilivi. Els de Gerard López han exhibit la seva millor versió per derrotar per 6 a 0 Jamaica en un partit que han dominat amb autoritat de principi a fi. Gerard Deulofeu ha estat el gran protagonista de l’encontre amb un extraordinari hat-trick. El capità Marc Bartra, Ferran Jutglà i Javi Puado han estat els altres golejadors.

El partit ha començat de la millor manera possible per als interessos de la Selecció Catalana. Quan només s’havien disputat tres minuts, Gerard Deulofeu ha aprofitat una cessió deficient del defensa Ajeanie Talbott per driblar el porter jamaicà i marcar a plaer a porteria buida. La Selecció ha dominat amb solvència els primers compassos del partit, combinant amb fluïdesa al mig del camp i buscant l’esquena dels defensors rivals. D’aquesta manera, al quart d’hora de joc, l’extrem de Riudarenes ha tingut el 2 a 0 en un u contra u davant Dillon Barnes, però no ha estat encertat en la definició.  Poc després, Riqui Puig ha disposat d’una gran ocasió que ha acabat refusant el porter jamaicà en una fantàstica intervenció.

La Selecció, recolzada per una afició entregada a les grades de Montilivi, ha continuat portant el pes de l’encontre i trepitjant amb freqüència l’àrea rival. La insistència de la Catalana ha tingut premi al minut 28, quan Deulofeu ha anotat un doblet aprofitant un control massa llarg de Carles Aleñá. Cinc minuts després, en una falta executada magistralment per Cristian Tello, Marc Bartra ha celebrat la seva estrena com a capità amb una sensacional rematada de cap lluny de l’abast del porter rival. Just abans del descans, Deulofeu ha aprofitat una genial assistència d’Aleñá per marcar un hat-trick que ha fet embogir Montilivi.

A la represa, Catalunya, lluny de relaxar-se, ha seguit amb la mateixa intensitat i convicció que durant la primera meitat. De fet, només començar el segon temps, Javi Puado ha estat a punt de marcar el 5 a 0, però el porter jamaicà ho ha evitat amb una aturada de mèrit. En una de les poques aproximacions perilloses de Jamaica, Dani Cárdenas, molt segur sota pals, ha desviat a córner l’intent de vaselina de Blair Turgott. Seguidament, Ferran Jutglà, a l’interior de l’àrea, no ha pogut interceptar per centímetres una genial passada d’Àlex Collado des de la banda esquerra.

En la recta final del xoc, els 6.124 aficionats presents a Montilivi s’han divertit amb el partit i han fet l’onada, mentre la Selecció, ambiciosa i valenta, ha buscat eixamplar diferències. La cinquena diana de la Catalana ha arribat al minut 75. Passada enrere de Javi Puado que Ferran Jutglà, entrant com un avió, ha enviat al fons de la xarxa estirant-se a la gespa. Quan faltaven dos minuts per al final, Javi Puado, ha transformat amb èxit un penal provocat per ell mateix. Així doncs, victòria convincent de la Selecció contra Jamaica després de tres anys d’inactivitat a causa de la pandèmia.