Oriol Camacho, distingit per la Policia de Catalunya
Notícies Generals | 21/10/2021
El director general de la Policia lliura la medalla de bronze al mèrit policial al Secretari General de l'FCF pel seu compromís amb els Mossos per erradicar la violència dels camps de futbol.
Oriol Camacho, distingit per la Policia de Catalunya

El Secretari General de la Federació Catalana de Futbol, Oriol Camacho, ha estat distingit aquest dijous per la Policia de Catalunya, pel seu compromís amb els Mossos d'Esquadra per l'erradicació de la violència en els camps i pavellons de futbol i futbol sala. El conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha atorgat a Camacho la medalla de bronze al mèrit policial amb distintiu blau, a proposta del director general de la Policia, Pere Ferrer. El president de l'FCF, Joan Soteras, l'ha acompanyat durant l'acte d'entrega.

En l'acte de condecoració, que ha tingut lloc en el Dia de les Esquadres, al Complex Central Egara dels Mossos d'Esquadra, a Sabadell, s'ha volgut reconèixer "la professionalitat i compromís envers les seves funcions, i la seva col·laboració amb el Cos de Mossos d'Esquadra" del Secretari General de l'FCF, amb el seu colideratge en campanyes conjuntes entres les dues institucions de conscienciació i prevenció com #JoJugoNet.

Tolerància zero amb els violents

Sota el lema #JoJugoNet, al mes d’abril es va posar en marxa una campanya conjunta entre l’FCF  i la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra a les xarxes socials per evitar conductes intolerants en l’esport.

Camacho assegura que “aquesta campanya aprofundeix, precisament, en aquells episodis violents que puguin produir espectadors o persones contra les quals la Federació no pot actuar. Per això col·laborem amb el cos policial, per aconseguir que tinguin una sanció personal i no perjudiqui al club. #JoJugoNet és una eina d’ajuda als clubs que afavoreix que a les instal·lacions esportives no es produeixin incidents de públic, que és el més difícil de controlar”.

Infografies i material de suport per als clubs

La Federació Catalana de Futbol i els Mossos d’Esquadra col·laboren de manera habitual per tal d’erradicar situacions de violència, racisme, xenofòbia i intolerància en l’esport, així com per analitzar les incidències més destacades que requereixen actuació policial, en els camps de futbol i pavellons i pistes de futbol sala.

En el marc d’aquest treball conjunt, s’ha elaborat material informatiu divulgatiu amb infografies adreçat als clubs, per tal que recordin la normativa vigent en matèria de l'esport i de la celebració d'esdeveniments esportius, especialment pel que fa a la prohibició de venda i/o consum de begudes alcohòliques, d’ampolles rígides i llaunes, l’ús de pirotècnia, prevenció de baralles i desordres públics, etc.

Consulta totes les campanyes de l’FCF fent clic AQUÍ.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.