Partit molt complicat que ha finalitzat amb victòria catalana
La selecció catalana sub 21 femenina de futbol sala aconsegueix, amb molt d’esforç, superar a Castella i Lleó i sumar els tres primers punts determinants en aquesta fase prèvia.

CATALUNYA: Mariona Solà Ripoll, Anna Munné Colomer, Sònia Blanco Peñarando, Elisabet Carrasco Bonet, Anna Barbancho Saborit, Berta Ramos Serrano, Laia Martínez Caballero, Cèlia Catà Villa, Stella Cantero Peñaranda, Marina Benete Montufo, Júlia Vidal Moliné i Nerea Vilalta Ruiz.

Seleccionador: Jordi Gay Cano.

CASTELLA I LLEÓ: Elena González De Pablos, Sandra Muñoz Fernández, Laura García Muñoyerro, Míriam Aragoneses González, Laura Velasco Canales, Carmen Herrero Cabrero, Silvia Pelayo De Francisco, Beatriz García González, Paula Benito Martín, Eva Iglesias Prieto, Carmen Martín Cuadrado i Verónica Mateos Marcos.

Seleccionador: Raúl González.

ÀRBITRES: Mario Sáez Campos, Raúl Gómez Prieto i Irene Martínez Fernández.

GOLS: (1a part) 1 – 0 Berta Ramos (min. 9), 2 – 0 Elisabet Carrasco ‘Bet’ (min. 11) i 2 – 1 Paula Benito (min. 12).

SEU: Pavelló Municipal de Centelles.

CRÒNICA: Després del partit inaugural entre les seleccions de Madrid i Castella i Lleó, en el què les madrilenyes es van imposar per 5 gols a 3, avui ha arribat el torn de Catalunya. La selecció dirigida per Jordi Gay ha iniciat la seva participació en aquesta Fase Prèvia sub 21 femenina enfrontant-se a Castella i Lleó, la perdedora del primer partit.
Catalunya comença a mitja pista pressionant per impedir que el rival surti de manera fluida. De seguida Catalunya es fa amb el domini del partit i Castella i Lleó espera més enrere de mitja pista. Als 3 minuts arriba la primera ocasió catalana. Una passada filtrada de Marina gairebé l’aprofita Cèlia per fer el primer per les catalanes. La possessió a les visitants li dura molt poc i és Catalunya qui domina el joc. Als quatre minuts arriben les primeres rotacions per part catalana. En els primers 8 minuts de joc cap dels dos equips arriba amb excessiu perill sobre la porteria rival. Catalunya domina el partit a base de joc combinatiu i Castella i Lleó opta pel joc més directe. Als nou minuts, i després de tocar amb paciència per trobar un forat en la defensa rival, la Berta ha aprofitat una passada al segon pal de la Sònia Blanco per obrir el marcador i situar l’1 a 0 favorable a les catalanes. A l’equador del primer temps s’ha arribat amb l’1 a 0 i amb Catalunya com a clara dominadora.

Als 11 minuts, la selecció catalana ha aprofitat una pèrdua de les visitants per sortir al contraatac i fer el 2 a 0 per mitjà de la Bet, que ha aprofitat una passada de la mort de l’Anna Munné per fer el segon a plaer. Catalunya no patia però en un servei de banda, la visitant Paula ha fet un xut que ha sorprès la Nerea i ha fet el 2 a 1 i ha escurçat distàncies en el marcador. Castella i Lleó ha fet un pas endavant en atac i ha tornat a crear perill amb un xut exterior que no ha pogut blocar la Nerea i en el què gairebé arriba l’empat en el rebot. En els últims cinc minuts el partit ha entrat en un punt de descontrol i cap dels dos equips aconseguia dominar amb claredat i les ocasions se succeïen a les dues porteries.
Al descans s’ha arribat amb el 2 a 1 favorable a Catalunya i amb tot per decidir en el segon temps.

A la represa Catalunya ha sortit endollada i pressionant molt amunt. Castella i Lleó pressionava quan Catalunya servia de banda en zona defensiva i anava reculant poc a poc fins a la mitja pista. Als tres minuts ha arribat la primera ocasió per les catalanes després d’una gran combinació col·lectiva però la Míriam ha evitat el perill. Un minut després ha estat la Marina la qui gairebé amplia distàncies en el marcador però el seu xut, després d’un servei de córner, ha marxat desviat. La defensa visitant reculava a mida que passaven els minuts i el domini català s’anava accentuant, però li costava crear perill i les ocasions arribaven en comptagotes. Mica en mica s’ha anat animant Castella i Lleó i mantenint-se dins el partit amb algunes ocasions i en els últims 10 minuts de partit el marcador continuava amb el 2 a 1 favorable a Catalunya.

Les castellanes han fet un pas endavant definitivament i el partit ha entrat de nou, com en la primera meitat, en una successió de pèrdues i contraatacs. Catalunya tenia a l’Anna Munné i la Cèlia Catà com a jugadores més destacades però la falta d’encert impedia que cap dels dos equips aconseguís perforar de nou la porteria rival. A falta de sis minuts, a punt ha estat la Stella de fer el tercer per a les catalanes després d’una bona pressió en zona alta, però el seu xut ha anat a parar al lateral de la porteria. S’ha arribat al tram decisiu del partit amb tot per decidir i Catalunya ha tingut dues ocasions clares per ampliar l’avantatge, però la Stella i la Marina no han encertat. A falta de dos minuts, Castella i Lleó ha tret la portera-jugadora per intentar remuntar però no han aconseguit perforar la bona defensa catalana, i a punt ha estat la Nerea de fer la sentència però el seu xut de porteria a porteria ha topat amb el travesser.

No hi ha hagut temps per més i Catalunya s’ha endut una treballada victòria contra una selecció de Castella i Lleó que ha posat les coses molt difícils a les catalanes i que ha tingut opcions fins al final.
Aquest diumenge 21 de febrer a les 12 hores, Catalunya i Madrid s’enfrontaran en el partit decisiu que determinarà qui es classifica per a la Fase Final.