Partit molt travat i complicat per a Catalunya
FS Notícies | 15/07/2015
El primer partit que ha disputat la selecció catalana absoluta masculina en el torneig internacional Futsal Kobe ha estat un partit molt complicat on els catalans han lluitat fins al final però sense aconseguir puntuar.

ESPOLADA HOKKAIDO 6 – 4 CATALUNYA

ESPOLADA HOKKAIDO: Yushi Sekiguchi, Takehiro Takayama, Junsei Yoshida, Takayoshi Yama, Yu,i Murota, Yuki Miyahira, Yuki Togawa, Yutaro Suzuki, Shota Horigoe, Osamu Uegai, Shogo Murota, Osamu Kanazawa, Genta Mizukami, Takuma Honda, Fumiya Tsujil, Ryo Anada, Hiroyuki Tsuruoka i Keiji Jin.

CATALUNYA: Didac Plana Oltra, Eric Pérez Veganzones, Pol Pacheco González, Sergio Sierra De Los Santos, Ruben González Rodríguez, Carlos Corvo González, Eric Martel Garcia, Jordi Campoy Pérez, Alberto Segura Rordíguez, Hector Albadalejo Blázquez, Alex Verdejo Correa i Isaac Fernández Cuadrado.

GOLS: (1a part) 1 – 0 Keiji Jin (min. 4), 2 – 0 Genta Mizukami (min. 6), 2 – 1 Nakata (min. 18), 3 – 1 Genta Mizukami (min. 19). (2a part) 4 – 1 Yuki Togawa (min. 1), 5 – 1 Yuki Murota (min. 4), 5 – 2 Pol Pacheco (min. 10), 6 – 2 Yuki Murota (min. 14), 6 – 3 Pol Pacheco (min. 19) i 6 – 4 Corvo (min. 19).

Avui s’inicia la fase de grups de l’Sfida Ocean Cup Kobe Festa 2015 amb la participació de 18 equips dividits en sis grups. La selecció catalana absoluta de futbol sala, englobada dins del grup E, s’enfronta, en aquest primer partit, contra l’equip japonès, Espolada Hokkaido. Un equip on la majoria de tots els seus jugadors són procedents de l’illa de Hokkaido, situada al nord del Japó. Amb una plantilla molt jove, l’Espolada Hokkaido actualment són cinquens a la F.League, la lliga japonesa de futbol sala.

El fet de que l’equip rival estigui en plena competició s’ha notat des del primer minut de joc per la gran potència física que han mostrat els seus jugadors. Tot i així, l’inici del partit ha estat molt disputat i Catalunya ha començat obtenint el ritme del partit. Però, la bona finalització a les contres dels japonesos han fet que el partit se’ls hi posés de cara.

Una contra ben finalitzada amb una gran rapidesa ha posat el primer gol en el marcador que, dos minuts després, se li ha sumat un nou gol, fruit d’una jugada d’estratègia de banda. Amb aquest marcador advers, els catalans han continuat amb un bon ritme, però la defensa i l’atac de l’Espolada els privava de realitzar el seu joc.

Ha estat en el minut 18 quan, a través d’una jugada col·lectiva, Catalunya ha aconseguit finalitzar-la al segon pal amb un gol de Nakata. Quan semblava que els catalans havien trencat la barrera japonesa, una altra bona transició d’aquests ha suposat el 3 a 1 amb el que s’ha marxat al descans.

A la represa, ja en la primera jugada, els japonesos han sortit igual de concentrats i han aconseguit pujar la seva renda. Els catalans ho han continuat intentant però, de nou, amb poc fortuna, ja que, al minut quatre, els hi han marcat el cinquè gol que els allunyava, cada vegada més, de la victòria.

Quan semblava que estava tot en contra, ha aparegut Pol Pacheco per posar el 5 a 2, gràcies a una nova jugada col·lectiva, que donava aire a la selecció catalana. Dos minuts després, Catalunya ha introduït la figura del porter-jugador veient el marcador i el temps en contra, però en els primers segons només els hi ha servit per encaixar un nou gol rival, fruit d’un xut llunyà aprofitant la porteria buida.

Catalunya no ha cessat de lluitar i ha continuat amb el mateix sistema tàctic que ha donat uns minuts molt intensos de joc amb cinc pals desafortunats que, gràcies al Pol Pacheco, de nou, i a Corvo, amb dos gols en el darrer minut de joc, han suavitzat el marcador final de 6 a 4, que no han deixat puntuar als catalans.

Després d’aquest partit, Catalunya disputarà demà el seu segon partit corresponent a la fase prèvia d’aquest torneig internacional contra l’equip, també japonès, Mikihouse Futsal Club. Dels sis grups, passen a la fase final el primer classificat i el segon millor classificat dels tres.

Totes les fotografies d'aquest partit disponibles a l'apartat de 'Mèdia' d'aquesta pàgina web.