Pas de gegant del FC Levante Las Planas per ascendir a la Reto Iberdrola
Futbol Femení | 13/06/2021
El conjunt de Sant Joan Despí supera per 3 a 1 el Getafe Femení en l’anada del play-off d’ascens a la Reto Iberdrola gràcies a una sensacional segona part.

Recolzat per la seva incondicional afició, el Levante Las Planas ha donat un pas enorme perquè el somni de jugar la propera temporada a la Reto Iberdrola sigui una realitat. El conjunt de Sant Joan Despí s’ha imposat per 3 a 1 al Getafe Femení en un partit retransmès íntegrament per l'FCF TV. Tot i jugar amb una futbolista menys des del primer temps, el bloc madrileny ha aconseguit marcar una diana al tram final del duel que li permet afrontar el partit de tornada amb opcions de superar el play-off.

L’inici del partit ha estat marcat per un domini posicional del bloc de Sant Joan Despí davant d’un defensiu rival, que ha esperat la seva oportunitat per sortir de pressa al contraatac. La primera oportunitat clara de l’encontre ha estat un xut d’Olga Gómez que ha desviat a córner la portera rival en una magnífica intervenció. Per la seva banda, l'equip madrileny ha intentat fer mal en ràpides transicions ofensives, però la defensa catalana s'ha mostrat inexpugnable. L'expulsió per doble amonestació de la jugadora del Getafe Murita Stoney al minut 35 ha suposat un punt d'inflexió al duel. Així doncs, el Levante Las Planas ha pogut avançar-se en el marcador en el tram final de la primera meitat, però no ha estat encertat en la definició.

A la represa, les catalanes han posat una marxa més i s'han abocat a l'atac amb l'objectiu d'aprofitar la superioritat numèrica per encarrilar l'eliminatòria. Després de diverses aproximacions perilloses, el Levante Las Planas, al minut 65, ha aconseguit obrir la llauna gràcies a un tir extraordinari de la seva capitana, Sandra Aberola, que ha entrat per l'escaire. Només dos minuts més tard, la mateixa Alberola, millor jugadora del partit, ha aprofitat una errada defensiva del bloc madrileny per anotar el segon gol del seu compte particular. Lluny de relaxar-se, l'equip de Sant Joan Despí ha continuat atacant i, fruit d'aquesta insistència, ha marcat el tercer mitjaçant un poderós xut de Josselin González al 72'. Tanmateix, quan faltaven deu minuts per al final, Winifer Santa, a la contra, ha donat vida a les madrilenyes posant el definitiu 3 a 1 en el marcador. El partit de tornada del play-off es disputarà el proper cap de setmana a Madrid.

Al partit hi ha assistit la directiva i delegada de l'FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares.