Proves físiques i tècniques als àrbitres candidats a l’ascens a categories nacionals
Comitè Àrbitres | 08/06/2021
Els àrbitres i àrbitres assistents que opten a l'ascens a categories nacionals han realitzat un seguit de proves aquest cap de setmana a Sabadell i Granollers.
Proves físiques i tècniques als àrbitres candidats a l’ascens a categories nacionals

A causa de la situació sanitària actual, novament aquest final de la temporada, el CTA de la RFEF ha descentralitzat l’organització de les proves, que habitualment tenen lloc a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas, i s’han desenvolupat durant el cap de setmana del 5 i 6 de juny a cada federació territorial.

D’aquesta manera, els tests físics han tingut lloc a les instal·lacions Olímpia de Sabadell, mentre que els tècnics s’han portat a terme a la seu de la delegació de l’FCF a Granollers. Els àrbitres i les àrbitres que han participat a les proves, seleccionats per trobar-se en els primers llocs de les respectives classificacions, són els següents:

Àrbitres que opten a l'ascens a Segona Divisió RFEF

ÀRBITRE DATA DE NAIXEMENT DELEGACIÓ
SERGI CARRERO 21/06/1993 ANOIA
MARC OLTRA 10/03/1997 BARCELONÈS
SALVADOR MORROS 28/01/1995 BAIX LLOBREGAT
ENRIC BUREU 30/08/1992 BARCELONÈS

Àrbitres assistents que opten a l'ascens a Segona Divisió LFP

ÀRBITRE DATA DE NAIXEMENT DELEGACIÓ
UNAI G. URBANEJA 18/09/1995 BARCELONÈS
DANIEL LUCAS 12/02/1997 BAIX LLOBREGAT

Àrbitres que opten a l'ascens a Primera Divisió Femenina Iberdrola

ÀRBITRA DATA DE NAIXEMENT DELEGACIÓ
CECILIA MUÑOZ 30/06/1997 MARESME
FLORENCIA MUÑOZ 30/06/1997 MARESME

Àrbitres assistents que opten a l'ascens a Primera Divisió Femenina Iberdrola

ÀRBITRA DATA DE NAIXEMENT DELEGACIÓ
ANDREA TENA 13/09/1997 TERRES DE L'EBRE
IRIA PUJOL 22/02/1997 LLEIDA

Les proves efectuades han estat les següents:

Físiques àrbitres

  • Velocitat 6x40 mt i resistència 'Yo-Yo' intermitent

Físiques assistents

  • Velocitat 5x30 mt i resistència 'Ariet'

Tècniques

  • Test Regles de Joc i Reglament RFEF
  • Vídeotest - Anàlisi de jugades
  • Test anglès
  • Prova psicològica
  • Actes (Solament àrbitres)

Els exàmens tècnics s'han realitzat utilitzant una aplicació informàtica en línia, de manera simultània en tots els comitès territorials, i sota estrictes mesures per assegurar la integritat d'aquestes proves descentralitzades. Cal apuntar que tant els tests tècnics com els físics han estat supervisats per un coordinador designat pel CTA de la RFEF.

Els resultats de les proves dels assistents per l'ascens a 2a Divisió LFP es coneixeran a partir de dilluns 7 de juny, els de l'ascens a 2a RFEF a partir del dia 14 de juny i, finalment, els de les àrbitres per l'ascens a 1a Femenina Iberdrola durant la setmana del 21 de juny.

El director del CTA de l'FCF, Xavi Moreno, assegura que "igual que la temporada passada, a causa de la pandèmia s'han descentralitzat les proves físiques i tècniques per portar-se a terme a les diferents federacions territorials". En aquest sentit, Moreno apunta que "considero que aquest canvi és positiu per als àrbitres, ja que s'estalvien un viatge i la tensió d'estar concentrats a Madrid amb altres àrbitres que no coneixen". Per acabar, afegeix que "estem molt contents del nivell arbitral que tenim a Catalunya. Els àrbitres, tant nois com noies, s'estan esforçant al màxim en aquesta temporada atípica".

Per la seva banda, l'àrbitra aspirant a l'ascens a Primera Iberdrola Cecilia Muñoz manifesta que "valoro molt positivament el fet de realitzar les proves aquí perquè estem acostumats a aquest clima, som menys àrbitres, estem més tranquils i ens estalviem el desplaçament a Madrid".

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.