Quatre catalanes es proclamen campiones del món sub 20
Futbol Femení | 29/08/2022
Les blaugrana Meritxell Font, Esther Laborde, Júlia Bartel i Ariadna Mingueza han fet història amb el combinat sub 20 femení en aixecar el primer Campionat del Món en vèncer per 3 gols a 1 al Japó en una final disputada a Costa Rica.

L'Estadi Nacional de San José, a Costa Rica, ha acollit aquesta matinada la final del Campionat del Món entre la Selecció Espanyola sub 20 femenina i el Japó. Les jugadores dirigides per Pedro López han sortit més endollades i als cinc minuts de joc ja havien avisat amb dos xuts perillosos d'Ane Elexpuru. Precisament, el primer gol ha sorgit de les botes d'Elexpuru amb una centrada precisa cap a Inma Gabarro, bota d'or i jugadora de plata del Mundial, per fer l'1-0. Amb el gol, Japó ha reaccionat avançant línies i ofegant la sortida de pilota de les espanyoles, però de poc els ha servit.

La blaugrana Salma Paralluelo, nomenada millor jugadora de la final, ha anotat el 2 a 0 al minut 12, mentre que el 3-0 l'ha marcat des del punt de penal al minut 27. Poc després, Japó ha neutralitzat les arribades de les rivals i ha posat a prova a la portera catalana Meritxell Font, guant d'or, i qui ha evitat que les asiàtiques retallessin distàncies en el marcador. A la represa, però, Suzu Amano sí que ha aconseguit el 3-1 que esdevindria el resultat definitiu.

A la segona part, Japó ha estat superior, sobretot en atac, amb una forta pressió i arribant constantment a la línia de fons. La bona defensa espanyola ha evitat qualsevol ensurt i, per primera vegada a la història, el combinat sub 20 femení, format per les catalanes Meritxell Font, Esther Laborde, Júlia BartelAriadna Mingueza - del FC Barcelona- s'ha proclamat campió del món.