Quatre de quatre
Notícies Generals | 14/02/2016
Catalunya passa a la fase final del Campionat d’Espanya amb un ple de victòries. La sub 18 femenina ha guanyat Cantàbria per 5 gols a 0, amb un hat-trick de Maria González.

CATALUNYA, 5: Ariadna Sáez, Ona Batlle, Berta Bou, Laia Ballesté, Paula Fernández, Sofía Hernández (Alba Arboix, 45’), Maria González, Sara Ismael (Laia Muñoz, 45’), Irina Uribe (Teresa Morató, 70’), Aitana Bonmatí (Nadia Dopico, 67’), Andrea Cortés.

CANTÀBRIA, 0: Eva de la Puebla, Carmen Cuesta (Sofía Ginebra Cagigal, 45’), María Abascal, Marta Sáez, Vera Martínez, Laura Laso, Sheila Hormachea (Ángela  Labrador, 64’), Alícia Ruiz (Themis Moreno, 61’), Nerea González, Monica Barreiro, May Belmonte (Aroa Valcuende, 70’).

Gols: Irina Uribe (1-0, 52’); Maria González (2-0, 68’); Maria González (3-0, 80’); Laia Muñoz (4-0, 83’ p.); Maria González (5-0, 85’).

Targetes grogues: Carmen Cuesta (15’), Vera Martínez (39’), Themis Moreno (86’).

Àrbitres: Bruno Montoro Ferreiro, Anna Toneu Domènech (assistent), Andrea Salvador Sánchez (assistent), David Ballesteros Mantecas (4t àrbitre).

Catalunya comptava amb els sis punts dels dos partits guanyats a la primera fase del Campionat d’Espanya i amb la victòria aconseguida divendres davant La Rioja, la catalana tenia la classificació a la fase final assegurada. La sub 18 ha sortit al camp conscient d’aquesta situació i ha pogut jugar amb tranquil·litat. El domini ha estat absolut des dels primers instants i Irina Uribe ha tingut la primera ocasió al minut 4, però el seu xut ha sortit desviat. Uribe, després de marcar quatre gols en el primer partit d’aquesta segona fase, ha tornat a demostrar el seu gran potencial, ja que en quinze minuts ha tingut tres ocasions clares per obrir el marcador. Si Catalunya no ha pogut marcar durant la primera part ha estat en part gràcies a la bona col·locació de la Selecció de Cantàbria, que ha tingut la primera arribada a la porteria defensada per Ariadna Saéz al minut 20.

Amb bones combinacions i buscant la passada entre la línia defensiva, Maria González i Ona Batlle també han tingut la seva oportunitat per avançar les catalanes. Les úniques vegades que Cantàbria ha pogut sortir del seu camp han estat gràcies a dues contres que han estat ben resoltes per la defensa catalana i no han suposat cap perill per Sáez. Quan faltava un minut per al descans, una jugada entre Aitana Bonmatí, Ona Batlle i Maria González ha acabat amb un xut de la davantera, però  li ha faltat una mica de col·locació per marcar el gol.

A la represa, ha estat Cantàbria qui ha tingut la primera arribada a porteria, però la catalana s’ha donat pressa per marcar. Alba Arboix ha enviat la pilota al pal i el refús l’ha recollit Irina Uribe, que ha iniciat el camí d’una nova victòria (1-0). Al minut 57, Laura Laso ha creat una mica d’incertesa quan ha aprofitat una confusió de la defensa catalana en una contra que podria haver estat l’empat, però el xut ha sortit per sobre del travesser. Un minut més tard, de falta directe i des de fora de l’àrea, Maria González ha marcat el segon (2-0). Tot i que Berta Bou ha tingut el gol molt a prop en una rematada de cap en una sortida de córner, la protagonista ha tornat a ser Maria González. Un centre ras de Paula Fernández cap a González s’ha convertit en el tercer gol català quan la davantera ha rebut la pilota entre la defensa i s’ha quedat sola per encarar a la portera (3-0).

Laia Muñoz també ha contribuït a la golejada marcant un penal que ha provocat ella mateixa (4-0). I a cinc minuts per al final, Maria González ha tancat el partit amb un hat-trick quan ha rematat de cap, al segon pal, un córner executat per Paula Fernández (5-0). Amb aquesta victòria, Catalunya passa a la fase final del Campionat d’Espanya amb els quatre partits guanyats: Múrcia i València a la primera fase, i La Rioja i Cantàbria a la segona.