Reconeixement Mèdic Esportiu
Notícies Generals | 08/07/2011
De cara a la propera temporada 2013/14, tots els jugadors federats han de passar de forma obligatòria la revisió mèdica esportiva. A continuació s'indiquen els passos pertinents.
Reconeixement Mèdic Esportiu

CARTA CIRCULAR


-RECONEIXEMENT MÈDIC ESPORTIU


Benvolgut President,


Com molt bé ja coneixeu la FCF, de de fa anys, demana a tots els clubs afiliats que els jugadors federats han de passar obligatòriament la revisió mèdica esportiva. Que consisteix en la realització d'unes proves de valoració funcional medicoesportives (Tipus I), mínimes i imprescindibles per a poder determinar l'aptitud mèdica per a la practica esportiva. (Annex 1)


Entre les millores que estem portant a terme els dos últims anys a la Federació Catalana de Futbol per a donar un millor servei als clubs i facilitar-vos la gestió, n'incorporem una de nova per la temporada 2013-14 en allò que fa referència a qüestions d'informàtica i tecnologia.


És per aquest motiu que la propera temporada, i després de l'acord que es va prendre en la reunió de Junta Directiva del passat dia 7 de maig , la certificació de les revisions mèdiques es realitzarà per via telemàtica, i seran els mateixos centres concertats i homologats que tinguin conveni amb la Federació Catalana de Futbol els encarregats d'incorporar les validacions d'aptitud per a la pràctica del futbol dels jugadors i jugadores al sistema, per la qual cosa la Federació no acceptarà cap revisió que no sigui per aquest mitjà.


Així doncs, s'agilitza un dels processos burocràtics entre clubs i Federació, amb un considerable estalvi de feina per als clubs, ja que gràcies a aquesta aplicació s'evita escanejar dos documents per esportista ja que no serà necessari aportar ni el document de revisió emès pel centre mèdic ni el document de dades del federat. 


Per tal que aquesta tramitació es pugui fer dins el marc del conveni entre els centres i la Federació Catalana de Futbol, aquesta els aportarà el programari necessari per a que puguin tramitar i incorporar directament la validació mèdica de la llicència corresponent al sistema informàtic. Per aquest motiu, abans de realitzar cap revisió mèdica d'esportistes del vostre club amb els centres mèdics, constateu que estiguin donats d'alta amb la Federació Catalana de Futbol i autoritzats per introduir les dades de les revisions dels vostres futbolistes per via telemàtica, ja que no s'acceptaran les revisions que no siguin per aquesta via.


Per qualsevol aclariment o incidència que us pugueu trobar haureu de posar-vos en contacte amb el departament d'informàtica de la Federació.


D'altra banda, per garantir la salut dels vostres federats, a partir de la propera temporada les revisions passaran a tenir una validesa de dos anys, d'aquesta forma volem facilitar-vos la feina a tots els clubs de Catalunya.


Resto a la vostra disposició, rebeu una cordial salutació.


Andreu Subies i Forcada


President


Barcelona, 19 de juny de 2013


 


CENTRES AUTORITZATS


Les revisions mèdiques s'han de realitzar obligatòriament a centres amb la corresponent Autorització Sanitària d'acord amb el "Real Decreto 1277/2003, de 10 de octubre, sobre autorización de centros, establecimientos y servicios sanitarios" al mateix temps haura de tenir tambe autorització de la FCF.


S'adjunta llistat dels Centres de Medicina de l'Esport amb autorització sanitària per part de la Direcció General de Recursos Sanitaris (DGRS) del Departament de Salut i de la Federació Catalana de Futbol.
(LLISTAT DE CENTRES MÈDICS )


 Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.