Regió de Múrcia, la primera semifinalista
FS Notícies | 21/03/2015
La selecció sub 19 de Regió de Múrcia ha aconseguit el seu pas a la gran final del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials sub 19 de futbol sala després de superar a Madrid a les semifinals.

REGIÓ DE MÚRCIA: Fermín Fernández Avilés, Darío Gil Campoy, Juan Cruz Gambetta Moreno, Juan Antonio Pujante Mármol, Alberto García Campillo, Daniel García Gómez, Iván Fernández Ballesta, Fernando Cobarro Giménez, Joseph El Orabi Franco, Francisco Javier Gómez, Jiménez, Jesús Carrasco Sánchez i Andrés Carlos Macías Gravan.

MADRID: Adrián Saiz Pozuelo, Álvaro Quevedo Cuello de Oro, Daniel Simón Lobo, Daniel Gabriel Garcia, Hector Garcia Peco, Javier Mínguez Rubio, Javier Bargueño Carballido, Javier Álvaro Vázquez Nuñez-Morgades, Jorge Martín Hernanz, Jose Antonio Fernández Raya, Marco Zalazar Naveyra i Pablo Villaseñor Muñoz.

ÀRBITRES: Sr. Ivan Bel Pascual, Sr. Francesc García-Donas Salvador i Sr. Roberto Cano Benito.

GOLS:  (1a part) 1 – 0 Fernando Cobarro (min.5), 2 – 0 Fernando Cobarro (min.14), 3 – 0 Alberto García (min.17), 3 – 1 José A. Fernández Raya (min.18)(p). (2a part) 4 - 1 Fernando Cobarro (min. 1), 5 – 1 Andrés Carlos Macías, 6 – 1 Daniel García (min.13), 7 – 1 Juan Antonio Pujante (min. 10), 7 – 2 José A. Fernández (min. 12), 7 – 3 José Luís León, 8 – 3 Dario Gil (min. 15), 9 – 3 Daniel García (min.15)i  10 – 3 Juan Antonio Pujante (min. 16).

SEU: Complex Esportiu Les Moreres, d'Esplugues de Llobregat

CRÒNICA: La fase final del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials sub 19 s'ha iniciat aquest matí amb la primera semifinal entre les seleccions de la Regió de Múrcia i Madrid.

Els compassos del partit han estat de possessió madrilenya. Múrcia esperava, ben tancada en defensa, el poder aprofitar les contres per atacar amb velocitat.

Després de diverses jugades col·lectives de Madrid, que han finalitzat en perill, ha estat Múrcia qui, a partir d'una jugada assajada de córner, ha habilitat a Fernando Cobarro sol, lliure de marca en la frontal de l'àrea per franquejar la porteria madrilenya.

La intensitat pujava a mesura que anaven passant els minuts i Múrcia creava perill amb un joc molt directe, aprofitant totes les ocasions a pilota parada per mostrar un bon repertori de jugades d'estratègia. Per la seva banda, Madrid preferia organitzar el seu joc de manera més ordenada, generant més joc en atac posicional encara que sense tanta arribada.

Madrid ha intentat ofegar la sortida de pilota murciana pressionant en tota la pista, tot i que el joc directe de Murcia aconseguia superar amb relativa facilitat la primera línia de pressió.

A falta de set minuts per arribar al descans, Fernando Cobarro ha aprofitat un tres contra dos dels murcians per posar el 2 a 0.

Tres minuts després, Alberto García ha controlat una pilota elevada a set metres de la porteria i amb un control ha deixat la pilota per xutar a porteria i posar més distancia en el marcador. A continuació, Madrid ha aconseguit  reduir les distàncies gràcies a un penal.

En el segon temps, Madrid ha sortit amb ganes de continuar retallant distàncies i posar-se en el partit. Desafortunadament per a ells, Múrcia, en dos minuts, ja havia materialitzat dos gols més. Davant d'aquest imprevist, Madrid, faltant 16 minuts pel final, ha intentat jugar amb el porter-jugador després de diverses jugades sense èxit. Múrcia, ha aconseguit robar-los-hi la pilota i finalitzar, per mitjà de Daniel García, que s'ha quedat sol davant la porteria buida.

A partir de llavors, Madrid ho ha seguit intentant amb la figura del porter-jugador encara que, de nou, Murcia, gràcies a Juan Antonio Pujante, ha finalitzat una robada de pilota aconseguint el gol des del seu propi camp.

A falta de vuit minuts pel final del partit, Madrid ha aconseguit reduir distàncies al marcar de nou de penal. Aquest fet ha fet que Madrid veiés una mínima esperança de remuntada. Segons més tard, Madrid ha posat el 7 a 3 en el marcador gràcies a un bon tir exterior. Ara, més que mai, Madrid volia remuntar. Però, aviat, Múrcia s'ha encarregat de frenar-lo quan, a falta de cinc minuts, ha marca dos gols; un de falta directa i l'altre d'un contracop, que ha enterrat totes les esperances madrilenyes.

A falta de tres minuts pel final del partit, l'expulsió per doble groga a un jugador madrileny ha fet que Madrid estigués en inferioritat numèrica fins un minut abans d'acabar.

Tot i així, el marcador ja no s'ha mogut i amb el 10 a 3, la selecció de Regió de Múrcia s'ha convertit en la primera semifinalista del Campionat d'Espanya sub 19.

LES FOTOGRAFIES DEL PARTIT:

Totes les fotografies dels partits disponibles a la galeria d'imatges, a la portada de l'apartat de futbol sala.