Remuntada catalana per arribar a la gran final
FS Notícies | 06/02/2016
El treball constant de la selecció catalana sub 17 femenina de futbol sala ha fet possible que hagin superat a Navarra, a les semifinals, remuntant un partit molt complicat, que encara fas més meritori aquest pas a la gran final del campionat.

NAVARRA 3 – 7 CATALUNYA

NAVARRA: Aitana Ruiz González, Izaskun Pérez Adrián, Yarima Mirnada Ilundain, Marta Valbuena Paza, Maria Goreti Urtasun Beaumont, Uxue Álvarez Esaín, María Domínguez Teres, Iraia Arbeloa Guerrero, Saskia Moreno Méndez, Oihane Hernan Gómez Jiménez, Andrea Escalada Vera i Nekane Azagra Sangalo.

Seleccionador: Jonathan Arellano Guinda.

CATALUNYA: Núria Sarria Martorell, Laia Beltran Quintana, Anna Muniesa Fernández, Alba Vidal Moliné, Laia Jordán Fraile, Ruth Aurín Paulo, Paula Jiménez Roca, Anna Escribano Navarro, Marta Collado Saavedra, Maria Recio Rodríguez, Marta De Los Riscos Alemany i Marta Luján Lucena.

Seleccionadora: Clàudia Pons Xandri

GOLS: (1a part) 1 – 0 Yarima Miranda (min. 1), 2 – 0 Iraia Arbeloa (min. 12), 2 – 1 Ruth Aurín (min. 14). (2a part) 2 – 2 Marta De Los Riscos (min. 1), 2 – 3 Marta De Los Riscos (min. 3), 2 – 4 Anna Escribano (min. 15), 2 – 5 Marta De Los Riscos (min. 15), 2 – 6 Marta De Los Riscos (min. 16), 2 – 7 Paula Jiménez (min. 19) i 3 – 7 Iraia Arbeloa (p) (min. 19).

CRÒNICA: Una vegada superada la fase de grups amb solvència, la selecció catalana sub 17 femenina tenia clar que, tot hi haver-se col·locat entre les quatre millors seleccions autonòmiques de la categoria, juntament amb Andalusia, Galícia i Navarra, quedava molta feina per fer.

El partit d’avui, les semifinals del Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials sub 17 femení de Futbol Sala, és determinant. Conscients de la transcendència del partit, Catalunya ha sortit a pel partit. Però, les coses no se li han posat fàcils quan en el primer minut de joc, Navarra ja ha obert el marcador amb un xut llunyà.

Tot i que aquest fet podria canviar la dinàmica del partit, les catalanes han utilitzat el gol encaixat per motivar-se i continuar treballant de la mateixa manera que ho han fet fins arribar a on són. Fruit d’aquest esforç han començat a arribar diverses ocasions de gol, però semblava que la pilota es resistís a entrar a la porteria rival.

A falta d’11 minuts per la mitja part, les navarreses han arribat a les cinc faltes acumulatives i aquestes, davant la insistència atacant de les catalanes, s’han tancat als 14 metres.

Catalunya ha continuat pressionant a tota la pista però, en una contra, Navarra ha aprofitat per fer pujar el seu segon gol en el marcador. Poc després, la sisena falta de les locals ha provocat un llançament directe des del punt de deu metres que ha anat fora. A la següent jugada, amb la setena falta, Ruth Aurín ha marcat el primer gol tant esperat de les catalanes, retallant distàncies.

La gran oportunitat que tenia Catalunya per empatar el partit, amb un penal a favor, s’ha disolt quan el xut ha anat directe a les mans de la porteria navarresa.

Les catalanes han continuat realitzant el seu joc de toc però amb moltes dificultats per superar la defensa rival. Amb el 2 a 1 s’ha marxat al descans.

El segon temps ha canviat la història. Als 30 segons de joc, la Marta De Los Riscos ha aconseguit lo que fins ara es resistia; empatar el partit. Amb les taules en el marcador, Navarra ha continuat amb la mateixa estratègia de tancar-se al darrera, intentant sortir a la contra aprofitant la velocitat de les seves jugadores.

Però Catalunya, insistint amb el seu joc, als tres minuts, l’Alba ha robat una pilota a la primera línia, passant-la al segon pal on la Marta De Los Riscos l’esperava per enviar l’esfèrica al fons de la xarxa i aconseguir l’inici de la remuntada.

La confiança ha provocat que les catalanes generessin encara més ocasions però el contratemps de les faltes acumulatives, aquest cop pel bàndol català, ha dificultat la tasca.

Navarra, a falta de 9 minuts pel final, ha donat un toc d’atenció a l’enviar la pilota al pal.

El desgast físic s’ha començar a notar en aquests darrers minuts de joc, degut al gran nivell d’intensitat durant el transcurs del partit. Però les catalanes ho han continuat intentant i l’esforç s’ha vist compensat, on en quatre minuts, l’Anna Escribano, la Marta De Los Riscos i la Paula Jiménez han marcat quatre gols que incrementaven l’emoció d’aquesta gran semifinal.

En els darrers segons de joc, Navarra ha marcat el tercer de penal, deixant el 3 a 7 final que col·loca a Catalunya a la gran final de demà contra la selecció de Galícia, després de que aquesta hagi superat a Andalusia, per 2 gols a 6 a les semifinals.

Imatges: FEMAFUSA