De jugador professional a responsable dels Campionats Comarcals. Rubén González passa a dirigir els Campionats Comarcals de Futbol Sala, ocupant-se de gestionar el complex engranatge de la festa del futbol sala català.
Rubén González, el mític capità del FS Garcia i jugador de la Selecció Catalana ha canviat les botes de futbol sala per ocupar-se de la formació del futbol sala català. Després d’anunciar la seva retirada de les pistes, en Rubén ha entrat dins l’estructura federativa de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol per treballar en els diferents actes federatius que tenen com a objectiu la promoció de la formació d’aquest esport. I, un d’ells, i el que cobra més importància per la gran quantitat de jugadors, clubs, tècnics i famílies que mou, són els Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala.
D’aquesta manera, Horacio Álvarez, fins ara directiu de la LCFS responsable dels Campionats Comarcals, passa el relleu a Rubén González qui, comença a pilotar aquesta 6a edició que se celebrarà el proper dissabte 10 i diumenge 11 de desembre a la Ciutat Esportiva Blanes.
1.- De les cinc edicions que els Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala porta a les espatlles, Rubén González les ha viscut des d’un punt de vista diferent a la resta, és a dir, com a jugador professional que ha visitat i presenciat l’esdeveniment. Quina valoració en treus d’aquests comarcals des del punt de vista que has tingut fins ara?
He de confessar que la primera vegada que vaig anar a veure els Campionats Comarcals vaig quedar impressionat pel gran ambient que hi havia a les grades i als passadissos de la instal·lació, i per les dimensions que agafa tot, disputant-se molts partits de forma simultània, i amb una bona organització. Penso que pels jugadors i jugadores que hi participen és un esdeveniment molt interessant i que el més lògic és que tothom hi vulgui participar i li faci molta il·lusió estar convocat.
2.- Òbviament, aquesta visió fins ara externa et servirà per poder treballar millor l’organització d’aquests comarcals portes endins...
Espero poder aportar el meu granet de sorra per fer que aquests Campionats Comarcals vagin millorant cada vegada més i, està clar que aportaré la meva experiència com a jugador professional per tal de poder donar un plus en l’organització.
3.- L’evolució organitzativa d’aquests Campionats Comarcals ha estat evident durant el pas de les temporades. Tot i així, es continua treballant per anar perfeccionant-ho. Així doncs, amb quines novetats es comptarà en aquesta 6a edició?
La principal novetat serà la posada en marxa d’una revista on es podrà consultar tota la informació relativa a aquesta edició dels Campionats Comarcals, com poden ser les convocatòries, els horaris, els cossos tècnics, etc. Informació de molta utilitat a l’abast de qualsevol persona que assisteixi.
D’altra banda, hem donat una nova estructura a les convocatòries. Hem establert dues convocatòries de 20 jugadors/es i dues de 12, a més d’un partit de preparació.
I, per últim, en la categoria juvenil femenina, tornem a comptar amb la participació d’Andorra. D’aquesta manera, la delegació de Catalunya Central s’uneix, novament, amb la del Baix Llobregat.
4.- Són moltes les persones que treballen, durant mesos, per poder organitzar uns Campionats Comarcals. Feina que visiblement no es veu, però que és fonamental. En què consisteix aquest treball i qui en forma part?
Organitzar un esdeveniment com aquest amb tanta participació requereix molt de temps i la implicació de molta gent. Tenim delegats a cada comarca que són els encarregats de coordinar i establir els seus respectius cossos tècnics, la planificació d’entrenaments i les diferents convocatòries. Tota aquesta informació la gestiono jo personalment, juntament amb l’Horacio, que ha estat el responsable en els darrers anys. A més, tenim el responsable d’àrbitres, que s’encarrega de les designacions, el responsable de logística... En general, tot el personal de la LCFS s’implica en l’organització, dins de la seva àrea.
5.- Fins avui s'han realitzat dues jornades d’entrenaments i partits preparatoris, on s’han presentat llistes de fins a 20 jugadors. Aquest proper diumenge dia 20, la llista ja es redueix a 12, i la setmana vinent ja s’hauran de conèixer els 12 jugadors i jugadores elegits per participar en els comarcals. Quines són les premisses que segueixen els seleccionadors comarcals a l’hora de confeccionar la seva convocatòria?
L’única premissa que donem és la de comptar amb el màxim número de clubs de la zona possibles a les convocatòries per tal que hi hagi la màxima representació, i la limitació a cinc jugadors/es d’un mateix equip als entrenaments i només de tres als Campionats Comarcals.
6.- Els Campionats Comarcals són una gran oportunitat per poder viure una experiència única en un ambient rodejat de futbol sala, on el gran objectiu és gaudir jugant a aquest esport. És per aquest motiu que són molts els jugadors i jugadores que volen participar-hi. Quin és el missatge que cal transmetre als elegits d’aquesta nova edició?
El missatge que pretenem transmetre des de la Lliga Catalana de Futbol Sala és molt clar i és el de la formació. És a dir, que els jugadors i jugadores vinguin a gaudir d’aquest esport i que vegin que el més important no és competir, sinó passar-t’ho bé fent el que t’agrada.
7.- Per tot el que suposen els comarcals, ja estan consolidats com la gran festa del futbol sala català. Quins valors es pretenen inculcar a tota la base del futbol sala català?
La transmissió dels valors mitjançant l’esport, i en aquest cas, el futbol sala, és fonamental. Per això, els Campionats Comarcals contribueixen en aquesta formació dels jugadors i jugadores, als quals pretenem ensenyar-los a respectar, a col·laborar i a treballar en equip. Quelcom que podran extrapolar a la seva vida quotidiana.