Les Seleccions Catalanes de futbol femení sub16 i sub18 juguen a Tordera la segona fase del Campionat Nacional de Comunitats Autònomes d’Espanya. Les seleccions rivals de la sub16 són la selecció extremenya i la riojana mentre que la sub18 només té com a rival l’extremenya. Si els equips de la Selecció Catalana aconsegueixen classificar-se jugaran la final del Campionat al mes de juny." />
Segona fase del Campionat d’Espanya Femení en marxa
Notícies Generals | 13/02/2012
Segona fase del Campionat d’Espanya Femení en marxa Divendres 10 de febrer
La Selecció sub16 femenina aconsegueix els tres punts després de guanyar 0-4 contra la selección d’Extremadura a Tordera. A la categoria sub-18, la selección catalana ha empatat 1-1, també contra Extremadura.

Sub-16

Alineacions:

EXTREMADURA:

Amparo Rodríguez (María Rosa Fernández, 23’), Nuria Mando, Inmaculada Pérez, Clara Pascual, Saray Gómez, Elsa Guerra, María Bellón, Esther Salguero (Marina Granado, 13’), Carmen Menayo (Patrícia Rodríguez, 70’), Victoria Reyes, Andrea Tejeda (María Jiménez, 34’).

CATALUNYA:

Marta Guixeras (Alba Sànchez, 54’), Carla Moyano (Ariadna Franch, 70’), J.Valeria Vega, Marta Turmo, Alba Llaras, Carola Garcia, Núria Garrote, Tània Moyano, Judith Fernàndez, Queralt Tarradeflot (Maria del Pilar Garrote, 54’), Laura Abad (Andrea Granados).

Gols:

0-1   Catalunya – Judith Fernàndez (27’)
0-2   Catalunya – Laura Abad (31’)
0-3   Catalunya – Judith Fernàndez (33’)
0-4   Catalunya – Carla Moyano (35’)

Targetes:

No hi ha hagut.

Crònica:

La Selecció de Catalunya sub-16 s’ha endut els tres punts possibles en el primer encontre de la segona fase. Ha guanyat per 4 gols a 0 a la Selecció extremenya amb un partit que ha dominat en tot moment. La primera ocasió de gol per part del conjunt català s’ha presentat al minut 9 amb un xut que ha anat a parar a pal dues vegades sense acabar entrant. Catalunya ha continuat produint altres ocasions de gol fins que el primer s’ha marcat al minut 27’ amb un remat de Judith Fernàndez després d’una centrada de corner. En els següents vuit minuts s’ha marcat els altres tres gols de la Catalana. Laura Abad ha fet el 0-2 al minut 31’, Judith Fernàndez ha tornat a marcar al minut 33’ fent el 0-3 després d’un mal rebuig per part de la portera d’Extremadura que ha aprofitat a la perfecció. L’últim gol, el 0-4, l’ha marcat Carla Moyano al minut 35. A la primera part l’equip de les extremenyes només ha ocasionat dues ocasions de gol que han estat ben resoltes per la portera Marta Guixeras.

En el segon temps, Catalunya no ha marcat malgrat també ha tingut moltes ocasions. El joc de les catalanes ha anat adreçat a buscar la porteria contraria i han fet jugades amb possibilitats però que no han acabat culminant.

Així doncs, el resultat de 0-4 permet a la Selecció Catalana guanyar els 3 punts possibles d’aquest partit i situar-se amb 9 de cara al següent que jugaran demà contra La Riojana. On buscaran endur-se tres més per poder competir a la final del campionat.

Sub 18

Cristina Rodríguez, Marta Parralejo, Selene Alegre, Idaira Fernández, María del Puerto Pérez, Gloria Tena, Gema Rodríguez (Mayte Pérez, 75’), Marina García, Nerea Sánchez (Raquel Rodríguez, 70’), Amanda Bodión, Mirella Calderón (María Fernández, 70’).

CATALUNYA:

Maria Ripoll, Maria Estella del Valle, Paula Nicart, Elba Vergés, Carla Gómez (Sara Navarro, 67’), Maria Álvarez (Yaiza Pérez, 70’), Núria Mendoza, Silvia Masferrer, Claudia Montagut (Haley Justine Michigan, 80’), Carla Puiggros, Alba Pomares.

Gols:

0-1 Catalunya – Carla Puiggros (25’)
1-1 Extremadura – Mirella Calderón (36’)

Targetes Grogues:

Gloria Tena – Extremadura (36’): Per fer una entrada temerària.

Elba Vergés – Catalunya (41’): Per fer una entrada temerària.

Silvia Masferrer – Catalunya (68’): Per aguantar a una rival evitant que aquesta es col·loqués amb avantatge.

Paula Nicart – Catalunya (82’): Per tocar la pilota amb la ma tallant la passada d’una adversària.

Crònica:

Catalunya ha empatat 1-1 contra la selecció d’Extremadura en un partit molt igualat. Les catalanes s’han posat al capdavant del marcador al minut 25 amb un gol de Carla Puiggros després d’una jugada amb molts intents de xut a porteria. Al minut 36, Extremadura ha igualat el marcador després que un rebuig de la portera catalana, Maria Ripoll, anés a parar als peus de Mirella Calderón i aquesta marqués el gol de l’empat. Aquest resultat s’ha mantingut durant tot el partit. A la segona part hem pogut veure molts contraatacs i moltes pèrdues de la pilota per part dels dos equips. Les jugades no acostumaven a acabar perquè les pilotes es perdien a mig camp. Els últims minuts del partit han estat els més intensos, amb ocasions de gol d’Extremadura. Al minut 45, les extremenyes han picat una falta des de fora de l’àrea que ha donat a pal. Així doncs, el partit ha acabat 1-1. La Selecció Catalana ha aconseguit un punt en el primer partit de la segona fase, amb la qual cosa es troben amb 7 punts a la classificació. Els mateixos que han aconseguit les extremenyes amb aquest empat ja que també han jugat aquest partit amb 6 punts d’entrada.

Dissabte 11 de febrer
En la categoria sub16 avui ha jugat Extremadura i La Rioja, guanyant per 2-3 la selecció riojana. Demà jugaran Catalunya i la Rioja i faltarà saber si Catalunya s’endurà els tres punts per poder optar a jugar a la final. En sub18, Catalunya ha guanyat per 3 gols a 2 a Extremadura, quedant-se amb 10 punts a la classificació. Demà al vespre, quan tots els partits ja s’hagin jugat, sabrem si ha quedat classificada per la final.

Sub 16

EXTREMADURA: Amparo Rodriguez, Nuria Manso, Inmaculada Perez, Clara Pascual (Jenifer Alberto, 50’), Saray Gómez, Elsa Guerra, María Bellon, Esther Salguero (María Luisa Ayuso, 57’), Carmen Menayo, Victoria Reyes, Marina Granado (Patrícia Rodríguez, 54’)
LA RIOJA: Aida Roldán, Marta López, Ruth Aldea (Judith Lazuriaga, 79’), Rebeca Moreno, Estibaliz Ausejo, Yara Medrano, Laura Pérez, Ana Velázquez, Ana Martínez (Sandra Cejudo,74’), Irene Yanguas, Sara Rández

Targetes grogues:
Elsa Guerra – Extremadura: per subjectar a una adversària (79’)

Sub18

CATALUNYA: Maria Ripoll. Maria Estella del Valle (Elba Verges, 35’) , Paula Nicart, Maria Ramos, Núria Mendoza, Silvia Masferrer, Claudia Montagut, Carla Puiggros, Alba Pomares, Carla Gomez (Maria Alvarez, 73’), Yaiza Perez (Sara Navarro, 73’)

EXTREMADURA: Cristina Rodríguez, Marta Parralejo, Selene Alegre, Idaira Fernández, María del Puerto Pérez, Gloria Tena, Gema Rodríguez (Raquel Rodriguez, 61’), Marina García, Nerea Sánchez (Alicia Gala, 61’), Amanda Bodión (Esperanza Cuello, 78’), Mirella Calderón (Mayte Perez, 69’)

Targetes grogues:
Amanda Bodion – Extremadura: per protestar (70’)
Alicia Galan – Extremadura: per fer la trabeta (77’)
Maria Ramos – Catalunya: per mans (83’)
Maria Perez – Extremadura: per protestar (88’)

Crònica:
Els primers minuts del partit han estat molt igualats, amb jugades fins a la porteria per part dels dos equips, però el primer gol ha estat de Catalunya, gràcies a una jugada de Carla Puiggros que ha acabat rematant ella mateixa. A partir d’aquí el domini del partit l’ha tingut Catalunya. Extremadura ha creat alguna ocasió de perill però han estat ben resoltes per part de la portera catalana. La capitana de l’equip, Maria Estella, ha rebut una patada al cap i ha hagut de ser atesa pels serveis mèdics. Ha abandonat el terreny de joc i en el seu lloc ha jugat Elba Vergés i ha assolit la capitania Núria Mendoza. El 2-0 ha arribat pocs minuts després, aprofitant un mal rebuig de la portera extremenya Claudia Montagut ha acabat marcant gol. Les extremenyes han aprofitat una falta des de fora de l’àrea per escurçar distàncies i marcar el 2-1. Un xut directe de la jugadora Marta Parralejo. Al minut 41 la catalana Yaiza Perez ha fet un passe a Carla Puiggros i aquesta ha pogut marcar el tercer de la Selecció Catalana.

Minuts abans de començar la segona part del partit, Albert Montull, membre de la Junta Directiva de la FCF i responsable de Futbol Femení, Jordi Bonet, també membre de la Junta Directiva i Delegat Territorial de la FCF a Girona i Elvira Solà, delegada de Futbol Femení a Girona, han fet entrega d’una samarreta de la Selecció de Catalunya a la Regidora d’Esports de Tordera, Silvia Català. La samarreta està signada per totes les jugadores de la Catalana de sub16 i sub18 i adornarà un saló de l’Ajuntament del municipi. Durant l’entrega també ha estat present el President del Tordera, Antoni Caparrós.

Durant la segona part s’han viscut moments molt intensos, ja que les extremenyes han sortit a jugar amb molta força. Al minut 4 de la segona part ha estat anul•lat un gol de Catalunya per fora de joc. Deu minuts després Extremadura ha marcat un gol després de fer un pal i aprofitar el rebot. Així han aconseguit fer el 3-2 i escurçar les distàncies al marcador. Al minut 17 els hi han anul•lat un gol que han fet directe de corner. Durant la resta de partit s’han viscut molts moments de tensió i amb ocasions de gol per part dels dos equips. Finalment Catalunya ha sortit victoriosa i s’ha pogut endur els tres punts necessàris per no quedar desclassificades. Ara faltarà veure quins són els resultats dels altres grups per saber si jugarà la final del Campionat d’Espanya.

Diumenge 12

Sub16
CATALUNYA:
Marta Guixeras (Alba Sanchez, 60’), Carla Moyano (Sara Puertas, 45’), Joana V.Vega, Marta Turmo (Judith Rivero, 45’), Alba Llaras, Núria Garrote, Tania Moyano, Judith Fernàndez, Queralt Torradeflot, Laura Abad (Gemma Sala, 60’), Maria del Pilar Garrote
EXTREMADURA: Ceres Lahuerta, Sandra Cejudo (Irene Yanguas, 52’), Marta Lopez, Rebeca Moreno, Yara Medrano, Andrea Lazaro, Laura Perez, Gloria Saenz, Aiala Irazola (Evelyn Gorjon, 60’), Judith Luzuriaga (Ana Velazquez, 44’), Sara Randez

Gols:
1-0 Catalunya- Núria Garrote (3’)
2-0 Catalunya- Judith Fernàndez (17’)
3-0 Catalunya- Carla Moyano (33’)
4-0 Catalunya- Maria del Pilar Garrote (42’)
5-0 Catalunya- Queralt Torradeflot (63’)
6-0 Catalunya- Núria Garrote (68’)

Targetes: cap

Crònica:
La Selecció de Catalunya sub16 s’ha classificat per la fase final del Campionat d’Espanya guanyant 6-0 contra La Rioja a Tordera. Les catalanes han tingut el domini del partit, jugant en camp contrari durant tot el partit. Les noies de La Rioja no han ocasionat cap jugada de perill mentre que les jugadores de la Catalana n’han estat fent constantment i així ho demostra el resultat del marcador. Al minut tres de la primera part s’ha estrenat el marcador gràcies a un xut de Núria Garrote. Al minut 14 ha estat anul•lat un gol de Catalunya per fora de joc, però minuts després ha arribat el segon. Després d’una jugada col•lectiva començada a mig camp, Judith Fernàndez ha marcat gol. Les riojanes poc han pogut fer res per aturar-les; set minuts abans de la mitja part Carla Moyano ha rematat una centrada per marcar el tercer de la Selecció.

La segona part ha començat de la mateixa manera que la primera. Al minut 2 s’ha marcat el 4-0 amb un xut des de fora de l’àrea de Maria del Pilar Garrote. Malgrat la diferència en el marcador, les catalanes han continuat atacant causant moltes ocasions de gol i al minut 63 Queralt Torradeflot ha pogut aprofitar una altra per marcar el 5-0 amb un altre tir des de fora de l’àrea. L’últim gol de Catalunya ha arribat al minut 68 per qui ha obert el marcador, Núria Garrote. El segon gol d’aquesta jugadora també ha estat un xut net que la portera de la Rioja no ha pogut aturar. Així doncs, el resultat de 6-0 ha permès a Catalunya endur-se el tres punts que estaven en joc avui. D’aquesta manera han aconseguit la màxima puntuació possible no perdent cap dels enfrontaments ni de la primera ni de la segona fase i es classifiquen per la final del Campionat que es celebrarà al mes de juny.