Sub 16F- Catalunya domina, goleja i s’enduu els sis punts
Notícies Generals | 18/12/2016
Catalunya aconsegueix els sis punts disputats en la primera fase del Campionat d’Espanya després de vèncer Galícia per 5 gols a 1.

CATALUNYA, 5: Montserrat Quesada (Anna González, 55’), Judit Viñas (Xènia Pérez, 41’), Jana Fernández, Laia Parera, Paula Gutiérrez, Bruna Vilamala, Aida Esteve (Emma Martín, 41’), Clàudia Pina, Marta Llopis (Maria González, 55’), Ainhoa Marín i Irene Corral.

GALÍCIA, 1: Lidia López (Carlota Barreiro, 61’), Estefania Dacosta, Sarai Beatriz Muiños, Sara Álvarez, Marta Domínguez (Maria Figueroa, 41’), Carlota Sánchez, Nuria Torres, Carlota Polo (Eva Dios, 48’), Marta López (Aroa Guerra, 60’), Paula Monteagudo i Navia Rendo.

Gols: Marta Llopis (1-0, 7’); Clàudia Pina (2-0, 31’; ); Clàudia Pina (3-0,46’); Ainhoa Marín (4-0, 52’); Sara Álvarez (4-1, 64’) i Clàudia Pina (5-1, 80’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Equip arbitral: Ester Parramon, Mariona Peralta (àrbitra assistent), Maria Parella (àrbitra assistent) i Devani Cervantes (4a àrbitra).

Espectadors:  400 persones, aproximadament.

Les seleccions sub 16 femenines de Catalunya i Galícia han sortit al terreny de joc amb dos plantejaments molt diferents. Des del principi, Galícia s’ha tancat al darrere per intentar neutralitzar el conjunt català, però no els ha servit gaire. Malgrat que la primera arribada l’ha tingut Galícia després d’una pèrdua de pilota de l’equip català, Paula Monteagudo no ha pogut controlar la pilota i ha acabat sortint del terreny de joc.

Al minut 7, la Catalana ha fet el primer gol després d’un parell de bones ocasions. Marta Llopis ha inaugurat el marcador a l’agafar el refús d’una passada que ha fet Clàudia Pina al centre de l’àrea petita. Venint des del darrere, Llopis ha realitzat un potent xut per enviar la pilota per sobre del cap de la portera gallega, Lidia López (1-0).

Galícia ho ha intentat només tres minuts més tard. Després de robar una pilota al mig del camp, Carlota Polo s’ha quedat sola davant la defensa catalana, però aquesta ha estat molt sòlida i Polo no les ha pogut batre. Poc després, Catalunya ha tingut una molt bona ocasió en recuperar un servei de banda de l’equip gallec. Pina ha recorregut tota la banda i s’ha driblat a tres defenses, però la passada enrere que ha efectuat no ha trobat rematadora. Al 21’, Pina n’ha tingut una altra, però la vaselina ha anat per sobre el travesser.

Galícia ha perdut dues noves ocasions per igualar el marcador en realitzar males combinacions. En una d’elles, al minut 25, la pilota ha acabat a les mans de la portera catalana, Montserrat Quesada, després d’un xut massa llarg de Carlota Sánchez. La sub 16 també ha disposat de més ocasions abans de marcar el 2 a 0, però la portera gallega ha aconseguit aturar-les amb bones estirades.

Tot i això, al minut 31 ha arribat el segon gol de Catalunya. Pina ha creuat un xut des del lateral de l’àrea petita després de deixar enrere la defensa gallega amb velocitat. La pilota li ha arribat en una jugada de contraatac que la Catalana no ha desaprofitat. Les de Natàlia Arroyo encara haurien pogut fer el tercer abans del descans, però la passada de Pina a Llopis, sola davant la porteria, ha acabat massa desviada.

A la represa, ambdós equips han sortit revolucionats. Galícia volia provar de capgirar el marcador marcant un gol matiner, i Catalunya volia ampliar la diferència en el marcador. A les catalanes, només els ha costat sis minuts assolir el seu objectiu gràcies a una bona jugada de Clàudia Pina, que ha fet ballar la defensa gallega durant tot el matx. En aquesta ocasió, la jugadora ha rematat de cap un xut que li ha arribat des del lateral (3-0). Abans que Galícia pogués reaccionar, la Catalana ha marcat el quart. Ainhoa Marín ha agafat una pilota morta dins l’àrea petita entre un cúmul de jugadores (4-0).

Galícia ha aconseguit inaugurar el seu marcador després d’un parell de fluixes temptatives sobre la porteria catalana. El gol ha arribat d’un segon córner consecutiu que la defensa catalana no ha refusat bé i no ha pogut evitar la rematada de Sara Álvarez (4-1). La selecció gallega ha pujat la intensitat durant uns minuts i ha tingut noves arribades sobre la porteria catalana, custodiada per Anna González durant el segon temps, fins que Catalunya ha tornat a prendre el comandament del joc.

Tot i així, Galícia no ha desistit i a deu minuts del final ha tingut el 4 a 2 amb una bona passada d’Aroa Guerra cap a Carlota Sánchez que la defensa catalana ha tallat amb èxit. Catalunya, per la seva part, també ha tingut més ocasions abans de fer el cinquè. Bruna Vilamala ha estat a punt de marcar un gol olímpic des de la banda esquerre, però la pilota ha sortit fregant el travesser. En la darrera ocasió del partit, Pina no ha perdonat i amb una gran jugada individual, arribant sobre la mateixa línia de gol, ha segellat l’enfrontament(5-1).

Al partit ha assistit el president de la FCF, Andreu Subies; el vicepresident de la FCF Josep Llaó; el director del CTA de la FCF, Xavier Moreno; el director esportiu de la FCF, Marc Vives; la directiva i delegada del Baix Llobregat, Paquita Linares; el directiu i delegat del Barcelonès, Francesc Folguera; el responsable del futbol femení, directiu i delegat del Vallès Occidental-Sabadell, Albert Montull; el subdelegat del Barcelonès, Miquel Carrillo; el responsable d’arbitratge femení, Julio Sierra; la seleccionadora espanyola femenina sub 17, Toña Is; i el president de la UE Castelldefels, Adolfo Borgoñó.