Sub 18F- Victòria merescuda i a la final
Notícies Generals | 06/05/2016
La Selecció Catalana sub 18 femenina es classifica per a la final del Campionat d’Espanya després de guanyar per 4 gols a 2 el combinat de Navarra.

CATALUNYA, 4: Gemma Font, Nadia Dopico, Berta Bou, Ariadna Rovirola (Laia Ballesté, 46’), Patricia Guijarro, Irina Uribe, Sofia Hernández (Sara Ismael, 66’), Maria González (Teresa Morató, 61’), Guadalupe Martínez (Ainhoa López, 82’), Aitana Bonmatí i Andrea Cortés.

NAVARRA, 2: Jaione Larraiotz (Alba Gil, 65’), Valeria Pascuet, Nerea Telleria, Beatriz Elso (Itxasco Agüero, 46’), Lyuda Irene Ballaz, Judith Sainz, Laura Palomeque (María Celigeta, 73’), Irene Gaztelu, Ane Azkona, Ohiana Larraiotz, Henar Urteaga i Laura Martínez (Patricia Zugasti, 31’).
Gols: Patricia Guijarro 1-0 (13’); Guadalupe Martínez 2-0 (20’);Irian Uribe 3-0 (50’), Nerea Telleria 3-1 (60’); Guadalupe Martínez 4-1 (81’); Patricia Zugasti 4-2 (85’).

Targetes grogues: cap.

Àrbitre: Miguel Ángel Vila Sánchez.

Públic: unes 1.000 persones.

Catalunya ha sortit a endur-se el partit i ho ha demostrat passats els deu minuts, quan ha arribat el primer gol. Fins aleshores, els primers instants han estat de tempteig, sense que cap de les dues seleccions acabés de controlar la pilota.  A la sub 18 li ha costat combinar i sortir del camp, de manera que les defenses han estat molt actives buscant la millor línia de passada. Al minut 13, Nadia Dopico ha centrat des de la banda esquerre quan ha vist el bon moviment de Patricia Guijarro, que ha arribat a l’àrea des de la segona línia i ha fet una petita vaselina per inaugurar el marcador (1-0). Set minuts més tard, la Selecció tenia el partit sota control i Guadalupe Martínez ha superat la defensa navarresa quan Irina Uribe li ha fet una bona passada des de la banda dreta (2-0).

L’única ocasió que ha tingut Navarra durant la primera part ha estat una pilota al travesser que ha enviat Judith Sainz després d’un córner. Catalunya ha jugat amb molt més bon criteri que les navarreses, que s’han vist superades per la potència catalana. Tanmateix, la segona part ha tingut una cara força diferent, amb una Navarra més lluitadora.

Irina Uribe ha marcat un golàs de volea en un córner que s’ha produït als cinc minuts de la represa (3-0), però Nerea Telleria ha començat a retallar distàncies quan ha marcat el 3-1 amb un xut des de la frontal de l’àrea petita. Dos minuts abans d’aquesta acció, Navarra ja havia avisat en una falta lateral i que ha tret de manera magistral la portera catalana Gemma Font. Uribe i Sara Ismael podrien haver ampliat el resultat si els u contra u que han tingut amb la portera rival els hi haguessin estat favorables. A partir del minut 66 el partit s’ha tornat boig i hi ha hagut una mica de descontrol per part de les jugadores catalanes. Una falta no xiulada a Guijarro al centre del camp s’ha convertit en una ocasió clara de gol de Navarra, ja que Patricia Zugasti ha robat la pilota i ha creuat el seu xut, que ha aconseguit treure Berta Bou sota pals.

Catalunya no s’ha arronsat davant aquestes arribades i Teresa Morató ha enviat en dues ocasions la pilota al pal. La primera ha estat al minut 72, quan ha encarat a la portera des de la banda esquerre i ha creuat el xut, i el segon pal s’ha vist al minut 75 en una rematada de cap en un córner. Dos minut més tard, Zugasti també ha enviat la pilota al pal de la porteria catalana. La Selecció Catalana ha continuat pressionant i buscant un joc més vertical per sorprendre a la defensa navarresa. Patricia Guijarro, després d’una bona jugada individual, ha centrat al punt de penal i Guadalupe Martínez ha aprofitat un mal rebuig de la portera i la defensa per marcar el 4-1. El marcador final l’ha tancat Patricia Zugasti quan ha rebut una mala passada del mig camp català, i ha fet una vaselina a Gemma Font, que ha aconseguit tocar la pilota, però no ha estat suficient per evitar el gol (4-2).

Catalunya jugarà la final del Campionat d’Espanya el diumenge a les 12.00 hores davant València, que ha superat Extremadura per un ajustat 0-1.