Sub18F- Una gran victòria per refermar la dinàmica positiva
Notícies Generals | 10/12/2015
La Selecció Catalana sub 18 femenina ha guanyat la selecció andorrana per 4 gols a 0 en el millor partit amistós de tots els que ha disputat la catalana.

Catalunya ha fet el millor partit dels quatre amistosos que ha jugat per preparar la primera fase del Campionat d’Espanya. Tot i que el rival no ha posat les coses gens fàcils, la selecció andorrana ha fet un bon plantejament defensiu, amb tot l’equip ben situat al seu propi camp i fent un gran treball en defensa. No ha estat fins al minut 33 que Maria González ha rematat amb un xut creuat un córner centrat per Paula Fernández i ha fet el primer gol. Abans, Catalunya havia tingut algunes bones ocasions d’Irina Uribe, Laia Muñoz i la mateixa Maria, les jugadores més actives en l’atac de la sub 18.

Al minut 40, Paula Fernández ha enviat una pilota al travesser en una vaselina a la portera andorrana. Al 42 la portera ha fet una gran parada després d’un remat d’Andrea Cortés en la sortida d’un córner i al 44 Irina Uribe ha marcat el segon gol en aprofitar un rebuig de la portera després d’un xut de Laia Muñoz. Durant tota la primera part Catalunya ha dominat el partit i la portera Gemma Font no ha hagut de fer cap intervenció.

La segona part ha començar de la millor manera possible per la Selecció amb el gol d’Aitana Bonmatí al minut 48 després de robar ella mateixa una pilota al mig del camp. La jugadora ha progressat en conducció, ha fet una paret amb Laia Muñoz i ha acabat l’acció amb un xut creuat superant per baix a la portera. Durant el segon temps la tònica ha estat la mateixa que la primera, amb la possessió de la pilota, circulant amb velocitat i intentant trobar espais en la sòlida defensa d’Andorra. Les visitants han gaudit d’una bona ocasió de gol en una falta directa llançada per Tere Morató, però la portera Ariadna Sáez ha pogut aturar. Al 60 Alba Arboix ha fet el 4-0 després d’una gran jugada col·lectiva que ha acabat en una paret entre Adriana Manau i Arboix, que ha finalitzat amb un xut a l’escaire.

La nota negativa del partit ha estat la lesió de Sara Ismael, que s’ha fet un esquinç al turmell a deu minuts per al final i que li impedirà viatjar la setmana que ve al campionat estatal.