Subcampiones amb un final cruel
La Selecció Catalana sub 17 s’ha quedat amb la mel als llavis en una final molt competida que s’ha endut Madrid gràcies a un gol en l’última acció (2-1)..

MADRID
2 - 1
MADRID
Andrea, Candela, Elsa, Amaya, De la Cuerda, Sofi, Adriana, Librán, Emma, Comendador i Cris.
Rocio, Laia Abdón, Nerea Carmona, Carla Julià, Lorena Cubo, Noa Ortega, Ainoa Gómez, Celia Segura, Valen Fernández, Natàlia Escot i Aicha Cámara. També han jugat Andrea Cano, Clara Serrajordi, Dani Martínez, Aitana Fernández i Sol Taboada.
Comendador (1-1, 56’) i Cris (2-1, 96’)

Noa Ortega (0-1, 13’)

S’escapa a l’últim instant. Catalunya sub 17 s’ha de conformar amb el subcampionat d’Espanya després de veure com Madrid remuntava en l’acció anterior al xiulet final. El conjunt de Marta Cubí ha tingut ocasions de tots els colors però la contundència a les àrees ha penalitzat les catalanes.

El partit començava amb més de mitja hora de retard per la prolongació de la final sub 15 femenina, amb pròrroga, penals i celebració catalana. Domini de Catalunya en els primer compassos de partit: en el control de la pilota i les ocasions. Celia Segura ha enviat la pilota a la fusta en un llançament de falta centrat que ha fet tremolar la porteria madrilenya als deu minuts. Les sensacions eren molt bones i abans del quart d’hora Noa Ortega definia de forma magistral per avançar el combinat català. Recuperació i passada llaminera de Valen Fernández.

En una jugada pràcticament calcada, Natàlia Escot recuperava una pilota a la frontal i, amb tot a favor, enviava el xut desviat. El primer avís madrileny arribava passat l’equador del primer temps, en una segona jugada després d’un servei de córner, en què Emma rematava, entre moltes cames, per sobre de la porteria de Rocío. Poc a poc Madrid s’ha ordenat i ha minimitzat les capacitats catalanes. Abans d’enfilar camí de vestidors, Amaya ha tingut a tocar l’empat, però el travesser ha estat del costat català.

A la represa, Madrid ha empatat massa ràpid. Al minut 56, Emma ha traçat una gran jugada i Comendador ha acompanyat la pilota al fons de la xarxa. Llàstima.

Catalunya les ha tingut de tots els colors. Aitana Fernández, Noa Ortega o Natàlia Escot han pogut fer el segon i sentenciar el partit. Embotellades les madrilenyes per la pressió i la fam catalana. Però el futbol de vegades et dona l’esquena. Sense encert en la definició. I al 96, quan tot s’encaminava a la segona pròrroga matinal, ha arribat el cop definitiu. Falta servida al cor de l’àrea que Cristina rematava per sobre Rocío i doble celebració madrilenya: gol i campionat.

Una temporada d'ensomni per a les Seleccions Catalanes base

Tres campionats i dos subcampionats, en cinc de les sis finals possibles disputades parlen meravelles de la feina de tota l'estructura i del futbol base català masculí i femení. La sub 12 i sub 15 femenina, a més de la sub 14 masculina han aixecat els títols de campions aquest curs, que es tanca amb la paraula "èxit" a la motxilla.

La representació federativa a les finals de la Fase d’Or del Campionat d’Espanya ha estat encapçalada pel vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Bonet.