Subies: "Hem de fomentar el Respecte i el Joc Net"
Notícies Generals | 14/03/2014
El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, explica i valora la campanya de Joc Net que es presentarà el proper dimecres, 19 de març, al Palau Macaya de Barcelona.
Subies:Què pretén la FCF amb aquesta campanya dedicada al Joc Net?
Que els nens i nenes del nostre país gaudeixin jugant a futbol i a futbol sala. Aquests són els esports que tots estimem i la nostra obligació és fer tot el possible perquè els joves, que són el futur del futbol català, s'ho passin bé i ho facin en les millors condicions. Personalment, crec molt en aquesta campanya i per això hem volgut implicar-hi a tot el món del futbol.


El principal problema són els agents externs que rodegen el futbol?
Sí, sense cap mena de dubte. Els nens són purs, només volen jugar a futbol i ser feliços. Els agents externs poden ser alguns pares, la societat tan competitiva on vivim... Hem d'intentar que tothom vulgui guanyar però no a qualsevol preu.


Aquesta és una campanya d'impacte a curt termini?
No, volem que tingui impacte i molt ressò mediàtic quan la presentem, però sabem que això és una carrera de fons. Haurem de treballar contínuament perquè no quedi la sensació que només hem passat per sobre del problema.


És un problema d'educació o de reglamentació?
D'ambdues coses. Estem educant la gent jove amb la necessitat d'un resultat immediat. Les temporades són molt llargues i s'ha de treballar partit a partit per recollir els fruits al final del campionat. Els nois i noies no han nascut sabent-ho tot, se'ls ha d'ensenyar a tenir paciència i a gaudir de l'esport i mai no se'ls ha de pressionar per obtenir resultats. La reglamentació, de moment, és poc contundent en aquest aspecte, però la volem modificar per estar en concordança amb el que volem i inculquem: el Respecte i el Joc Net.


Quines modificacions penseu incloure?
Això ho hem de decidir tots els que formem part del món del futbol. No pot ser que ara tots ens involucrem en una campanya per protegir els infants i que després qualsevol individu pugui esguerrar tota aquesta feina sense una normativa que ho pugui penalitzar. Hem de fer costat als jugadors però també a l'àrbitre i a l'entrenador. Què pot sentir un infant quan el públic insulta des del minut 1 a l'àrbitre o a qualsevol membre de l'equip contrari? Hem de procurar que els camps de futbol siguin un espai més d'educació, com ho és l'escola.


Quin suport té aquesta campanya?
Es tracta d'una campanya que implicarà a tota la societat, tant a nivell d'institucions catalanes com a nivell internacional, amb el suport de la RFEF, la UEFA i la FIFA. A més, jugadors, entrenadors i àrbitres de primer nivell també han apadrinat aquest projecte. A tot aquest suport també se li suma la implicació de tots els estaments federatius i de tots els clubs de Catalunya de futbol i futbol sala. Aquesta serà una campanya que arribarà a molta gent i, com a Federació, tenim l'obligació de cuidar i mantenir els valors de respecte i de Joc Net. Per fer-ho hem d'aportar tots els nostres recursos humans i econòmics. La Federació Catalana de Futbol s'implicarà al màxim, amb tota la seva estructura, per aconseguir que aquesta campanya aconsegueixi conscienciar l'entorn del futbol en totes les seves disciplines per fer del Joc Net una bandera. Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.