Tarragona rep els primers desfibril·ladors de ‘Tots som un batec’
Notícies Generals | 04/03/2022
El president de l’FCF, Joan Soteras, ha entregat els DEA a tres clubs de Tarragona que s’han adherit a la campanya i ja son clubs cardioprotegits.
Tarragona rep els primers desfibril·ladors de ‘Tots som un batec’

El Gimnàstic de Tarragona, l’Atlètic Vilabella, i el CE Vendrell son els primers clubs de la delegació de Tarragona que han rebut els desfibril·ladors de la campanya TOTS SOM UN BATEC. El president de l’FCF, Joan Soteras, ha visitat les instal·lacions d’aquests tres clubs per entregar-los els DEA.

En aquestes visites també han estat presents el vicepresident i delegat de l’FCF a Tarragona, Josep Vives; i els directius Rafael Pinedo i Ricardo Pacheco; així com els presidents i presidentes dels clubs visitats, entre d’altres autoritats.

El president de l’FCF, Joan Soteras, ha explicat que “en el Nàstic de Tarragona s’han instal·lat dos DEA, un al camp d’entrenament i l’altre al pavelló, perquè és un club molt gran, amb diferents camps i distàncies llargues. Per això, pensant en la vida dels federats, de les persones, creiem que és bo que també en tinguin al camp d’entrenament, que és on està la fàbrica de futbolistes”.

Per això, el president del club grana, Josep Maria Andreu, ha volgut agrair a l’FCF i a Joan Soteras, que “el Nàstic sigui el primer club que rebi els DEA a Tarragona. És un pas endavant i una molt bona iniciativa per part de la Federació, perquè tot el que sigui millorar el tema sanitari i la seguretat de tots els nostres jugadors del futbol base i de la ciutadania que estigui pròxima a les instal·lacions, dona tranquil·litat, sabent que estan protegits”.

Posteriorment, Joan Soteras s’ha traslladat a Vilabella i ha assegurat que “com a president, vaig tant als camps de primera línia com als de quarta. I és que aquesta campanya no té categories, l’única que hi ha és la salut de tothom. Per això, es poden salvar vides tant en un camp de Quarta Catalana com de Primera Divisió. Des de l’FCF estem al costat de tots els clubs de Catalunya, sobretot dels petits perquè son els que més necessitat tenen. Sempre estarem al costat del futbol català”.

El president de l’Atlètic Vilabella, Jordi Balagueró, ha comentat que “és un avantatge disposar d’un desfibril·lador per si algú el necessita algun dia, tot i que esperem no haver d’utilitzar-lo mai”.

Ja al camp de El Vendrell, Soteras ha dit que “els clubs estan molt contents perquè vetllem per la salut de tots els que treballen en les instal·lacions esportives. A més, que es faciliti un DEA sense cost és molt important, l’únic que estem fent és intentar salvar vides de gent que ho pot necessitar. Tant de bo no s’hagi d’utilitzar. També és important i necessari que es faci el curs de formació per saber fer-lo servir”.

La president del CE Vendrell, Montserrat Jané, ha afirmat que “és una campanya molt important perquè en el mon de l’esport hi ha una sèrie de valors, com l’educació, el respecte, l’esportivitat, la vida saludable..., però a vegades hi ha ensurts que a ningú li agrada trobar-se, i poder comptar amb una DEA, que permet assistir immediatament a un esportista que pateixi un mal en un moment determinat, és súper important”.

Els partners de TOTS SOM UN BATEC

TOTS SOM UN BATEC és la campanya que impulsa des de la temporada passada la Federació Catalana de Futbol, juntament amb la Fundació de l’FCF, la Fundació “la Caixa” CaixaBank, la Fundació Leo Messi i CardioSOS, amb l’objectiu de cardioprotegir tots els camps de futbol, els pavellons i pistes de futbol sala de Catalunya. La campanya té una inversió de 200.000 euros per tal de cardioprotegir un total de 180 instal·lacions esportives.

Per aquest motiu, els clubs afiliats a l’FCF que encara no disposin d’un DEA a les seves instal·lacions els poden sol·licitar al web totssomunbatec.cat. En aquest apartat web es poden visualitzar els vídeos de la campanya, amb la participació del futbolista Leo Messi com a protagonista, i els passos a seguir per realitzar la sol·licitud del desfibril·lador.

Els objectius de la campanya

Amb TOTS SOM UN BATEC es pretén:

  • Promoure l’ús i la provisió d’equips de cardioprotecció a les instal·lacions on es practiqui el futbol i futbol sala i que encara no disposin de desfibril·ladors externs automàtics (DEA).
  • Facilitar una intervenció immediata en casos de defalliment provocat per aturada cardíaca.
  • Brindar un servei de cardioprotecció a tot l’entorn esportiu, tant a esportistes com a públic en general.

Recordem que el programa de cardioprotecció s’emmarca dins del marc general TOTS SOM UN EQUIP, de promoció i impuls del futbol i futbol sala amateur català. La campanya incideix, entre d’altres eixos, en el foment de la pràctica esportiva segura i saludable, tenint en compte que la salut dels federats i federades és una qüestió prioritària per l’FCF.

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.