Tricampions d’Espanya!
Seleccions | 17/05/2015
Catalunya fa història i guanya per tercer any consecutiu el Campionat d’Espanya sub 12 masculí. Els gols de Leo i Estanislau han donat el triomf als catalans.

La Selecció Catalana sub 12 masculina ha fet història. Per tercera vegada consecutiva ha guanyat el Campionat d’Espanya, fet que no havia aconseguit cap selecció fins ara.  Jordi Puig, que debutava com a seleccionador, juntament amb el seu ajudant Xavi Ferragut han fet possible aquesta fita històrica.

La final ha començat amb molta empenta i ritme. La selecció catalana s’ha deixat intimidar per la pressió que exercia València i ha patit amb les seves arribades. Tot i que al minut 4 Txus Alba ha xutat una pilota al pal quan s’ha quedat sol gràcies a una passada de Leonardo Dos Reis, València és qui ha creat les ocasions més clares. El porter Marçal Ros ha resolt molt bé totes les situacions, tal com ha fet durant tot el campionat. Al minut 15, Catalunya no ha pogut aturar una jugada de València, que ha arribat fins a l’àrea i ha xutat. Ros, molt atent, l’ha aturat sense problemes.

Si a la primera part la possessió de la pilota ha estat per València, a la segona part el partit ha canviat completament i Catalunya ha estat la dominadora. Els jugadors han sortit més concentrats, conscient que estaven davant una oportunitat única. La sub 12 ha començat a fer el seu joc, tocant i combinant per arribar a l’àrea rival. D’aquesta manera, al minut 30, Marc Pubill ho ha provat amb un potent xut que el porter ha enviat a córner. Tres minuts més tard,  la pilota, que venia de la banda dreta, ha estat refusada per la defensa valenciana i des del punt de penal Leo Dos Reis ha xutat per marcar l’1 a 0.

Al minut 35 l’àrbitre no ha xiulat un possible penal comés sobre Pol Gimeno. I a la contra València ha tingut una bona ocasió per empatar, però la bona actuació del porter Pau Sánchez, que també ha fet molt bon campionat, l’ha enviat a córner. Al minut 37, Leo Dos Reis ha fet una conducció llarga per la banda esquerre i ha generat la passada cap a Estanislau Pedrola, que ha controlat dins l’àrea i ha marcat el segon gol de Catalunya (2-0).

Un resultat històric, ja que Catalunya s’ha proclamat Campiona d’Espanya sub 12 masculina per tercera vegada consecutiva. A més, ho ha fet amb un ple de victòries, 7, amb 15 gols a favor i només 1 en contra. Tota una fita.

En els dies de campionat va assistir el president del Comitè Tècnic d'Entrenadors, Fèlix Gimeno; el vicepresident de la FCF Josep Llaó; i a la final va estar present el Secretari General de la FCF, Albert Baza; el directiu i delegat de la FCF a Barcelona, Francesc Folguera; i el director esportiu de la FCF, Marc Vives.