Triomf agònic del RCD Espanyol que ben val un segon títol Infantil femení
Les periques guanyen ‘in extremis’ l’OAR Vic amb dos gols en els últims compassos de la final (2-1) i revaliden el títol del Campionat de Catalunya de la categoria, en la 12a Festa del Futbol Català

ESPANYOL, R.C.D.
2 - 1
OAR VIC
Carmen O’Dea, Jana Torres, Laia Benítez, Erica Sánchez, Daniela Arias, Lucía Gil i Lucía Mansilla. També han jugat Georgina González, Paola Fernández, Giorgina Real, Dayan Hernández, Gabriela Cabañas i Marta Pérez
OAR VIC
Laia Gassol, Russi, Queri, Ivet, María, Jordana i Lila. També han jugat Laura i Arlet
Marta Pérez (1-1, 65’); Lucía Gil (68’, 2-1)

María (0-1, 6’)
TARGETES GROGUES
Marta Pérez (23‘) i Paola Fernández (54’)

María (50’)
Giselle Camps Bondia (àrbitre principal); Celia Escobar Medina i Naiara Vílchez Valverde (àrbitres assistents); Míriam López Hervas (quart àrbitre)

Espectadors: 600 persones

Última final de la tarda de dissabte de la 12a Festa del Futbol Català a Martorell i segon títol consecutiu en categoria Infantil per al RCD Espanyol, el primer que suma en aquesta jornada del Campionat de Catalunya el conjunt blanc-i-blau després d’haver caigut en categoria Cadet contra el Gimnàstic de Tarragona (1-1, 4-5) i contra el CF Damm (2-3) en categoria Juvenil.

L’equip femení Infantil del RCD Espanyol s’ha proclamat avui per segona vegada seguida campió de Catalunya després de vèncer, amb remuntada èpica inclosa, l’OAR Vic (2-1) un partit que tot semblava indicar que guanyaria el conjunt vigatà. L’equip d’Osona manava en el marcador des del 6’, però els gols de Marta Pérez, primer, i Lucía Gil, després, han decantat la balança a favor de l’equip barceloní. Perquè en el marc de la Festa del Futbol Català, en un CEM Torrent de Llops de Martorell absolutament entregat i en una repetició de la final de l’any passat, el RCD Espanyol ha tornat ha guanyar.

En un matx retransmès per l’FCF TV amb emoció fins al final, ha estat al minut 6 de partit quan Maria Soler, en una acció de davantera centra pura, ha definit a la perfecció i ha fet avançar l’OAR Vic en el marcador. No seria fins les acaballes del segon quart quan s’han vist els minuts amb les ocasions més clares de gol a una i una altra porteria. Jordana ha rematat una pilota al pal i immediatament després Paola Fernández del RCD Espanyol, en un contraatac, ha estat a punt d’avançar les periques, però una gran Laia Gassol ha evitat el gol blanc-i-blau.

A la represa, el tercer quart ha començat com ha finalitzat el segon: amb una prodigiosa aturada de Laia Gassol en una altra gran acció del RCD Espanyol que ha estat el preludi d’un bons minuts d’un equip espanyolista que tot intentar-ho i intentar-ho no ha aconseguit la recompensa en forma de gol. Hauria d’esperar uns minuts més.

Perquè en el quart i definitiu quart del matx tot ha acabat canviant. La intensitat i la tensió han augmentant. També les imprecisions, també els nervis, també el talent i també els gols de l’equip blanc-i-blau. L’equip de Carlos González ha comptat amb dues ocasions clares al minut 60 i 63’ de partit per intermediació de Lucía i Laia, però encara s’hauria d’esperar una mica més, per aconseguir una agònica victòria que ben val un títol.

Al minut 65, primer, Marta Pérez ha vist porteria amb un gol de falta directa molt ajustat al pal esquerre de la porteria vigatana i quan el partit estava a punt de finalitzar i tot semblava indicar que l’equip campió es decidiria des dels onze metres, l’espanyolista Lucía Gil marca, esclata la bogeria al CEM Torrent de Llops i les jugadores del RCD Espanyol ploren d’alegria amb el xiulet final. Acaben de guanyar un nou, i patit, títol per a les vitrines periques.

En l’entrega de medalles i trofeus als dos equips i el conjunt arbitral han participat el vicepresident de l’FCF Miquel Sellarès i els directius Pere Alsina i Jaume Plaza. El vicepresident Miquel Sellarès ha estat l’encarregat de lliurar la copa de campiones al RCD Espanyol, mentre que el directiu Pere Alsina ha entregat el plat de subcampiones a l’OAR Vic.