Triomf treballat d’un Barça efectiu davant el Femení Manu Lanzarote
Futbol Femení | 09/06/2018
El conjunt blaugrana s’ha proclamat campió de Catalunya en categoria Prebenjamí-Benjamí-Aleví femení després de superar 4 a 0 el Femení Manu Lanzarote.

FC BARCELONA
4 - 0
FEMENÍ MANU LANZAROTE
Mar Pérez, Celia Segura, Martina González, Daniela Arbiol, Lorena Cubo, Andrea Cano i Emma Gálvez. També han jugat: Rocío Mano, Aicha Camara, Martina Pubill, Noa Jiménez, Tati Pérez i Gadea Blanco.
Judit Fabregat, Lucía Loras, Idaira Robles, Paula Arcos, Mariona Medina, Martina Roig i Elena Luque. També han jugat: Judith Villalba, Ainhoa Vázquez, Ivet Lozano i Lucía Blanco.
Andrea Cano (1-0, 20’); Martina Pubill (2-0, 34’), Celia Segura (3-0, 42’), Emma Gálvez (4-0, 54’).

Sandra Márquez Redondo (àrbitra principal), Ana Sabaté Cabrera i Neus Albalat Queralt (àrbitres assistents), i Devani Cervantes Basachs (4a àrbitra).

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

Els primers compassos del partit s’han caracteritzat per un lleuger domini del Barça davant d’un Femení Manu Lanzarote amb les idees clares. El conjunt blaugrana ha tingut la possessió de la pilota, però no ha trobat la manera d’incomodar a un rocós rival. La primera ocasió del duel ha estat un potent xut de la jugadora del Barça Emma Gálvez que ha sortit fregant el pal. Amb el pas dels minuts, el Femení Manu Lanzarote ha donat un pas endavant, tot i que no ha gaudit de cap oportunitat clara de gol.

A l’equador del primer temps, la blaugrana Tati Pérez ha tingut l’1 a 0 en les seves botes, però la portera del Femení Manu Lanzarote Judit Fabregat ha salvat la diana amb una aturada de mèrit. Poc després, al minut 20, la futbolista del Barça Andrea Cano ha aprofitat un desajust defensiu rival per inaugurar el marcador. A continuació, ha estat Noa Jiménez qui ha gaudit d’una nova ocasió per ampliar diferències, però el seu tir ha sortit fora per centímetres.

A la represa, el Barça ha posat una marxa més per intentar sentenciar la final. D’aquesta manera, quan només s’havien disputat quatre minuts, Martina Pubill ha anotat la segona diana del matx amb un poderós tir que ha entrat per l'escaire. Amb dos gols de desavantatge en el marcador, el Femení Manu Lanzarote s’ha abocat a l’atac per intentar capgirar el marcador. No obstant això, el Barça ha aprofitat els espais que ha deixat en defensa per anotar el tercer, obra de Celia Segura amb un tir creuat. Quan faltaven sis minuts per al final, Emma Gálvez, amb un xut sec des de la frontal de l’àrea, ha fet el definiu 4  a 0. Així doncs, un solvent Barça s’ha proclamat campió de Catalunya en Prebenjamí-Benjamí-Aleví femení.

Després del partit, el president de l’FCF, Andreu Subies Forcada, ha entregat el plat de subcampiones a la capitana del Femení Manu Lanzarote, Idaira Robles. Per la seva part, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha estat l’encarregat de lliurar la Copa de campiones a la capitana del Barça, Emma Gálvez. Els àrbitres del duel han estat obsequiats per una rèplica de la Copa de mans del president de l’FCF, Andreu Subies Forcada; de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; del directiu i delegat de l’FCF al Maresme, Manel Duran; i del directiu i delegat de l’FCF al Barcelonès, Francesc Folguera.