Un Barça molt tendre perd l'avantatge i cau de la Copa
Copes | 05/04/2023
Els blaugranes es desfan en el pitjor moment i diuen adeu al títol amb un hat-trick de Benzema.

Madrid - Osasuna a la final de Copa. El Reial Madrid aparta el FC Barcelona de la Copa del Rei amb un dolorós 0 a 4 al Camp Nou. Els blaugranes han desaprofitat l'avantatge mínim de l'anada (0-1) davant un Madrid que ha anat creixent durant el matx.

La primera ha estat blaugrana, al segon minut. Combinació entre Balde i Gavi a l'interor de l'àrea i Camavinga talla la centrada del jove migcampista blaugrana quan Raphinha estava amb la canya a punt per posar l'1 a 0. El partit s'ha trencat a partir del minut 10 amb atacs d'àrea a àrea. Alaba, salvador en un xut de Sergi Roberto a boca de canó i en la jugada següent, Ronald Araujo ha estat decisiu en la seva masterclass particular amb Vinicius Junior. A partir d'aquí, molt joc en el mig del camp amb imprecisions dels dos equips fins que ha arribat el gol abans del descans. De l'1 a 0 al 0 a 1 en una jugada i eliminatòria igualada. Estirada de Courtois per evitar el gol culer amb tot el Barça bolcat a camp rival i al contraatac, el Madrid és letal. Conducció de Vinicius, combinació amb Benzema, i la rematada del '20' brasiler entra plorant al fons de la xarxa després que Kounde intenti salvar el gol.

El Madrid ha olorat sang i ha fet mal. Conducció de Modric, i Benzema no falla amb una definició lluny de l'abast de Ter Stegen. El jugador més intimidador en l'atac blaugrana fins al moment, Alejandro Balde, provava internades superant una vegada i una altra Carvajal però el gol no arribaria. Al minut 58, el tercer del Madrid des dels 11 metres. Kessié cau a la trampa de Vinicius i trepitjada dins l'àrea. Doblet de Benzema per segellar el triomf i el passi a la final. Davant un Barça massa tendre. I els blaugranes es salvaven del quart abans de l'hora de partit en una pèrdua de Marcos Alonso i per un parell de números de bota no marcava Rodrygo. Asensio, Vinicius... i finalment ha tornat a ser Benzema qui amb el seu hat-trick posava el 0 a 4 definitiu a l'electrònic del Camp Nou.

El Barça s'ha apagat i el Reial Madrid jugarà la final de la Copa del Rei nou anys després.