Un incommensurable Tomàs González per un Roses Platja campió
F. Platja | 02/07/2022
El porter rosinc, amb aturades determinants i un golàs a l’últim minut, dona la victòria al seu equip en la final Cadet masculí davant el CF Platja Torredembarra (4-5), al Campionat de Catalunya.

PLATJA TORREDEMBARRA C.F.
4 - 5
PLATJA DE ROSES C.F.
Nahuel Pérez, Jan Freixa, Víctor Pijuan, David Fernández i Óscar Díaz. També han jugat Ruben Acosta, Hamza Makrani, Alejandro Ciuró, Eric Velardiez i Aitor Cros.
Tomàs González, David Tena, Ian González, Ramy Saghdani i Pol Herrera. També han jugat Francesc Argelés, Mohamed L’Bahri, Adrià Curiel, Moha El Asri, Edgar Lago i Hugo Segovia..
Víctor Pijuan (1-3, 21’); Óscar Díaz (2-4, 30’); Alejandro Ciuró (3-4, 31’); Rubén Acosta (4-4, 33’).

Ramy Saghdani (0-1, 7’); Edgar Lago (0-2, 9’); Mohamed L’Bahri (0-3, 13’); Mohamed L’Bahri (1-4, 26’); Tomàs González (4-5, 35’).
Alejandro Aguayo Prieto i Enric Juárez Carreras (àrbitres principals); i Gonzalo Romero Freixar (cronometrador).

Espectadors: unes 500 persones.

L’èpica va estretament lligada als Campionats de Catalunya de Futbol Platja. Corria l’últim minut del partit quan l’autor d’aturades determinants, Tomàs González, s’elevava la pilota al seu camp. La resta de la història, la somiada. Golàs del porter per donar el títol de la categoria Cadet masculí al Roses Platja (4-5), davant un CF Platja Torredembarra que, com a amfitrió, ha venut molt cara la seva pell. Després d’estar pràcticament descartat, amb un desavantatge de tres dianes en el marcador, ha remat intensament per igualar el resultat en l’últim període, i posar panxa per amunt una final que solament una genialitat ha pogut decidir.

Les anades i tornades han estat elèctriques des de l’arrencada. Però l’encert cap a porteria ha arribat dels peus d’un conjunt altempordanès que ha marcat territori. Ramy Saghdani la rebia com a home lliure per enganxar-la de primeres i estrenar l’electrònic. I enmig de les intervencions d’un segur porter rosí, Edgar Lago marcava el segon, de cap, a la sortida d’un córner. Arrencava el segon temps i el bloc gironí, en constant rotació des de la banqueta, signava el tercer mitjançant Mohamed L’Bahri, amb un potent xut exterior.

Enviava el torrenc Alejandro Ciuró una esfèrica al travesser, i els locals entraven al duel quan Víctor Pijuan ha recollit un refús i ha driblat amb habilitat el porter. Encara que tot semblava vist per sentència a l’inici del tercer quart. Novament Mohamed L’Bahri ha vist el forat i l’ha ajustat a mitja altura. El KO hagués pogut ser definitiu si el travesser no hagués repel·lit una semixilena de Moha El Asri. Era la sacsejada necessària per desembocar l’espectacular reacció dels tarragonins.

Sense res a perdre, el CF Platja Torredembarra s’ha desinhibit. I ha fregat la gesta. Óscar Díaz ha pentinat un llançament en llarg del seu meta per al 2 a 4. Als pocs segons, definició rasa d’Alejandro Ciuró per fer pujar el 3 a 4. I amb el xoc obert com un meló, l’empat en un mà a mà resolt per Rubén Acosta. Amb el cronòmetre traient fum, ocasions clares a banda i banda. Fins que Tomàs González ha donat un gir final de guió del tot inesperat a la pel·lícula, amb una canonada imparable que ha suposat el 4 a 5, i un nou Campionat de Catalunya –el quart– per un Roses Platja que segueix ampliant el seu palmarès al capdavant del rànquing Cadet masculí.

El lliurament de trofeus ha anat a càrrec del vicepresident de la Federació Catalana de Futbol Luis Quiñonero; el directiu de l’FCF i delegat a les Terres de l’Ebre, Miquel Piñol; i el directiu de l’FCF i delegat al Penedès-Garraf, Jaume Plaza. Al seu torn, també han estat presents en el partit l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; el directiu de l’FCF i delegat a Tarragona, José Cosano; el director general de l’FCF i director de l’LCFS, José Miguel Calle; i el subdelegat de l’FCF a Tarragona Toni Nieto.